Nie wytrzymałem i zahaczyłem o chatkę, tam na oczach zdziwionej żonki odpaliłem menu serwisowe i oto dane z mojego TV:kredek napisał:...Podaję numer softu po wymianie modułu - czy ktoś KTOKOLWIEK ma taki sam, czy jestem pierwszy?Nota bene - godziny oglądania, co ciekawe: nie resetują się.
Wartości przed i po naprawie:
Panel: 03.02--->03.02 (jedyna, która się nie zmieniła, ale to chyba normalne)
EEPROM: 41.02--->41.03
FPGA: 42.01--->42.07
PDPROM: 41.01--->41.03
Jestem przekonany że wszyscy, którzy nie widzieli "węży" mają zaprogramowany EEprom wyższą wersją softu niż 41.02.kredek napisał:...Zwykle są dwie grupy:
PIERWSZA - ci co mają i wiedzą, że mają.
DRUGA - co ci mają, ale nie wiedzą, że mają.:bober:
pete2 napisał:właśnie, trzeba wieźć osobiście???
Grigorij napisał:Nie wytrzymałem i zahaczyłem o chatkę, tam na oczach zdziwionej żonki odpaliłem menu serwisowe i oto dane z mojego TV:
MCU 03.02
EEprom 41.03
FPGA 42.07
PDROM 41.01
Jest różnica tylko w PDROM- mam tą samą wersję co kredek przed zmianą softu, natomiast resztę (w tym pamięć EEprom) mam zaprogramowane najnowszym softem.
Pytanie do kredka: czy miałem prawo nie widzieć żadnych sneaków???![]()
Oto co kredek pisał jeszcze nie tak dawno temu:
Jestem przekonany że wszyscy, którzy nie widzieli "węży" mają zaprogramowany EEprom wyższą wersją softu niż 41.02.
P.S. jako ciekawostkę podam, że mój TV ma już na liczniku 741 hours; kupiłem go 22 grudnia 2006 czyli przeciętna wychodzi około 11 godzin dziennie! Nieźle...:fool:
adambe napisał::niewiem: :niewiem:
Mam identyczne dane co "Grigorij" i też nie było u mnie węży.Podawałem je już wcześniej.Ale ktoś z tymi samymi danymi mówił,że węże ma [ bodajże "dab9"] i nie wiem do końca czy tylko w sofcie problem.
I jeszcze jedno.Do kolegów "kredka" i "pansłonika".
Czy nie jest wam trochę głupio teraz,gdy okazało się,że węże w tym telewizorze wcale nie muszą występować,a wy z uporem godnym lepszej sprawy twierdziliście,że one są we wszystkich pv60/600.
Sugerowaliście,że niektórzy posiadacze tychże telewizorów nie chcą widzieć tej wady,albo są "widzącymi inaczej".Myślę ,że małe "przepraszam" byłoby jak najbardziej na miejscu.
AdaMo71 napisał:To te pudlo trzeba zawiesc osobiscie?.
dziku napisał:Gratulacje!
No to teraz zobaczymy ilu użytkowników nagle znajdzie te gady u siebie i wkońcu otworzy oczy.
Grigorij napisał:Nie wytrzymałem i zahaczyłem o chatkę, tam na oczach zdziwionej żonki odpaliłem menu serwisowe ...
Jest różnica tylko w PDROM- mam tą samą wersję co kredek przed zmianą softu, natomiast resztę (w tym pamięć EEprom) mam zaprogramowane najnowszym softem.
Pytanie do kredka: czy miałem prawo nie widzieć żadnych sneaków???![]()
adambe napisał::niewiem: :niewiem:
I jeszcze jedno.Do kolegów "kredka" i "pansłonika".
Czy nie jest wam trochę głupio teraz,gdy okazało się,że węże w tym telewizorze wcale nie muszą występować,a wy z uporem godnym lepszej sprawy twierdziliście,że one są we wszystkich pv60/600.
Sugerowaliście,że niektórzy posiadacze tychże telewizorów nie chcą widzieć tej wady,albo są "widzącymi inaczej".Myślę ,że małe "przepraszam" byłoby jak najbardziej na miejscu.
kredek napisał:Nie - przyjadą. I żeby nie przedłużać, to proponuję z serwisem umówić się w ten sposób co ja, czyli: iść z papierami, zgłosić usterkę i... czekać aż przyjdzie moduł i dopiero wtedy "pożyczyć" im plazmę.![]()
Ja myślę, że większa część dużej większości, czyli... większość.
A jak przeczytają co jeszcze daje nowy soft, to trzeba będzie uważać, żeby do serwisu nie zgłosiła się liczba właścicieli większa, niż ci co ten TV kupili.:krol:![]()
![]()
![]()
Nie wiem - ale wystarczy odpalić Egzorcyzmy: sam zobaczysz.![]()
A wyświetla Ci się np. 576p jak z DVD odtwarzasz?
No właśnie, dobrze że piszesz, że to była SUGESTIA co z pewnikiem ma coś wspólnego, ale to nie to samo.![]()
Nie widziałem Twojego TV i nie wiem na 100%. Ale czytając wcześniej posty niektórych typu "co tam węże, przecież to tania plazma!"powinieneś ich raczej zapytać czy nie jest im głupio... zgłaszać teraz (jednak!) usterki w serwisie. Jak się przyznają, rzecz jasna... bo zapewne się wstydzą.
![]()
I nie ma - z mojej strony - za co przepraszać. Jakby się doszukiwać, to mnie powinni niektórzy przeprosić - ale nie rozumiem o co raban, skoro mimo wszystko nie czuję się obrażony.
grudzi napisał:Panowie, zgłosiłem do serwisu, przyjadą. Stwirdzili, że temat znaja i jest świeży. Myślę, że naprawią.
Juz dawno pisałem, że problem jest.
Kredek, dobra robota. Dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich.
grudzi napisał:Panowie, zgłosiłem do serwisu, przyjadą. Stwirdzili, że temat znaja i jest świeży. Myślę, że naprawią.
Juz dawno pisałem, że problem jest.
Kredek, dobra robota. Dziękuję.
Pozdrawiam wszystkich.
Judash napisał:A ty za co dziekujesz Kredce?.Przeciez to Japonczycy poprawili soft, a serwis ci tv naprawi.No chyba,ze Kredek z nimi pogadal i na jego prosbe soft poprawili?
pete2 napisał:czyli serwisowi panasa możemy dać plusa (w odróznieniu od innych serwisów...), to chyba istotna wskazówka w wyborze sprzętu!
kredek napisał:A wyświetla Ci się np. 576p jak z DVD odtwarzasz?
leotdi napisał:witam,
wyświetla się właśnie u mnie na podłączonej nagrywarce podłączonej do HDMI nr 2![]()
Czy to oznacza, że mam zatem nowy soft/moduł ?![]()
ps
nie czuję potrzeby wchodzić do menu service (jeszcze), zatem pytam ... tak ogólnie
![]()
kredek napisał:U mnie na HDMI i na componencie - nie wyświetlały się takie informacje wcześniej.
Jaki masz soft - nie wiem.
Tak samo, jak nie wiem co DOKŁADNIE znaczą poszczególne, w szczególności 3 ostatnie pozycje w info nt. softu. Która pozycja za co dokładnie odpowiada...
k-d napisał:@kredek a jaką masz teraz wersję oprogramowania?
U mnie jest trochę inny zestaw (37pv60) i wyświetla rodzaj sygnału (np. 720p)
oprog. 1.020
03.02
31.02
42.07
31.01
AdaMo71 napisał:Ja u siebie nie mam żądnych takich informacji wyświetlanych z dvd lub sat przez kabel scart, jaka to może być przyczyna inny soft.Wcześniej pisałem jaki mam soft. Może ktoś wytłumaczy to, bardzo proszę o fachową poradę.
A tak przy okazji dzięki KREDEK za info i nie przejmój się złymi postami na twój temat.
k-d napisał:@kredek a jaką masz teraz wersję oprogramowania?
U mnie jest trochę inny zestaw (37pv60) i wyświetla rodzaj sygnału (np. 720p)
oprog. 1.020
03.02
31.02
42.07
31.01