Dzięki za odpowiedzi w sprawie "rozmytych mordek"
Tuner syfry mam faktycznie podłączony po scarcie, bo innego wyjścia video to on nie posiada

. Co do zmiany gniazda, to już próbowałem i wydaje mi się że lepszy obraz jest właśnie na 1, a na 3 gęby bardziej pływają

.
Kupiłem dzisiaj lepszy kabel i pływanie jest nieznaczne (już chyba tylko ja to widzę, bo rodzinka mówi że obraz super

)
Judash widze że masz c+ hd - powiedz czy na tym "wspaniałym" hd kanale też mordy lubią popływać?
robboj - tak sie składa że jestem prawnikiem i jeśli chodzi o węże, to:
1) za niezgodność z umową trudno je uznać - bo w żadnym miejscu opisu produktu (instrukcja, reklamy) nie znajdziesz info, że obraz węży nie posiada albo po prostu że jest idealny (no, chyba że jesteś w stanie udowodnić, że przed zakupem uzgodniłeś ze sprzedawcą, że kupujesz Panasa o ile nie będzie pokazywać węży

) Technologia prezentacji obrazu przez plasme jest na tyle złożona, że spokojnie jakiś rzeczoznawca będzie mógł uzasadnić teorie że są to norma (znając polskie realia, większość sprzedawców w taki sposób, by się broniła)
2) rękojmia za wady - nie wchodzi w grę jeśli jesteś konsumentem (osobą fizyczną), bo albo niezgodność towaru albo rękojmia - a jak konsumentem nie jesteś, to też ciężko byłoby co wywalczyć, ze względu na dużą trudność w wykazaniu, że jest to w ogóle wada tego tv.
To są tylko moje takie ostrożne spostrzeżenia, ale należy też pamiętać ze wyroki sądów są niezbadane i zawsze jest szansa. Także jeśli ktoś byłby bardzo zdeterminowany płazami, to służę pomocą

Niekoniecznie musimy od razu od umowy odstępować i żądać zwrotu kasy - zawsze można żądać stosownego obniżenie ceny (pojawia sie tylko kolejne ciekawe pytanie - o jaką kwotę

)
Najlepiej zatem, liczyć na to, że producent stanie na wysokości zadania i znajdzie techniczne rozwiązanie tego problemu (oczywiście w ramach gwarancji

)
pozdro dla
hodowców węży:bober: