Oppo 103D czy Pioneer BDP LX58

Snikers89

New member
Bez reklam
Ja tam z twoich porównań wyciągnąłem taki wniosek, że jeśli ten Pioneer nie tanieje, to musi być wart tej ceny. Te co tanieją, zapewne wypuszczone były w zbytnio wygórowanej cenie, arkam
również do nich należy.
Chcesz jakość, to płać.
Raf chcesz BD ktory zawsze trzyma cene to Oppo. Nawet kilku latki sa drogie hehe

ziomal216

New member
Ja tam z twoich porównań wyciągnąłem taki wniosek, że jeśli ten Pioneer nie tanieje, to musi być wart tej ceny. Te co tanieją, zapewne wypuszczone były w zbytnio wygórowanej cenie, arkam
również do nich należy.
Chcesz jakość, to płać.

no wlasnie Arcam tanieje i Cambridge audio tez tanieje , co nie znaczy ze są słabe . Moze chca wiecej sprzedac bo wchodza nowe blu raye 4k ?

ziomal216

New member

Wydaje mi sie ze ten Arcam moze byc bardzo podobny do Cambridge audio wlasnie . Z tym ze jak pisalem wczesniej nie mają Cambridge audio w salonie Peter Tyson , mają za to Arcama . I tak musze odeslac tego pionka lx58 i oni zaplaca za wysylke bo pomylili kolory . W tym przypadku doplacajac tą stowe do Arcama moze warto będzie , jak pisza na forach porownuja z Oppo 105D czyli to cos z klasy wyzszej a nie sredniej .

collider

New member
Bez reklam
Jedyna opcja dla mnie to testowac na chacie bo mieszkam troche na zadupiu i nic nie potestujesz bo tutaj owcojeby mają mało sprzetu . Mowie o Belfascie (polnocna irlandia ) hehe

Sorki, ale musze cie lekko naprostowac czlowieku. Skoro tam mieszkasz, placisz podatki, masz prace to wypadaloby miec troszke szacunku do ludzi wsrod ktorych przebywasz.

Wracajac do tematu mam mase znajomych na wyspach i nie narzekaja na wybor. W Belfascie natomiast jest znany sklep Richersound. Mozna go wygooglowac i zobaczyc.

Snikers89

New member
Bez reklam
Jak nie tanieje. Z 1200 do lekko ponad 800f. Fakt nie duzo. Lecz podalem ci przyklad bo temat jest o Oppo i Pioneerku.

werf

Active member
Bez reklam
Witam wszystkich ponownie .
Wlasnie robilem porownanie modelu pioneera lx88 oraz lx58 .
I tutaj potwierdzily sie moje obawy .
LX88 zostawia model lx58 daleko w tyle zarowno pod względem jakosci obrazu jak i dzwięku . To conajmniej 2 klasy wyzej .
I teraz mam pytanie bo pokazal sie ARCAM 411 za całkiem przyzwoite pieniązki tzn 550 funtów .
Ktoś z was posiada ten model ? Z recenzji wynika ze jest porównywalny z Oppo 105D .
Czy za te pieniadze oplaca sie kupic tego Arcama ?

Porównywalny? zobacz koniecznie co siedzi w środku zwłaszcza Arcama : )

Snikers89

New member
Bez reklam
Ogolnie rzecz biorac nie ma czegos takiego ze nigdy nie z tanieje. W dodatku zauwaz ze teraz technologia z roku na rok idzie do przodu. Wlasnie przeczytalem artykul CES ze w tym roku wprowadzaja HDMI 2.1 ktory bedzie mial przepustowosc chyba 48GB/s czy jakos tak z rozdzielczoscia do 10k !!! Problem mamy z materialem 4k a oni leca do przodu dalej.
Tak czy siak kazdy bedzie chcial oproznic magazyny wiec zawsze jakas promocje znajdziesz.

ziomal216

New member
Ogolnie rzecz biorac nie ma czegos takiego ze nigdy nie z tanieje. W dodatku zauwaz ze teraz technologia z roku na rok idzie do przodu. Wlasnie przeczytalem artykul CES ze w tym roku wprowadzaja HDMI 2.1 ktory bedzie mial przepustowosc chyba 48GB/s czy jakos tak z rozdzielczoscia do 10k !!! Problem mamy z materialem 4k a oni leca do przodu dalej.
Tak czy siak kazdy bedzie chcial oproznic magazyny wiec zawsze jakas promocje znajdziesz.

jak masz pionka za 8 stow to ja go biore . Chodzi mi o to zeby byl nowy a nie ex demo albo uzywka.

Snikers89

New member
Bez reklam
A teraz ci powiem nastwpnego zonka. Poczekaj jeszcze troszke. Wychodzi nowe Oppo, Sony pokazal nowe BD. Podobno Marantz i Denon takze premiere szykuja. Wszystko po to zeby wejsc w 4k. Wtedy stare BD poleca na leb na szyje z cenami.

ziomal216

New member
Sorki, ale musze cie lekko naprostowac czlowieku. Skoro tam mieszkasz, placisz podatki, masz prace to wypadaloby miec troszke szacunku do ludzi wsrod ktorych przebywasz.

Wracajac do tematu mam mase znajomych na wyspach i nie narzekaja na wybor. W Belfascie natomiast jest znany sklep Richersound. Mozna go wygooglowac i zobaczyc.

To tylko taki zarcik , oni sami sie z tego smieją ;) . Tak wiem ze jest Richer Sound jednak nie maja za duzo sprzetu tam i pomieszczenie do odsluchow jest naprawde bardzo małe niestety. Poza Richer sound niemam zadnego salonu w okolicy .

Do góry