Analog to analog. Zawzze bedzie lepszy niz digital
I kabelki tez juz trzeba miec dobre . Jakies chorda RCA teraz patrze wlasnie 35£ za pare . Potrzebowal bym ze 4 pary , takze troche doplaty bedzie ale to pomalu . Nie wszystkie filmy sa w Atmosie i moze faktycznie warto miec rowniez analog hmm . Narazie poczekam moze juz teraz na CES podadza specyfilacje nowego oppo. Porownujac model 203 i CA CXU to CXU wyglada znacznie lepiej pod full HD . Oppo 205 pewnie wystartuie z pulapu 1,2 k skoro 203 za 650F a w stanach 549 baksow . Troche mnie wkurza ze taka roznica , za to CA CXU u nas 499F a w stanach 999baksow lol .
Ja i tak niedlugo bede robil zamowienie na Srebrne kable RCA polskiej firmy Argentum to zawsze moge dorzucic kilka wiecej to wiekszy rabat bedzie hehe. Tylko ze nie widze sensu jak dla mnie bo moj Marantz nie ma wejsc analogowych na 11 kanalow takze poki co HDMI zostanie a do sterego RCA.
Z BD po analogu do ampli i z ampli do suba.
No to tylko HDMI hehe zreszta teraz jak licze ze potrzebuje 11 kabli RCA i kazdy bedzie kosztowal kolo 400zl za jedem na oko i teraz dolozyc do tego jeszcze do polaczenie BD z ampli uuuu to kupa siana.
No to tylko HDMI hehe zreszta teraz jak licze ze potrzebuje 11 kabli RCA i kazdy bedzie kosztowal kolo 400zl za jedem na oko i teraz dolozyc do tego jeszcze do polaczenie BD z ampli uuuu to kupa siana.
Ja tam poki co i tak atmosa i dts x nie uzywam tylko jade na Auro 3D. Nie dlugo i tak chyba bedzie trzeba wymienic Kable HDMI na 2.0 hehe
Koniecznie zamontuj glosniki na sufit jak bedziesz robil set up. Nie uzywaj jakis wynalazkow typu nakladki na przednie lub tynie bo to slabo wypada. Daje Ci slowo ze efekt jest nie do opisania jak ogladasz dolby Atmos i glosniki sa wlasnie na suficie . Ja zawiesilem 2 satelitki Q acousticks 7000i LR za 2 paki i idealnie sie spisuja nawet nie myslalem ze zagraja az tak dobrze .
Ale co bo nic nie widac ?
Ja poki co nie wchodze na sufitowy set up bo nie wiem czy zostane przy Auro 3D czy przezuce sie na Atmos. Zobaczymy jak wydawnictwa beda filmy wydawac.
Z BD po analogu do ampli i z ampli do suba.