Witam. Od soboty jestem szczęśliwym posiadaczem Samsung UE46F6500. Przesiadłem się z 26 calowego samsunga serii 3 z jakiegoś 2006 roku chyba ;p . Oglądam go z 2-2.5m i powiem ze to jest to minimum przy tej odległości . Pozwolę sobie po paru dniach ocenić ten TV. Na razie nie mogę ocenić programów telewizyjnych poznieważ jeszcze nic nie mam do niego podpięte
Obraz: Po przeczytaniu tego wątku obawiałem się cloudingu , tych legendarnych czarnych rogów i przesyconych kolorów . Zbytnio nie bawiłem się w ustawienia, na razie wypróbowałem te które mam na moim monitorze LG E2370 z matryca IPS- Kontrast 77 Kolor 55 Jasność 46 Podświetlenie 9 ostrość 65 . I powiem wam szczerze ze w porównaniu z tym moim LG Obraz to cudo świata . Obraz bardzo wyraźny , Nie widzę jakoś prze kolorowanych twarzy , Czerń bajka w porównaniu z LG ( Na matrycy IPS czerń to ciemny fiolet zmieszany z ciemno-szarym wiec dziwie się ze na tak wychwalanym philipsie może być ona lepsza niż na ww. samsungu ) . Oglądałem na razie filmy blu-ray World War Z i Skyfall i wszędzie w ciemnych scenach nie zauważyłem cloudingu a czerń była naprawdę Czarna !
Włączając Tv od razu wyświetliłem biała plansze szukając ciemnych rogów ale na moje szczęście nie dostrzegłem ich w ogolę, no może parę pikseli w rogach ale to widać tylko jak dotknę okiem matryce ;p . Obawiałem się tez przy szybszych scenach jakiś artefaktów i innych tego typu bubli ale nie zauważyłem ani jednego . Obraz płynny wręcz idealny ustawiony na motion plus standard. Co do 3d oglądałem parę dem z yt i było widać jakby obwódki obiektów ( nie wiem czy wina słabego materiału czy tego tv ) ps. zna ktoś jakieś dobre dema ofc za free które mógłby w pełni wydobyć ta glebie z tego tv ?
Dźwięk: Tu tez jestem zaskoczony oczywiście pozytywnie tym co wydobywa z siebie ten tv . Oczywiście nie porównuje tu do głośników itp ale gra on sam w sobie bardzo dobrze . Teraz każdą muze puszczam przez tv ;p
Smart: Na razie testowałem tylko przeglądarkę ( w tym weeb.tv i niestety tez mam z nią problem dźwięk nie idzie w parze z obrazem . net 10 Mb/s + Proxy do 100 Mb/s podłączony do routera i biegnie kablem do tv a oprogramowanie najnowsze ) i dla mnie trochę za wolna i mało intuicyjna a sterowanie pilotem trochę uciążliwe ale wiadomo potrzeba mychy i klawy albo to ze sobą współgrało.
Podsumowanie: Jestem jak najbardziej zadowolony z zakupu TV. Ciesze się ze problemy które występowały u niektórych użytkowników nie występują u mnie ;p Wydaje mi się ze to najlepszy zakup do 3.5 tys ( TV zakupiony w oleole za 3.4tys ) .
Jeszcze jedno zawsze odradzałem zakup wszystkiego co ma nazwę samsung ale widzę ze jednak się myliłem ( w kwestii TV) i ze jednak umieją zrobić coś dobrze
Zmniejsz ostrość to będziesz jeszcze bardziej zadowolony tak duża ostrość może powodować podwójne kontury. Najlepiej widać to na kanale TVN24, na pasku na dole ekranu