Nie będzie dźwięku z tv DolbyDigital ani DTS po optyku jeśli jest on przesyłany do tv z zewnętrznego źródła (np. ps3) przez hdmi.Sam to przerabiałem i nawet pisałem w tej sprawie do Samsunga.Odpisali mi że tak ma być.Czyli tv nie wyśle po optyku dźwięku DD i DTS dostarczonego do niego przez złącze hdmi.Dla mnie to jest największa porażka tego tv.A podobno miał być taki multimedialny skubany.
Dzięki niezmiernie za info.
Jednak to trochę popelina, że tv ma problem z przesłaniem dźwięku DTS. Ciekawi mnie, czy tv nie ma fizycznej możliwości, czy spece Samsunga chcieli nas uszczęśliwić na siłę? (jak w przypadku Knoxa w telefonach, blokady regionalnej czy zablokowaniu możliwości nagrywania rozmów)
Szkoda że prędzej o tym nie przeczytałem bo w zasadzie to jedna z podstawowych funkcji telewizora. Jaki jest sens oglądać film na BD w prymitywnym stereo? Tym bardziej filmy akcji...
Takie mankamenty (jak również fakt, że po podłączeniu słuchawek, nie mamy dźwięku już na głośnikach - też zanada) powinny być wymienione w pierwszym poście.
Szkoda...
Ale wracając jeszcze do Twojego postu : piszesz, że tv nie otworzy DTS jeśli pochodzi z zewnętrznego źródła. Rozumiem że chodzi np o konsolę czy odtwarzacz BD. Ale w takim razie, film odtworzony z USB sticka powinien mieć dźwięk przestrzenny - a u mnie nie ma...
Czyli żeby mieć DTS z ps3 trzeba optyk podłączyć z ps do tv. A jak z filmem ze sticka?
Wysyłane z mojego SM-N9005 za pomocą Tapatalk 2