z całym szacunkiem kolego ale czy Ty myślisz że jestem jakiś nie kumaty - to co cytujesz jest nierealne ponieważ nie jest u mnie podświetlone "aut wył/wła" gdyby było to wybacz ale nie pisałbym tu nie potrzebniePoczytaj ze zrozumieniem kilka opcji w Smart Hub a na pewno znajdziesz.
To nie jest trudne i nie wymaga tytułu doktora nauk technicznych.
EDIT//
Masz cobyś się nie spocił za dużo przy szukaniu:
nie ma takiej opcji jak mówiłem nie mogę wejść bo nie podświetla mi tak jak u Ciebie, ja nie na grzebałem ponieważ jak włączyłem po 2 dniach nieobecności to już tak było,![]()
tak to wiem, już kiedyś przerabiałem ale chciałem tego uniknąćMusisz wrócić do Ustawień fabrycznych -będzie wtedy jak nówka!
wchodzisz do menu-serwisowego
TV na czuwaniu
wciskasz na pilocie INFO-MENU-MUTE-POWER
reszta tu:D. Reset serwisowy
http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/106414-faq-samsung-seria-f.html
Jak wyłączyć w menu serwisowym diodę od Standby ? W MS jakoś nie widzę tej opcji a wiem, że jest.
main>>option>>standby led on/off
ale nie pamiętam czy to działa bo domyślnie jest OFF
Wracam z problemem dźwięku. TV po optyku pod zestaw kina Logitech Z-5500. Dźwięk ustawiony niby DTS, jednak coś jest nie tak. Normalnie, lektor powinien gadać tylko przez środkowy głośnik a tutaj jest jakby stereo, czyli naparza ze wszystkich. Podobni w grach. Efekty dźwiękowe są bardziej rozmyte, tzn idą na wszystkie głośniki a nie poszczególne tak jak to miało miejsce gdy optycznie podłączyłem zestaw kina pod ps3.
Dodam że zestaw pokazuje niby DTS...