Klikasz na film, potem wybierasz Informacje, przewijasz na dole w prawo i dajesz opcje Odśwież (obok wybierz grafikę), klikasz Tak na pytanie o pobranie informacji z internetu i masz tam filmy do wybrania, jeżeli nie to dajesz Manualnie i zmieniasz nazwę, potem szuka jeszcze raz i wybierasz prawidłowy film. Wtedy ściąga okładkę, opis itd.
U mnie było kilka pozycji, których Kodi nie znalazło, ale tylko przez to, że słabo je opisałem. Były to moje ripy robione bezpośrednio z płyty. Te od Piramidy mają dobre nazwy z rokiem wydania i Kodi wykrywa bez problemu.
Musiałem kupić baterię do tego małego wariata, bo tym od Samsunga nie można przytrzymać przycisku ; )
Wiem o czym piszesz, ale ten opis tyczy się już posiadanego filmu w miniaturkach, a ja piszę o filmie który jest ukryty w menu w plikach. Tam trzeba przytrzymać 2 sekundy na filmie i otwiera się lista, dopiero z niej można zmienić nazwę i ściągnąć/wybrać okładkę. Inne nazwy poszczególnych opcji, ale ok. Wiadomo o co chodzi.
Jest jeszcze jeden problem, na głównej stronie mamy ostatnio dodane filmy.
U mnie jest to 15 pozycji i zawsze po wrzuceniu filmu, te ostatnie pojawiały w tym miejscu i zawsze było wiadomo który kiedy był wrzucany.
Teraz ta lista żyje własnym życiem, czasami coś wpadnie na nią, innym razem nic nie widać i są jakieś starocie które wrzucałem dawno, ale pojawia się ten film z zakładce "filmy" i tam już jest wszystko ok, po kolei itp. Nie rozumiem, czemu ta lista na głównej nie aktualizuje się już tak jak kiedyś.
To jest główne menu z listą ostatnich filmów które powinny być widoczne zgodnie z kolejnością wrzucenia, a nie filmów nie ma.
Tu jest zakładka "Filmy" i tutaj już wszystko jest zgodnie z kolejnością, te pierwsze (15 filmów) powinno być widoczne na głównej, a ich nie widać.