Jasne, nawet nie musisz dysku podłączać. Wystarczy udostępnić folder z pc/nas. Mam u siebie kilkaset filmów 4k i wszystko działa bez żadnego zacinania, opóźnień itp.Pytanie od amatora; mam następujący problem; do smart tv mam podłączony dysk USB ze zdjęciami i filmami (również 4K). Niestety w sytuacji kiedy tych plików robi się dużo, szczególnie tych video - telewizor zaczyna mieć problem z wyświetlaniem zawartości folderów; wczytaniem miniaturek filmów itd. Staram się oczywiście nie mieć w jednym katalogu setki plików, dzielę to wszystko na lata, miesiące, dni (w sensie: takie mam foldery i pofoldery) no ale czasami się nie da, no i wystarczy że są to pliki video 4K i tv zdycha. Czy użycie właśnie takiego urządzenia jak Nvidia Shield TV pro 2019 i podłączenie do NIEGO (a nie do TV) dysku z archiwum powinno sprawę załatwić? Dzięki za pomoc.
I jak? Metoda pomogła?
A jak miałeś płatności do tej pory? Co miesiąc czy inaczej?Co do płatności za GFN to pobrało z automatu. 30, 69$ za pół roku.
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich. Jakis czas temu zakupiłem soundbar, ktory obsługuje dźwięk Dolby Atmos. Podłączyłem go pod telewizor 4k hdr, ktory atmosa nie ma. Wyczytałem w internecie ze do odtwarzania filmów wystarczy podłaczyć odtwarzacz blu-ray pod soundbar do wejscia HDMI in, a soundbar wyjściem out HDMI Arc do telewizora. Jednak jak zobaczyłem ile kosztuja płyty z filmami 4k to mi wlosy dęba stanely. Postanowiłem więc sciagać filmy 4k z atmosem z neta i zamiast odtwarzacza Blu-ray podłaczyć laptopa. Problem w tym, ze potrzebuje laptopa z HDMI 2.0, który obsluguje 4k. Takiego lapka ciezko znaleźć do 2000 złotych. Znalazłem wiec cos takiego jak Nvidia Shield Tv Pro 2019. Wydaje mi sie ze łacząc to cudo z dyskiem hdd 2-4 terabajty moj problem zostanie rozwiązany. Mam tylko jedno pytanie: czy poprzez Nvidia Shield bede mogl sciagać filmy 4k z atmosem z neta, a następnie zapisywać je na podlaczonym do Shielda dysku hdd?