Tzn piracić...
Zgadza się. Jakby płytka z filmem kosztowała chociaz te 50 zl to bym je kupował.
Tzn piracić...
Witam wszystkich. Jakis czas temu zakupiłem soundbar, ktory obsługuje dźwięk Dolby Atmos. Podłączyłem go pod telewizor 4k hdr, ktory atmosa nie ma. Wyczytałem w internecie ze do odtwarzania filmów wystarczy podłaczyć odtwarzacz blu-ray pod soundbar do wejscia HDMI in, a soundbar wyjściem out HDMI Arc do telewizora. Jednak jak zobaczyłem ile kosztuja płyty z filmami 4k to mi wlosy dęba stanely. Postanowiłem więc sciagać filmy 4k z atmosem z neta i zamiast odtwarzacza Blu-ray podłaczyć laptopa. Problem w tym, ze potrzebuje laptopa z HDMI 2.0, który obsluguje 4k. Takiego lapka ciezko znaleźć do 2000 złotych. Znalazłem wiec cos takiego jak Nvidia Shield Tv Pro 2019. Wydaje mi sie ze łacząc to cudo z dyskiem hdd 2-4 terabajty moj problem zostanie rozwiązany. Mam tylko jedno pytanie: czy poprzez Nvidia Shield bede mogl sciagać filmy 4k z atmosem z neta, a następnie zapisywać je na podlaczonym do Shielda dysku hdd?
Hej,
mam na razie kilka takich plików, wszystkie w kontenerach .mp4. I dopiero jeden seans całego filmu. Było ok, pod sam (kilka ostatnich minut przed napisami) koniec kilka razy coś się przycięło. Ale może to problem z tym konkretnym plikiem.
Odtwarzałeś przez Plex z serwera ,czy innym playerem po podpięciu nośnika do usb ?
Dzieki za odzew.![]()
Tak, dysk wpięty fizycznie do Shielda.
Nie mam już subskrypcji na Apple Tv. Sam trailer odpali się bez subskrypcji?
Przy okazji. Lepiej wersję 18, czy 19?Zmiana tego czegoś na Kodi![]()
Mam na Shieldzie Kodi 19.1 Matrix i podobnie jak Plex, bez problemu odpalił film z DV w mp4.
I trailer filmu z Apple TV wyświetlił się w DV i DA![]()
Naprawiłem już sam.
Mam jeszcze tylko pytanko, jaki rodzaj nośnika najlepiej podpiąć aby zwiększyć pamięć shielda?
Wpiąłem Pena, ale mocno się grzeje i odłączyłem.