Hello.
Po ostatnich manewrach Netfliksa postanowiłem przemyśleć sprawę przesiadki z Fergusona FBox ATV na Shielda. Zanim jednak wydam niemałą gotówkę na ten sprzęt chcę się upewnić, że to była dobrze wydana kasa.
Dużo już wiem ale potrzebuję odpowiedzi na ważne pytanie. Chodzi o zmianę trybu 50/60/24Hz w zależności od źródła. Doczytałem, że Shield nie robi tego z automatu (choć jakieś newsy donosiły o beta testach takiej funkcjonalności) ale czy tak, jak w przypadku FBoxa można to zrobić manualnie? Tzn. że jeśli wiem, że dany materiał jest w 23,976 jak wiele seriali/filmów na Netfliksie to czy mogę sobie w ustawieniach przełączyć w tryb 24Hz a potem w razie potrzeby wrócić do 50/60Hz? Mam plazmę FHD Panasonica, w przypadku FBoxa nie było z tym problemów przy wyłączonej opcji HDMI auto adaptation, bo wtedy samoczynnie przełączał się na 60Hz.
PlayStation 3 którego chwilowo używam do Netfliksa ma na sztywno wyświetlanie w 60Hz co skutkuje brakiem płynności obrazu w materiałach zarówno 23,976 jak i 50 Hz. Nie chcę się wpakować na minę za tysiaka.
Z góry dziękuję za odpowiedź.