Czyli plików *ts/*mp4 z Dolby Vision Sheld PRO 2019 nie odpali. Także i KODI nie wyda DV, czy tak ?
Opcja dostosowanie odświeżania rozumiem, że znikła.
Nigdy nie miałem żadnych problemów z odświeżaniem w Nvidii Shield 2017 (mam od ponad roku). Nie wiem jak ona to robi ale w NETFLIX i innych aplikacjach u mnie zawsze obraz leci idealnie płynnie, bez szarpania czy drgania.
Dla porównania testuję od niedawna Mi BOXA S, który podłączony zamiast Nvidii (internet przez LAN-USB) ciągle się dławi i szarpie (TV FullHD). Nawet jak jakimś cudem radzi sobie z odświeżaniem pod NETFLIXEM, to po 1/2 dniach i tak zaczyna mulić (na każdym ustawieniu odświeżania). Pomaga restart ale max na 1/2 dni. Walczę z nim od miesiąca z różnymi wersjami oprogramowania i nie mogę sobie z nim poradzić. Kupiłem dla rodziców ale zaraz chyba wywalę go przez okno.
Mam tego mi boxa 4 s i ani Netflix ani Youtube nie rwie ...
Na pokładzie andek 8.1
Witam serdecznie.
Chciałem udostępnić pamięć pamięć ShieldTV ale na moim PC w sieci wogóle nie widać urządzenia...
Takie wątki przewijają się co chwilę na różnych forach. Problem się ciągnie od ok roku a może nawet jest i od samego początku, choć faktycznie, pojawiają się też głosy osób takich jak Ty, którzy twierdzą, że u nich NETFLIX działa płynnie. Bardzo dziwne.
Może coś wiadomo czy Shield 2017 dostanie obsługę HDR i Dolby Vision?
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Czemu dziwne?
Nie każdy ma, nie każdy ogląda w jakości 4k...
janunio do czego ci opcja odświeżania jeżeli wszystko z każdego źródła jest odtwarzane prawidłowo? Możesz tą opcję ustawić w kodi i filmy z dysku będą się odpalać z właściwym odświeżaniem
W ustawieniach masz opcje, aby się nie wygaszał.
Mi to na jakiś czas pomogło, ale obecnie mam to samo.
Ten pilot, obsługa i działanie, to padaka jakich mało.
U jednych działa, u innych w kratkę. Ja już nie mam do niego siły.
Korzystam z pilota od TV (Samsung) do Shielda i jest bajka. Da się? Da!
Jak się trafi okazja, to wymieniam na nowego Shielda z nowym pilotem.
Czy to jest klucz, czy będzie to działać na Shield TV?