Mnie już też wpienia ten pilot z 2017. Kupiłem topowe baterie, a po 4 miesiącach już mi krzyczy, żeby wymienić.
"Topowe" czyli twoim zdaniem jakie? Temat był już kilka razy poruszany. Przerabiałem to samo w liczniku bezprzewodowym w rowerze (też na BT). Maxele i inne badziewie wytrzymywały po 2-3 miesiące ale od kiedy zainstalowałem markowe, po 3 latach o dziwo dalej działają jak nowe. Tu sprawdza się przysłowie, że "kto kupuje tanio, kupuje dwa razy". Kup normalne baterie a nie produkt baterio-podobny a posłużą Ci one spokojnie co najmniej rok-półtora przy nawet bardzo intensywnym użytkowaniu. Średniej klasy Panasonic CR2032, po roku u mnie miały jeszcze 40% energii (info w menu) a mam w menu programisty ustawione wyłączone oszczędzanie energii pilota (nie usypia wtedy i dzięki temu działa błyskawicznie i zawsze za każdym razem).
Uprzedzając Twoje pytanie polecam ENERGIZER CR2032 ULTIMATE LITHIUM. Jako nieliczne są produkowane w Japonii. Znajdziesz je w blistrze po 2 lub 4 sztuki. Dostępne m.in. w Auchan i wielu innych sklepach. Obecnie w nowej szacie graficznej wyglądają tak: https://allegro.pl/oferta/4x-bateria-energizer-cr2032-ultimate-lithium-3v-7405726207
Ostatnia edycja: