Nvidia Shield TV jako odtwarzacz multimedialny.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Tak-to Arctic Zephyr Reloaded .
Zakładka "ustawienia" jest gotowym presetem z gotowym wigetem.
Instalowałem na Nexusie z Estuary Mod V2 ale całe menu mam przebudowane . Na tej skórce np. zakładka "ulubione okazała się całkiem zbędna.
Najlepiej jest dezaktywować Mod V2 i rozpocząć od defaultowego Estuarego, bo np. pozycję napisów poprzez kalibrację trzeba ustawić właśnie w nim- ani ModV2 ani Zephyr tego nie umożliwia ,chociaż po wstępnym ustawieniu oczywiscie działa to na tych skórkach.

ps.Pozycję napisów trzeba ustawić osobno dla każdej rozdzielczosci i każdej częstotliwosci.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tak, po dezaktywacji wraca to do normy.

Jestem po testach dostawców IPTV, padło z tuzin.
Poszło sporo trialowych 24h i kilka msc. abonamentów - te musiałem kupić, ale było warto.
Generalnie loteria, trafiłem rodzynka i teraz śmiało można powiedzieć, że działa tiptop.
10E/msc, przy rocznym abo bodajże 5E, ale warte każdego jurocenta.

Dzięki Mat, bo to Twoja była jedna z propozycja

Układu grup nie mozna zmienić.Możesz ukryć nieużywane , możesz również wrzucić wybrane kanały (chyba też całe grupy) do "ulubione" które masz na samej górze.

Można, przerzuciłem "POLAND" na samą górę. Można z każdą jedną grupą zrobić to samo.
Zarządzanie grupami>TV>sortowanie grup - ręczne>ręczne>zmień kolejność grup

Nie pamietam ale również używam EPG z adresu https://epg.ovh/pl.xml i sprawdza się bardzo dobrze.
btw. Logosy stacji biorę stąd https://epg.ovh/logo/ (w aplikacji musisz wskazać skąd ma brać logo stacji).

Chciałem zrobić porządek, usunąłem wszystkie EPG, wpisałem ponownie i "Brak informacji" przy kanałach.
Wcześniej po każdej zmianie działała opcja "aktualizuj przewodnik" i chwilę to trwalo, teraz po kliknięciu mignie, ale nic się nie zmienia.
Bez znaczenia które EPG wpiszemy, ten od dostawcy IPTV, czy epg.ovh.
Jak to przywrócić, cache, restarty nie pomagają. Słabo trochę bez przewodnika.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Edyta: Usunąłem całą listę, przypisane EPG i wskoczyło przy ponownym uruchomieniu.
Btw.
Widzę, że EPG jest przesunięty w czasie, dopasowałem bazując na którymś kanale, ale widzę, że nie ustawia zbiorczo.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Oczywiście opinia po dwóch dniach, zobaczymy jak się sprawdzi za tydzień, miesiąc. Z każdym jednym był mniejszy, lub większy problem - bez względu na cenę. Jest adult, są fajnie ułożone listy, ale to już indywidualna sprawa. Istotą jest działanie i brak (u mnie) wyrzucania błędów, przycinek, bufferowania.
Jak się sprawdzi po miesiącu, biorę roczny abo 60€ = 5€/msc.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Miałem od nich miesiąc chyba z półtora roku temu.Nie pamietam zadnych problemów ale jak mówiłem wczesniej ,mało ogladam TV a jeszcze mniej skacze po kanałach pomiedzy listami.W każdym razie to nie jest sklep działający od dwóch miesięcy....
Tylko z tego co pamiętam nie mozna się z nimi łączyć przez VPN.

Darkus

Member
Witam, od miesiąca na moim Sheldzie dzieją się dziwne rzeczy.
Nie da się wybrać nic z menu, bo przeskakuje za aplikacji na aplikacje.
A jak się uda jakąś odpalić, to interfejs wyskakuje na ekran, zamykam i po chwili znowu wchodzi na ekran.
Nic nie pomaga, czyściłem pamięć, instalacja od nowa.
nvidia.jpg

Do góry