Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
No obejrzałem ten 'Nefarious'. Zaciekawiła mnie fabuła i polecenie kolegi wyżej. No ja nie koniecznie polecam. Moje subiektywne zdanie. Ponad godzinę sama gadka dwóch gości. Psychiatry z demonem. Nic odkrywczego, nic ciekawego czy nic nowego nie powiedzieli. Głównie gadka o nas. O ludziach. Źli i dobrzy. Ani to horror, ani thriller. Bardziej film psychologiczno/religijny. Jak dla mnie czas stracony. 😏

mat74

Well-known member
Bez reklam
Nic odkrywczego, nic ciekawego czy nic nowego nie powiedzieli. Głównie gadka o nas. O ludziach. Źli i dobrzy

Uwaga ! Sorry za spojler !

W dzisiejszych czasach dla mnie wypowiedzi w filmie ,że eutanazja i aborcja to jednak morderstwa jest nowością. Aczkolwiek stwierdzenie ,że nawet demony na to nie wpadły i całe zamieszanie z "mową nienawisci" jest autorskim pomysłem człowieka przebija to.
Co do "złych i dobrych"- to zdecydowanie nie jest film tego typu , kto tam był jednoznacznie dobry ?!

Skoro jednak gusta mamy całkwowicie rózne to może to : ?

Ja wymiękłem po kwadransie.

btw.
Ktoś ogląda ?
Banał ale do strawienia.

Tu już jest drugi sezon

Jeśli ktos nie widział , ciekawa historia

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
I to w tym jest najlepsze. Że mamy różne gusta. Nie tylko filmowe. ☝️
'Hight Heat' - szkoda gadać
'Kompromat' może być dobry, bo francuski. I główny aktor znany. Już patrzałem w jego stronę. 👍

mat74

Well-known member
Bez reklam
Całkiem przyjemna adaptacja klasyki

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Szczególnie, że z Vincent Casselem, obejrzymy.
Chociaż wolałbym go zobaczyć w jakimś Francuskim kryminale.

Co do Nofarious, to mnie wciągnął od pierwszych minut.
Miła odmiana, w zasadzie film oparty na dwóch postaciach (aktorach), spokojnie można by z tego zrobić jakąś sztukę teatralną.
Ja w ogóle sobie cenię filmy "przegadane", brakuje dzisiaj tej równowagi, szczególnie w natłoku takich kwiatków jak ostatni Wicek.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza się, zdarzają się perełki, ale też pseudo artystyczne popeliny.
Sztuką jest napisać dobry dialog który trzyma w kupię scenariusz, a do tego dobrać aktorów z charyzmą. Takim klasykiem, jest genialny film pt. "12 gniewnych ludzi", większości pewnie dziś by nie podszedł, ale dla mnie to mistrzostwo, a film z 57r.

Co do Muszkieterów. To niestety nie maja bajka, wynudziłem się - co nie znaczy, że zły, ale jakoś się nie wciągnąłem, a specjalnie odpaliłem projektor.
Cassela też tam jak na lekarstwo. Muszę odświeżyć "Wróg Publiczny nr.1" część 1 i 2, jak ktoś nie widzial, to polecam. Do kompletu tradycyjnie film "36" i "Purpurowe rzeki".

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
armanig
"Wróg Publiczny nr.1" część 1 i 2, jak ktoś nie wiedział, to polecam. Do kompletu tradycyjnie film "36" i "Purpurowe rzeki"."
Klasyka - klasyka konieczna do obejrzenia!
Ja nadrobiłem zaległości urlopowe, Kandahar - można obejrzeć.
Do tego ostatni sezon Jack Ryan - cóż, poprzednie były lepsze, tutaj wg mnie poziom się obniżył. Niech już tego nie kontynuują

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Koledzy ci nowi Muszkieterowie to taki podobny do tych wszystkich poprzednich odmian? Nie za dużo humoru? Dla ojca starego chciałem ściągnąć bo lubi takie kostiumowe. Tylko czy za bardzo głupkowaty nie jest? Bo ja tak nie koniecznie taki klimat.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Nowi muszkieterowie nie są komediowi. Nie ten klimat - dla mnie na plus.
Jest mrocznej, stroje nie są takie piękne i czyste. To chyba też bardziej oddaje klimat i realia epoki. Sami bohaterowi również. Nie ma pięknych cukierkowych kolorów.
Fabuła znana, tutaj nic nowego nie ma. To już przecież kolejna z wielu ekranizacji.
Co do Cassela (armanig narzekał, że go mało), trochę tam jednak gra...

Savron

Well-known member
Bez reklam
armanig
"Wróg Publiczny nr.1" część 1 i 2, jak ktoś nie wiedział, to polecam. Do kompletu tradycyjnie film "36" i "Purpurowe rzeki"."
Klasyka - klasyka konieczna do obejrzenia!
Ja nadrobiłem zaległości urlopowe, Kandahar - można obejrzeć.
Do tego ostatni sezon Jack Ryan - cóż, poprzednie były lepsze, tutaj wg mnie poziom się obniżył. Niech już tego nie kontynuują
Ten "Wróg Publiczny", to jak powiedział guru , "artystyczna popelina", a nie film. Dla mnie , w razie czego i nie mów tego Piramidzie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Savronowi chyba sie pomylił Wróg Publiczny z Willem Smithem, a my tu o filmie Francuskim z Vincent Cassel ; )

Część 1 i 2

Co do Cassela (armanig narzekał, że go mało), trochę tam jednak gra...

Za mało Cassela, co do reszty zgoda. Nie jest to cukierkowa odsłona.
To akurat na plus, obiektywnie to dobra pozycja, szczególnie, że scenografia czy obsada nie odstaje i trzyma poziom, ale liczyłem na coś "porywającego", a wyszło co najwyżej przyzwoicie ; )

Inna sprawa, że ja mam awersje do filmów kostiumowych, z automatu stawiam im wysoko poprzeczkę. Gladiator z Russelem Crowe, to było coś.

Ostatnia edycja:

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Za mało Cassela, co do reszty zgoda. Nie jest to cukierkowa odsłona.
To akurat na plus, obiektywnie to dobra pozycja, szczególnie, że scenografia czy obsada nie odstaje i trzyma poziom, ale liczyłem na coś "porywającego", a wyszło co najwyżej przyzwoicie ; )
W sumie też liczyłem na ciut więcej, ale co zrobić...generalnie nie jest źle.
Co do Cassela, też bardzo go lubię, bardzo dobry aktor. No cóż tak to reżyser wymyślił w tych muszkieterach...

Do góry