Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem, jeszcze mi się nie zepsuły, ale dzięki nim mam parę godzin miesięcznie więcej czasu :) Nadrobiłem już 2 sezony Mandaloriana i Lupina :)

mat74

Well-known member
Bez reklam
Była już parapetówa? ; )

Żadnych linków nie potrzebujesz, to jest właśnie clue programu.
Tak, jak Kolega już wcześniej napisał, ale mówiąc wprost, bo widzę, że nie każdy dalej wie o czym mowa.
Siadasz raz, konfigurujesz i zapominasz.
Potem już tylko po odpaleniu Kodi i The Oath/RD widzisz już tylko okładki z filmami i hulaj dusza.
Koniec z jakimiś torrentami, stronami i szukaniem linków, a tym bardziej ściąganiem tego całego syfu.
Robi Ci się na ekranie "Netflix", a jedyne co musimy zrobić, to kliknąć w dany film/okładkę - wyświetlą się wszystkie możliwe wydania, wybierasz które chcesz i oglądasz.
Nic Cię więcej nie interesuje, soft przeszukuje wszystko za Ciebie i od razu udostępnia do obejrzenia. To tak łopatologicznie.

Pierwszy lepszy tutorial (są 4 odcinki, ale pełno tego w sieci):
https://howtomediacenter.com/en/install-the-oath-kodi-addon/

Może to wyglądać tak, ale też na wiele innych sposobów:

https://youtu.be/YD49Cd3_PPk

Dzieki za wsparcie bo już mi się skrzynka PW przyblokowała :D

btw.Nie obejrzałem całości z drugiego linka ale to chyba build , jaka tam jest wtyczka bazowa do RD ?

Przy okazji pytanie do wszystkich- zwykłe Kodi nie czyta właściwie DV ,przynajmniej na Firesticku czyli jestem pewny na wszystkich wersjach 32-bitowych . Jakich kompilacji uzywacie by uzyskać DV z mkv? Bo szukałem ich tutaj na prózno.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Ja właśnie skończyłem Jungle Cruise, dałem radę na raz, pewnie z sympatii do The Rock'a. Jest kilka śmiesznych scenek, dużo efektów, dźwiękowo spoko.

SNiP3R

Member
Właśnie jestem po seansie Diuny, oczywiście w swoim kinowym salonie.

Napisze dwa zdania.

Na pewno nie jest przereklamowany.

Film dosłownie cały czas wzbudza Nasze zainteresowanie, cały czas utrzymuje napięcie, które rośnie z biegiem czasu.

Jak dla mnie?

Po prostu WOW!

FullObcyk

Member
Dzieki za wsparcie bo już mi się skrzynka PW przyblokowała :D

btw.Nie obejrzałem całości z drugiego linka ale to chyba build , jaka tam jest wtyczka bazowa do RD ?

Przy okazji pytanie do wszystkich- zwykłe Kodi nie czyta właściwie DV ,przynajmniej na Firesticku czyli jestem pewny na wszystkich wersjach 32-bitowych . Jakich kompilacji uzywacie by uzyskać DV z mkv? Bo szukałem ich tutaj na prózno.
Tak tylko orientacyjnie zapytam. Korzystacie równocześnie z VPNa?

mat74

Well-known member
Bez reklam
Tak tylko orientacyjnie zapytam. Korzystacie równocześnie z VPNa?

Teoretycznie nie musisz się chronić za VPN , łączysz się z hostingiem i nic nie udostępniasz a twoje łącze z RD chyba jest nawet szyfrowane.Na pewno tak jest z bliżniaczą usługą All Debrid,która nawet nie wspiera VPNów i aby się w taki sposób łączyć musisz wysłac prosbę do działu obsługi by to umozliwiła.
W każdym razie- ja w necie cały czas jestem za VPNem ,prócz połączeń z Netfliksem i Prime Video.Nawet na to forum wchodzę z właczonym VPN by miec polskie IP (mieszkam w UK) bo inaczej muszę "szukać hydrantów na obrazkach" ;) .
Był to też jeden z powodów dla których wybrałem RD a nie AD - RD ma listę wspieranych VPN i jesli masz jeden z nich (a nawet taki którego nie ma na liscie) łączysz się z nim bezproblemowo.Trzeba tylko pamietać by przy autoryzacji go wyłaczyć.

wucash

Active member
Bez reklam
Dune - wizualnie jak na Villeneuve'a przystało jest świetnie, monumentalnie, dopracowane w każdym szczególe. Film ogląda się dobrze, pochłania obrazem, aktorsko tez na wysokim poziomie. Jednak jeśli jest to historia podzielona na 2 części to zdecydowanie brakowało wprowadzenia, opisu sytuacji geopolitycznej w imperium - był na to czas. Dla kogoś kto nie zna książki lub chociaż poprzedniej ekranizacji Lyncha to zdecydowanie za mało tych informacji. Czym dokładnie jest przyprawa, kim są kobiety z Bene Gesserit, itp...
Troszeczkę przerost formy nad treścią, albo dokładniej obrazu nad treścią...

Ostatnia edycja:

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
"Dune" świetny spektakl. Dźwięk super. Muzyka. 2,5godz zleciało wyjątkowo szybko. Nie zawiądłem się. Fajny klimat. Ode mnie polecam. [emoji106]

Do góry