Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

mat74

Well-known member
Bez reklam
No, Kolego.. sztos ; ) Jak dla mnie GameChanger.
Wszystko poinstalowałem na Kodi/Shieldzie, konto na RD zakupione, Trakt dołożony.
Dzięki za info. Sprawdzam właśnie, generalnie nie mam pytań, jest dokładnie tak jak mówisz, klik, klik i oglądasz.
Potestuje jeszcze dokładnie wieczorem. Będę miał jeszcze kilka pytań, na razie na szybko, ale już można by rzec, że działa. Browar jak nic się należy.

Jednoznacznie mianuje Cię piratem roku ; )

Prócz RD w ten sam sposób działa również All Debrid i Premiumize.Z tym,ze AD daje dostęp jednak do troszkę mniejszej ilosci żródeł (cena praktycznie taka sama) a Premiumize jest drogi niczego nowego nie wnosząc.
W ogóle byłem zdziwiony ,że tu na forum kompletnie nic nie było na ten temat :shock:

Te całe Real Debrid.

To użytkownicy udostępniają swoje filmy czy jak?

No i czy normalnie można tam spotkać z napisami PL?

W największym uproszczeniu to cos takiego jak oxycloud z którego korzystasz tylko 3 razy tańsze i dające dostęp do kiludziesięciu żródeł ,przy czym po spięciu z Kodi działa własciwie jak subskrybowany serwis streamingowy z ta róznicą ,że możesz wybrać sobie który plik/wersja ma być odtwarzany.Filmy odpalasz przez Kodi więc nie ma znaczenia czy plik żródłowy ma napisy czy nie- albo ustawiasz automatyczne ładowanie z opensubtitles albo dodajesz przez klikniecie z napisy24, napiprojekt.

Jak wywali Wam neta, albo przytnie, to się przekonacie ile warte jest oglądanie ze streamu :)
Chyba bym kurwicy dostał podczas celebrowania seansu, gdybym nie mógł dokończyć z powyższych powodów.

Powiedz to milionom uzytkowników Netfliksa, Amazona,Disneya,HBO Max,Apple,Hulu,Peascock etc. etc.

Zdecydowanie się z Tobą zgadzam.

Wolę oglądać dla pewności plik z dysku/USB, aniżeli jakiegoś streama, legalnego czy nie, zawsze istnieje ryzyko utraty połączenia, no a wtedy płacz i zgrzytanie zębów :fool:

Jeżeli wam zrywa neta to czas pomyśleć o zmianie dostawcy...:)

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Można to traktować jako alternatywę. Mam swój folder TOP gdzie trzymam ulubione filmy w najlepszej dostępnej jakości. Żaden steam tego nie zastąpi :)

Wrócimy do tematu jak spróbujesz....:D

Wracając do głównego wątku: wczoraj obejrzałem pierwszy odcinek https://trakt.tv/shows/invasion-2021 , Apple po raz kolejny udowadnia ,że jest streamingową top klasą.Fabuła/treść nawet wciagająca,ogromny plus za to że producent zna znaczenie słów muzyka i ściezka dzwiekowa w filmie.
Technicznie pierwsza klasa zarówno dzwięk jak i obraz, scena z chrząszczami-mistrzostwo.

mat74

Well-known member
Bez reklam
Jakość podciaga fabułe :lol:
Siadając wieczorem, po pracy na sofie i odpalając takie materiał człowiek zaczyna rozumieć dlaczego wydał tyle kasy na swój sprzęt....:D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dzięki uprzejmości najlepszej platformy streamingowej Real Debrid zaliczyłem wczoraj, zupełnie jak Netflixie (czyli bez żadnego ściągania i cudowania) - "Jeden gniewny człowiek" ze Stathamem w roli głównej w rezyserii mojego ulubieńca Guya Ritchiego.
To się nie mogło nie udać.

https://www.imdb.com/title/tt11083552/

Bdb. surowe męskie kino, bez zbędnych wątków, patetycznych dialogów, okraszone świetnym soundtrackiem. 7/10 w pełni zasłużone.

Co do Inwazji, to również dzięki RD, jestem już po 2 odcinku (też zwróciłem uwagę na chrząszcze ; ) ), fabularnie zobaczymy, na razie rozwojowo, ale coś czuje, że wyjdą z tego mydliny.

Generalnie, to u mnie pliki/filmy 90gb RD (4K) szybciej przerzuca (przewijanie itp) na Shieldzie, jak na Netlflixie, czy podobnie, na dysku który jest wpięty do Shielda. Nie ma mowy o żadnym buforowaniu.

Jednak najlepsze jest to, że mamy wszystkie filmy pod ręką, niemal bez wyjątków.
Marzenie kinomaniaka.

Dodatkowo, jak rozumiem (?), to widzę przecież możliwość ściągnięcia każdego pliku, wszak RD wlasnie daje odpłatnie dostępu do najlepszych płatnych źródeł?

Tutaj faktycznie, ściąganie z jakiś stron pokroju exite/filmyhd itp., czy nawet rargb, to nieporozumienie.

Zaraz sprawdzę Gladiatora 4K/HDR jakieś 90gb, bo widzę, że jest w DTS-X... klik, klik, o już idzie : D

Ostatnia edycja:

mat74

Well-known member
Bez reklam
Generalnie, to u mnie pliki/filmy 90gb RD (4K) szybciej przerzuca (przewijanie itp) na Shieldzie, jak na Netlflixie, czy podobnie, na dysku który jest wpięty do Shielda. Nie ma mowy o żadnym buforowaniu.

Jednak najlepsze jest to, że mamy wszystkie filmy pod ręką, niemal bez wyjątków.
Marzenie kinomaniaka.

Dodatkowo, jak rozumiem (?), to widzę przecież możliwość ściągnięcia każdego pliku, wszak RD wlasnie daje odpłatnie dostępu do najlepszych płatnych źródeł?

Tutaj faktycznie, ściąganie z jakiś stron pokroju exite/filmyhd itp., czy nawet rargb, to nieporozumienie.

Zaraz sprawdzę Gladiatora 4K/HDR jakieś 90gb, bo widzę, że jest w DTS-X... klik, klik, o już idzie : D

1- Nie ma mowy o buforowaniu ,chyba że wystapią jakiś zacinki po stronie sprzętu.Android wiadomo jaki jest, jeśli nie masz to podrzuce Ci linki i tutorial do programów utrzymujacych Kodi w najlepszej kondycji i optymalizujących ustawienia streamu pod mozliwosci sprzetu.Jednak to już nie w ten weekend- to trzeba objasnić precyzyjniej bo łatwo mozna coś spi.......

2-Może już zauważyłeś ale seriale masz równiez podzielone według serwisów streamingowych.Tak więc chcesz coś HBO - klikasz HBO, chcesz od Apple -klikasz Apple etc. i wyświetlają Ci się wszystkie produkcje danej platformy.

3-Możesz ściagnąc dowolny plik , torrent .Możesz go potem równiez odpalić z chmury bez żadnego przerzucania.Potrzebna jest dodatkowa wtyczka ale to juz tez po weekendzie.

Całosc jak to w Kodi jest w pełni konfigurowalna , automatyczne ustawienie odświeżania, automatyczne ładowanie napisów, automatyczny wybór ściezki dzwiekowej etc. wszystko da się dość łatwo ustawić.W miarę mozliwosci pomogę ,tylko potrzebuję doprecyzowanych pytań.

Ps. Z góry przepraszam w razie opóżnień z odpowiadamniem na PW- mogę byc trochę zajęty w weekend.

mat74

Well-known member
Bez reklam
A skąd bierzecie linki by oglądać dany film?

Oczywiście chodzi mi o Kodi na serwerach RD.

Scrapery danej wtyczki przekopują za Ciebie żródła premium.Ich prędkość i dostęp do ilości żródeł jest zróznicowana (raczej w minimalnym stopniu) od wtyczek.Głownie korzystam i polecam The Oath.
Parametry wyszukiwanych plików są konfigurowalne (maksymalna wielkosc plików, odrzucenie żródeł SD, odrzucenie określonych kodeków itp.)

SNiP3R

Member
Scrapery danej wtyczki przekopują za Ciebie żródła premium.Ich prędkość i dostęp do ilości żródeł jest zróznicowana (raczej w minimalnym stopniu) od wtyczek.Głownie korzystam i polecam The Oath.
Parametry wyszukiwanych plików są konfigurowalne (maksymalna wielkosc plików, odrzucenie żródeł SD, odrzucenie określonych kodeków itp.)

Dzięki za wyjaśnienie.

Do góry