Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ciche miejsce obejrzałem i powiem tak można poświęcić 1,5 godziny, jeśli ktoś lubi takie klimaty. Ja pomio, że Horrorów już mniej oglądam to całkiem miło się obejrzało tę pozycję filmową.

FullObcyk

Member
Chyba chodziło reżyserowi o klimat lat 60tych, ale też
mnie to ziarno denerwuje.
A film taki sobie.
Jak to rozumiem ale dajmy sobie wtedy spokój z formatem 4K. Pod względem wizualnym nie ma to jakiegokolwiek sensu. Pozostaje tylko cel finansowy i ładowanie ludzi w bambuko.
Tego typu wydania będą miały negatywny wpływ na odbiór technologii 4K. Robimy film w stylu retro ok, ale dajmy spokój z UHD. Widzieliście The Old Man & the Gun?Film zacny, Robert Redford i w ogóle, pożegnanie z kinem. Film zrobiony w starym stylu, klimat pięknie oddany ale oczy bolą od patrzenia na ten sztucznie postarzony obraz w FullHD ( zaszumienie ).

A Star Is Born w wersji 4K z Itunes wygląda świetnie. W pełnym wydaniu będzie jeszcze lepiej i o to powinno chodzić w tej całej zabawie. Zresztą polecam film, pozytywne zaskoczenie. Ograny na starych sprawdzonych patentach ale są emocje.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Nie wiem jak sam film bo odpuściłem oglądanie po około 10 minutach, jakość obrazu z tym ziarnem to straszne nieporozumienie.

bramowicz1

Member
Bez reklam
Ciekawa wrzuta: Venom 2018 1080p 3D Bluray MVC Atmos 7.1 -zman

Kod:
DISC INFO:
Disc Title:     Venom 3D Blu-ray™
Disc Label:     VENOM_2018
Disc Size:      47,062,149,908 bytes
Protection:     AACS
Extras:         BD-Java, Blu-ray 3D
BDInfo:         0.7.5.0

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00001.MPLS
Length:                 1:52:20.734 (h:m:s.ms)
Size:                   45,728,526,336 bytes
Total Bitrate:          54.27 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description    
-----                   -------             -----------    
MPEG-4 AVC Video        23962 kbps          Left Eye / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
MPEG-4 MVC Video        10292 kbps          Right Eye      

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description    
-----                           --------        -------         -----------    
Dolby TrueHD/Atmos Audio        English         3845 kbps       7.1 / 48 kHz /  3205 kbps / 24-bit (AC3 Embedded: 5.1 / 48 kHz /   640 kbps)
Dolby Digital Audio             Czech           640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps
DTS-HD Master Audio             English         2322 kbps       5.1 / 48 kHz /  2322 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz /  1509 kbps / 16-bit)
Dolby Digital Audio             Hungarian       640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps
Dolby Digital Audio             Polish          640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps
DTS-HD Master Audio             Portuguese      2359 kbps       5.1 / 48 kHz /  2359 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz /  1509 kbps / 16-bit)
DTS-HD Master Audio             Spanish         2361 kbps       5.1 / 48 kHz /  2361 kbps / 16-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz /  1509 kbps / 16-bit)
Dolby Digital Audio             Spanish         640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps
Dolby Digital Audio             Thai            640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps
Dolby Digital Audio             Turkish         640 kbps        5.1 / 48 kHz /   640 kbps

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description    
-----                           --------        -------         -----------    
Presentation Graphics           English         31.672 kbps                    
Presentation Graphics           English         43.594 kbps                    
Presentation Graphics           English         31.673 kbps                    
Presentation Graphics           English         43.612 kbps                    
Presentation Graphics           Arabic          15.064 kbps                    
Presentation Graphics           Bulgarian       27.544 kbps                    
Presentation Graphics           Chinese         24.865 kbps                    
Presentation Graphics           Chinese         24.378 kbps                    
Presentation Graphics           Chinese         23.655 kbps                    
Presentation Graphics           Croatian        25.136 kbps                    
Presentation Graphics           Czech           25.578 kbps                    
Presentation Graphics           Greek           28.554 kbps                    
Presentation Graphics           Hebrew          22.116 kbps                    
Presentation Graphics           Hungarian       32.709 kbps                    
Presentation Graphics           Icelandic       27.243 kbps                    
Presentation Graphics           Indonesian      30.219 kbps                    
Presentation Graphics           Korean          21.753 kbps                    
Presentation Graphics           Malay           31.245 kbps                    
Presentation Graphics           Polish          26.531 kbps                    
Presentation Graphics           Portuguese      27.109 kbps                    
Presentation Graphics           Portuguese      28.538 kbps                    
Presentation Graphics           Romanian        27.738 kbps                    
Presentation Graphics           Serbian         26.005 kbps                    
Presentation Graphics           Slovak          23.337 kbps                    
Presentation Graphics           Slovenian       23.510 kbps                    
Presentation Graphics           Spanish         28.073 kbps                    
Presentation Graphics           Spanish         27.183 kbps                    
Presentation Graphics           Thai            25.962 kbps                    
Presentation Graphics           Turkish         30.161 kbps                    
Presentation Graphics           Vietnamese      32.811 kbps

Kolejny tym razem custom na arena.bg z Atmosem.

Na oficjalnym wydaniu tylko DTS-HD Master Audio 5.1, 2322 kbps.
Pytanie tylko skąd tu Atmos 3845 kbps 7.1, skoro na UHD to Atmos 5148 kbps 7.1. ?

W każdym razie zasysam, zobaczymy jak się sprawdzi, mam nadzieję, że lepiej niż ten 16-bitowy DTS- HD MA

Venom po seansie i przyznać muszę, że audio z TrueHD odrobinę lepiej się sprawdziło.
I chwała bogu, że możemy skorzystać z oryginalnej ścieżki bo dubbing polski nie do zniesienia.
Włączając polską ścieżkę czułem się jak na jakiejś kreskówce, tylko podkład Venoma był znośny.

Ogólnie film do obejrzenia, ale jak na Marvela to średnio, 3D również średnie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Z tym ziarnem dla wielu osób to jest nieporozumienie, ale myślę, że będzie już coraz mniej jego w filmach. W końcu jakieś słuchu dochodzą do Reżyserów, że ludziom to średnio odpowiada.. Choć w kinie mniej to przeszkadza niż w salonach w zaciszu domowym. Ale gro filmów na Świecie (Polska w tym nie bierze zbytnio udziału) ludzie kupują i na nośnikach filmy, więc muszą brać to pod uwagę.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
lolek126, dobrze to ująłeś. Co do sprzedaży filmów, niestety nasi rodzimi dystrybutorzy mają dziwne podejście do tematu i koło się niestety nie nakręca...

Oglądam właśnie The Punisher sezon 2,

https://www.youtube.com/watch?v=jrLhP5sK2wI

Początek rozpoczął się dynamicznie, w dalszych odcinkach tempo nieco przysiadło...oby się rozkręciło.

wucash

Active member
Bez reklam
Z W końcu jakieś słuchu dochodzą do Reżyserów, że ludziom to średnio odpowiada.. Choć w kinie mniej to przeszkadza niż w salonach w zaciszu domowym. Ale gro filmów na Świecie (Polska w tym nie bierze zbytnio udziału) ludzie kupują i na nośnikach filmy, więc muszą brać to pod uwagę.
Mam duże wątpliwości... ponieważ jest to zamieżony efekt to ma na celu spełnienie wizji samego twórcy: reżysera tudzież autora zdjęć. A jak wiemy wizja artystyczna jest najważniejsza i zdanie odbiorcy ma tu moim zdaniem drugorzędne znaczenie. To bardziej rola "księgowych" którzy z uwagi na możliwą gorszą sprzedaż płyt będą wymuszać zmianę "wizji".

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam duże wątpliwości... ponieważ jest to zamieżony efekt to ma na celu spełnienie wizji samego twórcy: reżysera tudzież autora zdjęć. A jak wiemy wizja artystyczna jest najważniejsza i zdanie odbiorcy ma tu moim zdaniem drugorzędne znaczenie. To bardziej rola "księgowych" którzy z uwagi na możliwą gorszą sprzedaż płyt będą wymuszać zmianę "wizji".

Nie ma znaczenia kto to spowoduje, ważne aby ziarno zginęło, bo jaki sens jest wydawania kasy na filmy BR czy 4k jeśli będzie ziarno w dużym stopniu widoczne. Dla mnie dla przykładu MI ostatnia część to jest maks jaki może wystąpić w filmie. Inaczej sens kupowania dla mnie średni, a tym bardziej u mnie, gdzie kupuje filmy w RP.

wucash

Active member
Bez reklam
Nie ma znaczenia kto to spowoduje, ważne aby ziarno zginęło, bo jaki sens jest wydawania kasy na filmy BR czy 4k jeśli będzie ziarno w dużym stopniu widoczne. Dla mnie dla przykładu MI ostatnia część to jest maks jaki może wystąpić w filmie.
Zgadzam się w 100% - mi strasznie to przeszkadzało już w kinie, sam zastanawiałem się po co ten zabieg w MI które jest produkcją współczesną a nie retro. Na początku rozkminiałem czy to wina kina czy jakości kopii :D W domu to już całkiem porażka, po to kupujemy coraz większe ekrany z coraz lepszą rozdzielczością aby cieszyć oko "żyletą". Oby coraz mniej tego typu przypadków....

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie ma znaczenia kto to spowoduje, ważne aby ziarno zginęło
:grin:
InexperiencedConventionalJunebug-size_restricted.gif

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Lolus.
Jak obejrzysz Mary Queen of Scots, to jeszcze zaplaczasz za grubym ziarnem. Juz slysze ten lament " - Boziu czemus mnie nie oslepil za wczasu. Margot mnie teraz straszy po nocach." ;)

Do góry