Pytanie tylko gdzie w tych produkcjach jest science...![]()
@Piramida
Widziales trailer Inhumans (ABC/IMAX)? Na Netflixie Marvele odnosly spory sukces, Agent of Shield juz enty sezon - Kazdy teraz chce miec jakich superbohaterow.
Ja też ostatnio mniej oglądam.Zresztą i tak nie ma co.Taki okres (BD).@Piramida
Cos Ty! Nie bylem w kinie od tygodnia. Kruca bomba - malo casu.
Na Dunkierke wreszcie dzisiaj/jutro pojde. Lipnie troche, bo wszyscy juz widzieli ale nie chcialem ogladac w pleksie, skoro moge z prawdziwego 70mm.
Zalapalem za to 3 odc Ozark (cycus!) no i Game of Thrones wreszcie sie rozkrecil. Kupka zaleglych filmow lezy i czeka. Dobre 3 tyg sie zapowiadaja
Przecież Ty i tak nic nie robisz, wolne chyba od szkoły teraz jest?![]()
na te przebierańce trzeba chyba założyć osobny wątek, bo ileż można ; )
Kończąc jeszcze offtop na temat urządzeń do Netflixa, to anulowałem zamówienie na Chromecast Ultra i myślę o Xiaomi Mi Box. Z tego co piszą w sieci ma wszystko co urządzenie Google (4k, HDR, streaming, licencje Netflix), a plusem jest to, że nie trzeba używać telefonu do odtwarzania. Brałeś pod uwagę tego "chińczyka"?Mam zwykłego Chromecasta Video model 2016, a nawet 2, bo drugi Chromecast Audio wpięty do wzmacniacza na którym mogę odsłuchiwać Tidala, Spotify itp.
Natomiast Ty kup Chromecast Ultra, ja już zamówiłem za granicą, ale będę miał za jakiś czas.
Obsługa jest banalna, po szybkiej konfiguracji załączasz apkę np. Netflixa i wybierasz co Ci odpowiada za pośrednictwem specjalnej ikonki na telefonie która się pokazuje w rogu (do strumieniowania). Po kliknięciu z automatu pojawia Ci się obraz na tv, momentalnie wczytuje (kilka sekund). Na telefonie (na głównym ekranie) pojawia się też szybkie menu, na który możesz zatrzymać np. film bez wchodzenia w aplikacje. Duperala, ale bardzo przydatka jak idziesz odcedzić kartofelki ; )
Ten sam schemat jest odpalając YT z telefonu/tableta/pc. Zawsze pojawia się ikonka.
Sama jakość video jest świetna i tutaj bez obaw, natomiast dżwięk to zazwyczaj DD5.1, więc jest tylko dobrze, ale nie liczyłbym tutaj na jakość TrueHD/Master, a o Atmosie można zapomnieć, jedynie upmix za pośrednictwem ampli.
Zresztą ja mam wpiętego chromecasta do ampli.
Nvidie Shield kupiłem, ale zrezygnowałem bo się okazało, że to nie jest wersja 2017, a poprzednia, także nie mam porównania. Netflix będzie działał tak samo, ale Shield ma całą masę innych możliwości i nie wiem czy mi akurat potrzebne mając HTPC który mi bardziej odpowiada, za to strumieniowanie Netflixa, YT itp. jest ultra proste właśnie z Chromecasta, bo nic nie musisz załączać, wystarczy jedynie odpalić telefon.
Lolek,co z Tobą ? Czekam i czekam
Od jakiegoś czasu wiszą nowe trailery bandy od Marvela i DC,a Ty nic nie wrzucasz
(ale sztuczność CGI w tym drugim aż razi)
Thor: Ragnarok - HD-Trailers.net (HDTN)
Justice League - HD-Trailers.net (HDTN)
Nie chce mi się sprawdzać ile to trwa... ale czy 15 godzin na rok,to tak dużo ?![]()
Kończąc jeszcze offtop na temat urządzeń do Netflixa, to anulowałem zamówienie na Chromecast Ultra i myślę o Xiaomi Mi Box. Z tego co piszą w sieci ma wszystko co urządzenie Google (4k, HDR, streaming, licencje Netflix), a plusem jest to, że nie trzeba używać telefonu do odtwarzania. Brałeś pod uwagę tego "chińczyka"?
O 15h za dużo![]()
Ja też ostatnio mniej oglądam.Zresztą i tak nie ma co.Taki okres (BD).
A że wrzutki/filmy gimbazowe... Jak to zazwyczaj bywa,pod koniec roku będzie wysyp poważniejszego tematu pod Oscary![]()
A ja tam idę na 2 odc. GOT..![]()