Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeszcze jeśli chodzi o Marvela...
Wyciekł trailer "Avengers: Infinity War" ale jakość jest słaba,że nie chciało mi się tego oglądać do końca.
Niecierpliwi znajdą na YT ;)

GleNinja

New member
dla fanów sci-fi- ten rok jest boski :)
kilka już fajnych filmów było, teraz Spiderman i Planeta Małp - a jeszcze czeka nas Thor i kilka innych :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig już zaciera ręce i nawet uszył pelerynki dla swoich Terminatorów i Predatorów :mrgreen:

A serio,to lubię Marvel/DC Comisc,jednak z chęcią obejrzałbym także jakieś poważniejsze s-f...
Może Blade Runner 2049 da radę ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pytanie tylko gdzie w tych produkcjach jest science...:)

Dobor wymienionych tytulow faktycznie "niefortunny". :)
Byl wyczekiwany Alien, Ghost in the Shell. Bedzie Blade Runner i SW.
Jakies Valeriany Pasangersi czy Life jeszcze sie zalapia, a reszty seryjnych smiechowo-spandeksowych blockbusterow nie ma za bardzo jak inaczej skategoryzowac, ale... git. Niech bedzie Sci-fi a przede wszystkim niech sie dzieci i podrosla gimbaza cieszy. Moja generacja miala "historyjki z donalda", Tytusa Romka i Atomka oraz Kajko i Kokosza, wiec nie ma co narzekac na dzisiejsze opcje.
@Piramida
Widziales trailer Inhumans (ABC/IMAX)? Na Netflixie Marvele odniosly spory sukces, Agent of Shield juz maja enty sezon - kazdy teraz chce miec jakich superbohaterow.
[youtube]xU9Z6cKsbY0[/youtube]

W Netfliksie dalej beda doic Marvele, dodajac Punishera do obecnego ansamblu (Defenders)

[youtube]tW0zzgdrPMA[/youtube]

No i bedzie STARTREK Discovery

[youtube]JsYu9jsmlHc[/youtube]

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
@Piramida
Widziales trailer Inhumans (ABC/IMAX)? Na Netflixie Marvele odnosly spory sukces, Agent of Shield juz enty sezon - Kazdy teraz chce miec jakich superbohaterow.

Kawałek,jakoś nawet za te Netflixowskie nie mogę się zabrać... ;)
Ale rzeczywiście za dużo tych superbohaterów,chociaż pewnie Ty się cieszysz,bo masz co oglądać w kinie :D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Piramida
Cos Ty! Nie bylem w kinie od tygodnia. Kruca bomba - malo casu.
Na Dunkierke wreszcie dzisiaj/jutro pojde. Lipnie troche, bo wszyscy juz widzieli ale nie chcialem ogladac w pleksie, skoro moge z prawdziwego 70mm.
Zalapalem za to 3 odc Ozark (cycus!) no i Game of Thrones wreszcie sie rozkrecil. Kupka zaleglych filmow lezy i czeka. Dobre 3 tyg sie zapowiadaja

Piramida

Well-known member
Bez reklam
@Piramida
Cos Ty! Nie bylem w kinie od tygodnia. Kruca bomba - malo casu.
Na Dunkierke wreszcie dzisiaj/jutro pojde. Lipnie troche, bo wszyscy juz widzieli ale nie chcialem ogladac w pleksie, skoro moge z prawdziwego 70mm.
Zalapalem za to 3 odc Ozark (cycus!) no i Game of Thrones wreszcie sie rozkrecil. Kupka zaleglych filmow lezy i czeka. Dobre 3 tyg sie zapowiadaja
Ja też ostatnio mniej oglądam.Zresztą i tak nie ma co.Taki okres (BD).
A że wrzutki/filmy gimbazowe... Jak to zazwyczaj bywa,pod koniec roku będzie wysyp poważniejszego tematu pod Oscary ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jest co, tylko nie wiesz gdzie szukać.
Masz na Netflixie Ozark, pisałem obszernie. Z 10h dobrej pozycji, a na te przebierańce trzeba chyba założyć osobny wątek, bo ileż można ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Przecież Ty i tak nic nie robisz, wolne chyba od szkoły teraz jest? :D

Tak,spaloną szkołę nie tak łatwo odbudować :D;)

na te przebierańce trzeba chyba założyć osobny wątek, bo ileż można ; )

2017 Marvel/DC :

Logan
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Spider-Man: Homecoming
Thor: Ragnarok
Wonder Woman
Justice League

Nie chce mi się sprawdzać ile to trwa... ale czy 15 godzin na rok,to tak dużo ? ;)

Co innego seriale...

enocyl

Banned
Mam zwykłego Chromecasta Video model 2016, a nawet 2, bo drugi Chromecast Audio wpięty do wzmacniacza na którym mogę odsłuchiwać Tidala, Spotify itp.
Natomiast Ty kup Chromecast Ultra, ja już zamówiłem za granicą, ale będę miał za jakiś czas.

Obsługa jest banalna, po szybkiej konfiguracji załączasz apkę np. Netflixa i wybierasz co Ci odpowiada za pośrednictwem specjalnej ikonki na telefonie która się pokazuje w rogu (do strumieniowania). Po kliknięciu z automatu pojawia Ci się obraz na tv, momentalnie wczytuje (kilka sekund). Na telefonie (na głównym ekranie) pojawia się też szybkie menu, na który możesz zatrzymać np. film bez wchodzenia w aplikacje. Duperala, ale bardzo przydatka jak idziesz odcedzić kartofelki ; )
Ten sam schemat jest odpalając YT z telefonu/tableta/pc. Zawsze pojawia się ikonka.

Sama jakość video jest świetna i tutaj bez obaw, natomiast dżwięk to zazwyczaj DD5.1, więc jest tylko dobrze, ale nie liczyłbym tutaj na jakość TrueHD/Master, a o Atmosie można zapomnieć, jedynie upmix za pośrednictwem ampli.
Zresztą ja mam wpiętego chromecasta do ampli.

Nvidie Shield kupiłem, ale zrezygnowałem bo się okazało, że to nie jest wersja 2017, a poprzednia, także nie mam porównania. Netflix będzie działał tak samo, ale Shield ma całą masę innych możliwości i nie wiem czy mi akurat potrzebne mając HTPC który mi bardziej odpowiada, za to strumieniowanie Netflixa, YT itp. jest ultra proste właśnie z Chromecasta, bo nic nie musisz załączać, wystarczy jedynie odpalić telefon.
Kończąc jeszcze offtop na temat urządzeń do Netflixa, to anulowałem zamówienie na Chromecast Ultra i myślę o Xiaomi Mi Box. Z tego co piszą w sieci ma wszystko co urządzenie Google (4k, HDR, streaming, licencje Netflix), a plusem jest to, że nie trzeba używać telefonu do odtwarzania. Brałeś pod uwagę tego "chińczyka"?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie chce mi się sprawdzać ile to trwa... ale czy 15 godzin na rok,to tak dużo ? ;)

O 15h za dużo ;)

Kończąc jeszcze offtop na temat urządzeń do Netflixa, to anulowałem zamówienie na Chromecast Ultra i myślę o Xiaomi Mi Box. Z tego co piszą w sieci ma wszystko co urządzenie Google (4k, HDR, streaming, licencje Netflix), a plusem jest to, że nie trzeba używać telefonu do odtwarzania. Brałeś pod uwagę tego "chińczyka"?

Tak brałem, bardzo fajne, ale nie miałem okazji przetestować.
Natomiast paradoksalnie, ujmuje mnie prostota Chromecasta. Nic nie trzeba załączać, wystarczy smart i po sprawie, ale będziesz myślę zadowolony, Mi Box jest bardzo ok.
Mi zależy tylko na Netflixie i YT.

pantomima

Banned
Ja też ostatnio mniej oglądam.Zresztą i tak nie ma co.Taki okres (BD).
A że wrzutki/filmy gimbazowe... Jak to zazwyczaj bywa,pod koniec roku będzie wysyp poważniejszego tematu pod Oscary ;)

Nie nie kolego , nie taki okres . Taka przypadlosc na wlasne zyczenie !
Jak sie oglada wszystko na raz , to pozniej ma sie ten wlasnie bol dupy ;)

Masz tyle zrodel i mowisz mi tu , ze nie ma co ogladac ?? Phi, dobry Joke ! ;)

Do góry