Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właśnie pojawił się serial "Ozark" na Netflixie, pisałem o nim nie dawno z nadzieją na coś dobrego.
Jestem po dwóch odcinkach.
Po pierwszym odcinku śmiało mogę stwierdzić, że to jeden z najlepszych (pierwszych) odcinków jakie widziałem, bynajmniej na Neflixie.
Jest świetny, ma lepszy wejście i klimat jak większość ostatnich hitów kinowych, a to dopiero początek historii.
Obawiałem się czy drugi utrzyma poziom, ale jest równie dobrze, także lecę ochoczo dalej.

Jest cały sezon i mam nadzieję, że nie spieprzą tego.
Godny konkurent Breaking Bad, a na chwilę obecną uważam, że jest jeszcze lepiej.
Uwielbiam takie filmy.

[youtube]8Fp7M3yrji0[/youtube]

bokciu

Banned
Właśnie pojawił się serial "Ozark" na Netflixie, pisałem o nim nie dawno z nadzieją na coś dobrego.
Jestem po dwóch odcinkach.
Po pierwszym odcinku śmiało mogę stwierdzić, że to jeden z najlepszych (pierwszych) odcinków jakie widziałem, bynajmniej na Neflixie.
Jest świetny, ma lepszy wejście i klimat jak większość ostatnich hitów kinowych, a to dopiero początek historii.
Obawiałem się czy drugi utrzyma poziom, ale jest równie dobrze, także lecę ochoczo dalej.

Jest cały sezon i mam nadzieję, że nie spieprzą tego.
Godny konkurent Breaking Bad, a na chwilę obecną uważam, że jest jeszcze lepiej.
Uwielbiam takie filmy.

[youtube]8Fp7M3yrji0[/youtube]

Czekałem na ten serial od dłuższego czasu, ale póki co jakość tego co jest w sieci, mało mnie satysfakcjonuje...Tak więc chyba jeszcze poczekam.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Czekałem na ten serial od dłuższego czasu, ale póki co jakość tego co jest w sieci, mało mnie satysfakcjonuje...Tak więc chyba jeszcze poczekam.

Netflix - świetna jakość.

Muszę sprawdzić ten tytuł skoro używasz go w jednym zdaniu z Breaking Bad :D Na czym odtwarzasz Netflix? Nvidia Shield?

Chromecast Google.

Zrobiłem maraton i zaliczyłem cały dostępny pierwszy sezon.
O ile w przypadku BB po pierwszych kilku odcinkach miałem ochotę zrezygnować (potem naturalnie jest świetnie), to tutaj jak wspomniałem, pierwsze 2 odcinki wyjątkowo mnie zachęciły.

Jak jest potem? Świetnie. Jest klimacik, jest mroczniej. Bardzo fajna, chłodna kolorystka. Ujęcia też niczego sobie.
Nie znajdziemy tu też akcentów humorystycznych, film jest równie chłodny jak kolory.
Naturalnie czerpie z BB, ale nie ma sensu porównywać. Jest zwyczajnie inny, ale są oczywiste podobieństwa.
W mojej ocenie pozycja bardzo dobra. Nie zawiodłem się.
Czekam na drugi sezon. Akcja rozwojowa.

Ostatnia edycja:

enocyl

Banned
Netflix - świetna jakość.

Chromecast Google.

Zrobiłem maraton i zaliczyłem cały dostępny pierwszy sezon.
O ile w przypadku BB po pierwszych kilku odcinkach miałem ochotę zrezygnować (potem naturalnie jest świetnie), to tutaj jak wspomniałem, pierwsze 2 odcinki wyjątkowo mnie zachęciły.

Jak jest potem? Świetnie. Jest klimacik, jest mroczniej. Bardzo fajna, chłodna kolorystka. Ujęcia też niczego sobie.
Nie znajdziemy tu też akcentów humorystycznych, film jest równie chłodny jak kolory.
Naturalnie czerpie z BB, ale nie ma sensu porównywać. Jest zwyczajnie inny, ale są oczywiste podobieństwa.
W mojej ocenie pozycja bardzo dobra. Nie zawiodłem się.
Czekam na drugi sezon. Akcja rozwojowa.
Sam trailer robi robotę. Sprawdzę go napewno, ale muszę coś ogarnąć do Netflixa. W salonie idzie przez TV Samsunga w 4k bez żadnego problemu, ale u siebie mam tylko projektor i HTCP. Odtwarzanie przez przeglądarkę jest bardzo średnie i niewygodne. Powiedz mi jak dokładnie odpalasz Netflix? Najpierw na telefonie i potem klikasz stream do Chromecast? Jak z jakością takiego rozwiązania, jest niższa niż np. Netflix odtwarzany bezpośrednio na jakimś Shield/PS4 itp? Amplituner wykrywa dźwięk DD/Atmos? Rozumiem, że masz Chromecast Ultra?

Prawie jak na przesłuchaniu, ale chcę zamówić jakieś dobre urządzenie. Myślałem nad Shield, ale jeżeli Chromecast daje radę to nie widzę sensu wykładania tylu pieniędzy na Nvidia.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam zwykłego Chromecasta Video model 2016, a nawet 2, bo drugi Chromecast Audio wpięty do wzmacniacza na którym mogę odsłuchiwać Tidala, Spotify itp.
Natomiast Ty kup Chromecast Ultra, ja już zamówiłem za granicą, ale będę miał za jakiś czas.

Obsługa jest banalna, po szybkiej konfiguracji załączasz apkę np. Netflixa i wybierasz co Ci odpowiada za pośrednictwem specjalnej ikonki na telefonie która się pokazuje w rogu (do strumieniowania). Po kliknięciu z automatu pojawia Ci się obraz na tv, momentalnie wczytuje (kilka sekund). Na telefonie (na głównym ekranie) pojawia się też szybkie menu, na który możesz zatrzymać np. film bez wchodzenia w aplikacje. Duperala, ale bardzo przydatka jak idziesz odcedzić kartofelki ; )
Ten sam schemat jest odpalając YT z telefonu/tableta/pc. Zawsze pojawia się ikonka.

Sama jakość video jest świetna i tutaj bez obaw, natomiast dżwięk to zazwyczaj DD5.1, więc jest tylko dobrze, ale nie liczyłbym tutaj na jakość TrueHD/Master, a o Atmosie można zapomnieć, jedynie upmix za pośrednictwem ampli.
Zresztą ja mam wpiętego chromecasta do ampli.

Nvidie Shield kupiłem, ale zrezygnowałem bo się okazało, że to nie jest wersja 2017, a poprzednia, także nie mam porównania. Netflix będzie działał tak samo, ale Shield ma całą masę innych możliwości i nie wiem czy mi akurat potrzebne mając HTPC który mi bardziej odpowiada, za to strumieniowanie Netflixa, YT itp. jest ultra proste właśnie z Chromecasta, bo nic nie musisz załączać, wystarczy jedynie odpalić telefon.

Ostatnia edycja:

enocyl

Banned
Dziękuję za odpowiedź! W takim razie zamawiam Ultra. Shield to naprawdę potężny odtwarzacz, ale mi zbędny, bo też mam HTCP, a jednak kosztuje minimum dwa razy więcej od produktu Google.

enocyl

Banned
Jak by ktoś potrzebował to jest promocja na Chromecast Ultra. 333 zł z darmową dostawą, ważne tylko dzisiaj. Sklep mało znany, ale ma dobre opinie. Mam nadzieję, że przyjdzie urządzenie i będzie działało :D
Edit: jednak nie ma darmowej dostawy. Sam nie wiem czy nie dołożyć 40 zł do pewnego sklepu.

Ostatnia edycja:
Do góry