Ale Dunkierka coś czuję, że tez będzie 8 - ka :- )
Czekam
Lolek,ciekawe co tam z trailerów jeszcze zaprezentują na tegorocznym Comic-Con (dziś,jutro)

Ale Dunkierka coś czuję, że tez będzie 8 - ka :- )
Will Smith w Netlixie, nie, nie kupuje tego.
Serio nie widziałeś jak wczoraj to wrzuciłem ?![]()
Serio nie widziałeś jak wczoraj to wrzuciłem ?![]()
Nie widziałem
Właśnie pojawił się serial "Ozark" na Netflixie, pisałem o nim nie dawno z nadzieją na coś dobrego.
Jestem po dwóch odcinkach.
Po pierwszym odcinku śmiało mogę stwierdzić, że to jeden z najlepszych (pierwszych) odcinków jakie widziałem, bynajmniej na Neflixie.
Jest świetny, ma lepszy wejście i klimat jak większość ostatnich hitów kinowych, a to dopiero początek historii.
Obawiałem się czy drugi utrzyma poziom, ale jest równie dobrze, także lecę ochoczo dalej.
Jest cały sezon i mam nadzieję, że nie spieprzą tego.
Godny konkurent Breaking Bad, a na chwilę obecną uważam, że jest jeszcze lepiej.
Uwielbiam takie filmy.
[youtube]8Fp7M3yrji0[/youtube]
Wizualna jazda
[youtube]LtybqHiMEGU[/youtube]
Czekałem na ten serial od dłuższego czasu, ale póki co jakość tego co jest w sieci, mało mnie satysfakcjonuje...Tak więc chyba jeszcze poczekam.
Muszę sprawdzić ten tytuł skoro używasz go w jednym zdaniu z Breaking BadNa czym odtwarzasz Netflix? Nvidia Shield?
Pewnie świetnie będzie wyglądać na lapku w jakości CAM![]()
![]()
Sam trailer robi robotę. Sprawdzę go napewno, ale muszę coś ogarnąć do Netflixa. W salonie idzie przez TV Samsunga w 4k bez żadnego problemu, ale u siebie mam tylko projektor i HTCP. Odtwarzanie przez przeglądarkę jest bardzo średnie i niewygodne. Powiedz mi jak dokładnie odpalasz Netflix? Najpierw na telefonie i potem klikasz stream do Chromecast? Jak z jakością takiego rozwiązania, jest niższa niż np. Netflix odtwarzany bezpośrednio na jakimś Shield/PS4 itp? Amplituner wykrywa dźwięk DD/Atmos? Rozumiem, że masz Chromecast Ultra?Netflix - świetna jakość.
Chromecast Google.
Zrobiłem maraton i zaliczyłem cały dostępny pierwszy sezon.
O ile w przypadku BB po pierwszych kilku odcinkach miałem ochotę zrezygnować (potem naturalnie jest świetnie), to tutaj jak wspomniałem, pierwsze 2 odcinki wyjątkowo mnie zachęciły.
Jak jest potem? Świetnie. Jest klimacik, jest mroczniej. Bardzo fajna, chłodna kolorystka. Ujęcia też niczego sobie.
Nie znajdziemy tu też akcentów humorystycznych, film jest równie chłodny jak kolory.
Naturalnie czerpie z BB, ale nie ma sensu porównywać. Jest zwyczajnie inny, ale są oczywiste podobieństwa.
W mojej ocenie pozycja bardzo dobra. Nie zawiodłem się.
Czekam na drugi sezon. Akcja rozwojowa.