Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dunkierka - Nolana zaliczona
Dunkierka (2017) - Filmweb

Hmm...
Może tak, jak ktoś oczekuje tutaj sentymentalnych zajawek (jak chociażby "Przełęcz ocalonych"), tudzież wylewającego się, a wręcz (momentami) irytującego patosu, to nie tędy droga.
Nolan (na szczęście) ograniczył to do minimum, nie ma tu ckliwych historyjek, ot życie i tyle, a sam film?

Jest zwyczajnie dobry, bardzo dobry, ale nie zwalił mnie z nóg.
Nie było tam nic o czym będę rozmyślał czy się zastanawiał tygodniami.
Nie irytował na żadnej płaszczyżnie - absolutnie, ale też nie wcisnął w fotel, jak to niektórzy opisują. Bynajmniej, nie mnie, ale to tylko i WYŁĄCZNIE dlatego, że postawiłem sobie bardzo wysoko poprzeczkę.

Natomiast jest coś, co zamiata absolutnie - muzyka, a raczej poszczególne dżwięki!
Zimmer odwalił doskonałą robotę, bez niego ten film nie byłby taki sam.
Wybitnie dobry przykład, ile wnosi muzyka do filmu.

Polecam każdemu, to dobry filmy.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak szybko już ten film jest w sieci w dobrej jakości ? A propo muzy - mnie śmieszy jak ktoś pisze ze muzyka w filmie to taki drugi plan.. znacznie mniej istotny jak sam film... dla mnie muzyka i jakość dźwięku jest tak samo ważna jak i sam film.. a przynajmniej w pewnych filmach.. bo np. w filmie Bridget J. 3 to bez względu na muzykę to ten film jest na 20 min..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak szybko już ten film jest w sieci w dobrej jakości ?

Już dawno,ja z tydzień temu oglądałem :D
Pewnie nie czytałeś mojego posta ;-)

A tak serio,to Armanig już nie czeka na WEB-DL,tylko ogląda wersje Cam :mrgreen::D
vlcsnap-4889-07-13-14h26m11s359.png

A na serio serio,to myślę,że był w kinie ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek, w jakiej sieci.
W kinie dziś byłem, bo akurat chciałem bardzo obejrzeć, a rano nie ma ludzi.
Takiej pozycji nie tknąłbym w żadnej gorszej jakości, akurat na tym filmie mi zależało i seans miał być pierwszoligowy. Miałem już iść w środę na przedpremiere, ale sporo rezerwacji było i odpuściłem.
Na blu też kupię, bo warto mieć taką pozycję w kolekcji.
Natomiast samo audio - czyli wybuchy, świsty, wystrzały itp. również na duży plus, ale to kino, więc trzeba będzie ocenić jeszcze domu, natomiast sama w sobie muzyka, czy też bardziej pojedyncze dźwięki wkomponowane w akcje to pierwsza liga.
Ciągnie ten film do przodu.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Teraz już wszystko jasne - bo w szoku byłem, że tak szybko pojawił się film w necie i to z odpowiednią jakością. Myślę, że w IMAX pod względem dźwiękowym jak i wizualnym byłoby najlepiej jeśli chodzi o kino...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Prequel "Teksańskiej masakry piłą mechaniczną" z 1974r. ,o początkach Leatherfacea... ;-)

[youtube]AbhOWHvrnto[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Teraz już wszystko jasne - bo w szoku byłem, że tak szybko pojawił się film w necie i to z odpowiednią jakością. Myślę, że w IMAX pod względem dźwiękowym jak i wizualnym byłoby najlepiej jeśli chodzi o kino...

Tak w IMAXie byłem. Bardzo przyzwoita jakość.
Z uwagi na treść, ten film polecam głównie w kinie lub na projekcji.

Ciekawa jest też obsada w filmie Hardego - teoretycznie jest, ale w praktyce nie uświadczymy zbyt wielu popisów aktorskich Tomcia, trochę szkoda, ale taki film. Nie ma tu głównego bohatera, albo inaczej - każdy nim jest.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
...właśnie każdy jest tam bohaterem i dlatego podobno w taki, a nie w inny sposób jest ten film zrobiony..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Może tak, jak ktoś oczekuje tutaj sentymentalnych zajawek (jak chociażby "Przełęcz ocalonych"), tudzież wylewającego się, a wręcz (momentami) irytującego patosu, to nie tędy droga.
Nolan (na szczęście) ograniczył to do minimum, nie ma tu ckliwych historyjek,

A jak sprawa z kategorią wiekową w filmie wojennym ?
Chociaż pewnie lepsze Nolanowskie "PG-13" niż horrorowo-komediowa "R"-ka w Hacksaw Ridge :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=gRPy4nGmdrU&feature=youtu.be

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

:D
O ku..wa, dawno tak nie rykłem śmiechem.
Pierwsze 5s mistrzostwo, a potem już się poryczałem i tak do samego końca :D
Musiałem drugi raz obejrzeć, bo za cholerę nie mogłem tego skojarzyć z filmem i musiałem się upewnić czy to nie jakaś pierwszoligowa parodia, a przecież nie dawno oglądałem film.
No faktycznie, po Nolanie taka wyrwana scena z Przełęczy to istna komedia 10/10. Nie zauważyłem tego wcześniej.
Przypomniał mi się Tropic Thunder (Jaja w tropikach), ale to nie ma nawet co porównywać, ta wrzuta z Przełęczy deklasuje o lata świetlne ;)
https://www.youtube.com/watch?v=NC1Rk5QSbSU

Nie, nie. Nolan o wiele spokojniejszy, nie ma to nic wspólnego z tą "rzezią" ;)
Piszę całkiem poważnie.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Oho. Bob Budowniczy sie pojawil.
Co tam Heniu? Widziales juz Dunkierke?
Wczoraj obejrzałem. Trochę mnie Nolan zaskoczył, pozytywnie.
Ciekawe podejście do gatunku, spodziewałem się "typowego" filmu wojennego, a tu proszę ;)

Dbałość o detale, jakość obrazu i dźwięku na najwyższym poziomie, a wszystko okraszone b. dobrą ścieżką dźwiękową.
Ogólnie jest lepiej niż dobrze.

A co u mnie... hmm, finał już gdzieś tam majaczy na horyzoncie, więc coraz więcej rzeczy muszę ogarniać.
Salon powoli przygotowuję pod instalacje swoich zabawek- kabelki, gniazda i takie tam pierdoły ... Mam nadzieję, że późną jesienią znajdę w końcu czas na nadrobienie zaległości filmowych ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
:D
O ku..wa, dawno tak nie rykłem śmiechem.
Pierwsze 5s mistrzostwo, a potem już się poryczałem i tak do samego końca :D

Cieszę się,że Ci się podobało :D

A może tak dla odmiany coś ze staroci? :wink:
Bardzo dobra pozycja...

Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek (1989) - Filmweb

Chyba również zapodam sobie coś ze starszych lat :wink:

Salon powoli przygotowuję pod instalacje swoich zabawek- kabelki, gniazda i takie tam pierdoły ...

Yhy,pewnie jakaś salka kinowa :grin:

Aż dziw,że już w latach 80-tych mieli nagrany temat a dopiero teraz wychodzi na jaw :mrgreen:
[youtube]VlUdkRBOv64[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida pisz co chcesz ja i tak będę twierdził że Hacksaw Ridge to fajny film :- ) i zdania nie zmienię ... A zamiast starocie oglądać to na basen albo nad wodę śmigaj :- )

Do góry