Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

eedviking

Banned
Dajcie spokój ;) Macie za to też cytat: ...wolnoć Tomku w swoim domku... :mrgreen:;) Jeden film może mieć tylu zwolenników co przeciwników, nie ma się co napinać, chyba że producenci zapłacą (np.) mi kasę odpowiednią, to mogę wtedy napisać, że 50 mordeczek Greya, to arcydzieło, które każdy musi oglądnąć! :mrgreen:;)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Savron, dvd? A fuuu ;-)

Witam "Raccon". A gdzie powiedz mi , ja mogę kupić wersje Blu-Blu choć by z napisami ( polskie, ruskie, mongolskie, urdu i Bora-Bora)? Jak mi znajdziesz takę wydanie , to masz ode mnie prezent. Nie ma, nie było i nie będzie. Bo te niby-wydawcy będą wydawać gnioty pokroju "Bitwa o LS", "Battleshit" , "Szybcy i Zasrane" i td. Za nić do głowy tym tępakam nie przyjdzie ze wydanie Blu-Blu w pierwszej kolejności jest dla widza dojrzałego , pokolenia po 30 i 40 , dla tych który nie będą sciągać filmy z torrentów i nie pożałują pieniędzy na ukochany film albo serial. Ale nie, wydamy super napakowany film z milionami efektów specialnych , dla bezdomnych studentów , który i tak to sciągną z neta i mają ten Blu-blu w duuuuuuu...e. Genialne podejście do spraw biznesowych , szczególnie na wschodzie. A potem płacz i skargi, że nikt nie kupuje. :D:D:D Debili, bezwarunkowe debili.:grin:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Może nie takie debile.Jak widać tutaj na forum,dorośli koledzy,którzy kolekcjonują płyty Blu-ray,mają średnio 80 % tych "bezwartościowych" :)
Zreszta,co tu pisać.Zobacz jakie filmy najczęściej sprzedaje się na Blu-ray w Stanach Zjednoczonych :
All-Time Best-Selling Blu-ray Titles in the United States - The Numbers

Nu tak. :D Hamburgery żądzą :D Co do kolekcji , to po prostu nie ma innego wyboru, nie ma w czy wybierać tak naprawdę. Nie licząc wydań zagranicznych, bo to inna bajka. Nie każdy w domu, w rodzinie zna angielski w stopniu zaawansowanym:D Ja to tam wole dobre wydanie DVD od beznadziejnego Blu-Blu. I właśnie najlepsze filmy mam na DVD , na Blu tylko 20-30 % filmów który warto mieć i wracać do nich, reszta .......... steelbook:grin::grin::grin::grin: Przykład:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Savron. Dzygicie ale wiesz, ze mozesz odegrac oryginalny, zagraniczny dysk BD, podkladajac sobie polskie, czu jakie tam sobie uwidzisz, napisy bez rippowania plyty i zadnych przerobek, uzywajac komputera, jako odtwarzacza?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Savron powiem szczerze że pierwszy raz widzę takie wydanie...

A mam pytanko do Kolegów czy ktos ma rozszerzoną wersję na BD Gladiatora i jak ona pod względem technicznym ma sie do wersji pierwszej na Bd ? Może ktoś miał obie wersje? Proszę o info...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Savron - to zależy w jakich filmach wybierasz ,bo z tego co pamiętam u Ciebie bardziej liczyły się filmy po roku 2000 :)

Bubafat,racja można zrobić taki zabieg :)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Savron - to zależy w jakich filmach wybierasz ,bo z tego co pamiętam u Ciebie bardziej liczyły się filmy po roku 2000 :)

Bubafat,racja można zrobić taki zabieg :)
Za co ty "RA" mi tak nienawidzisz??:D:D Przecież żartowałem. Kino ( prawdziwe kino) tak jak piłka nożna skonczyli się po 2000 roku:x:x
"BUBAFAL", wiem o tym , nie o to chodzi w wydaniu Blu-Blu, żeby jeszcze sobie zawracać gitarę połączaniem pod komp.
Widziałem na Allegro "Terminator 2" :D Poj...ło ich totalnie. To ja za swój steelbook muszę poprosić z 1000 zt:grin::grin::grin: Nie wiedziałem że mam taki UNIKAT:grin::grin::grin::grin: Ten świat zwariował , serio. :popcorn:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
"BUBAFAL", wiem o tym , nie o to chodzi w wydaniu Blu-Blu, żeby jeszcze sobie zawracać gitarę połączaniem pod komp.
:
Alez ludzieb to robia, nie po to, zeby sobie utrudnic, tylko ulatwic zycie.. Napisy pobierane zreszta automatycznie, sa tylko jedna z opcji, masz jeszcze bit-perfekt audio, multimedia player z internetowymi streamami, DvB recorder/serwer/streamer, DLNA server/render., Game console, a najwazniejsze w przypadku BD, czy innych plikow video, mozesz podrasowac obraz reclockujac, czy uzywajac filtrow korygujacych luminancje czy przemapowujac zbabolone kolory. Kojazysz zielono-obrzygane LOTR EE? ;)
Niektorzy ludzie uzywaja HTPC i maja wszystko w jednym, bo tak jest wygodnie i efektywnie.
Poza tym, co maja zrobic amatorzy wspomnianego Sopranos czy innych BD, nie wystepujacych z polskimi napisami, jesli nie znaja dostatecznie dobrze jezykow dostepnych na plycie?
Plakac,, ze Polska to 3 swiat?

Carnifex

New member
Tak samo jak z rozpowszechnianiem po forach linków do pirackich treści na hostingach.

Legalne.

Alez ludzieb to robia, nie po to, zeby sobie utrudnic, tylko ulatwic zycie.. Napisy pobierane zreszta automatycznie, sa tylko jedna z opcji, masz jeszcze bit-perfekt audio, multimedia player z internetowymi streamami, DvB recorder/serwer/streamer, DLNA server/render., Game console, a najwazniejsze w przypadku BD, czy innych plikow video, mozesz podrasowac obraz reclockujac, czy uzywajac filtrow korygujacych luminancje czy przemapowujac zbabolone kolory. Kojazysz zielono-obrzygane LOTR EE? :wink:
Niektorzy ludzie uzywaja HTPC i maja wszystko w jednym, bo tak jest wygodnie i efektywnie.
Poza tym, co maja zrobic amatorzy wspomnianego Sopranos czy innych BD, nie wystepujacych z polskimi napisami, jesli nie znaja dostatecznie dobrze jezykow dostepnych na plycie?
Plakac,, ze Polska to 3 swiat?

Oczywiście to wszystko prawda i htpc niesie ze sobą wręcz nieograniczone możliwości multimedialne. (Np. już dawno zostana dodana obsługa filmów 4k, nie trzeba kupować nowego klocka, wystarczy darmowy update programu VLC - info poglądowe) W dodatku stale zwiększająca się funkcjonalność oprogramowania sprawia, że stacjonarny BD player nigdy nie dorówna pod żadnym względem takiemu składakowi.

Największą zaletą htpc jest możliwość tak dużej ingerencji w obraz o jakiej procesory w gotowcach mogą tylko śnić, nawet oppo 103d, uważane za hi end wśród blu rejów wysiada. Konkurować mogą tylko zewnętrzne procesory obrazu typu Lumagen za 10 tysięcy.

Nie będę powtarzał bo już wszystko wymieniłeś ale jedno trzeba przyznać. Aby to wszystko skonfigurować, ogarnąć w jaki sposób działają filtry i wtyczki to trzeba poświęcić trochę czasu na lekturę.

I powiedzmy sobie szczerze, 99% użytkowników tego nie potrzebuje, to tylko dla maniaków KD, którzy chcą wycisnąć możliwie jak najlepszy obraz, którego standardowe odtwarzacze nie są w stanie dać w porównaniu z odpowiednio skonfigurowanym htpc.

Zresztą... najważniejsze, że na htpc nie ma i nigdy nie będzie cinavii. Iso BD śmiga, aż miło ;)*

*żarcik

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Widziałem na Allegro "Terminator 2" :D Poj...ło ich totalnie. To ja za swój steelbook muszę poprosić z 1000 zt:grin::grin::grin: Nie wiedziałem że mam taki UNIKAT:grin::grin::grin::grin: Ten świat zwariował , serio. :popcorn:

a ty masz tam napisy i lektora ? taki steelbok jest za 250 pare na portalu ;)
Jeden teminator się pojawił i zaraz po nim jeszcze 3 hehe z cenami kogoś powaliło :hihi:

Piramida
Dobra wiadomosc na dziendobry: wyszedl Interstelar

ale premiera dopiero 30 marca na nośnikach ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Dobra wiadomosc na dziendobry: wyszedl Interstelar

Dzięki :)
Czyli moje wróbelki się nie myliły i w ciągu 10 dni wyszedł "Hobbit: Bitwa Pięciu Armii" , "Exodus: Bogowie i królowie",a teraz "Interstellar".
W końcu zobaczę co oni tam wymodzili...
Ty już widziałeś ten ostatni film ? Jeśli tak,to co o nim myślisz ? ;)

Mam teraz jeszcze na oku (wszystko w 1080p).

https://www.youtube.com/watch?v=2Byk9Is3TjY
Nie wiem jak poradzę sobie z tym śpiewaniem...,chociaż w "Les Miserables Nędznicy" jakoś dałem radę... :wink:

https://www.youtube.com/watch?v=qW8-HDUFYRM
Ten film jest już jakiś czas,jednak jakoś mi umknął...:wink:

https://www.youtube.com/watch?v=zj6MC0iWY38
Mam nadzieję że będzie polewka :grin:

https://www.youtube.com/watch?v=bCGqu9acZxE
Również z chęcią zobaczę.Reese Witherspoon dostała za rolę w tym filmie nominację do Oscara...Nawet Henry pisał,że zagrała bardzo dobrze a sam film także ok.Tylko że nie wiem czy Mu wierzyć,bo znowu poobiecuje,a później Go nie widać na forum,jak teraz... :p:mrgreen::wink:

Do góry