Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Savron

Well-known member
Bez reklam
No i tu jest pies pogrzebany, jak to wszystko pogodzić.
Mam już całą kolekcje nowych filmów do obejrzenia, a gdzie jeszcze gry, nie wspominając już o muzyce, a jak słusznie wspomniałeś, jest jeszcze cała masa innych czynności do "zaliczenia" :)

Benvenuti all'Armani. Come Dolby Atmos? Non ancora finito di installazione? Quando si torna al mondo di oggi?:D Warszawa czeka:popcorn:
Wielki "RA" co to było?:)."Nolan ukazał świetnie coś,co zawsze mnie bardzo zastanawiało i zobrazował to w sposób genialny":D Zastanawiasz się nad sensem bycia czy ciekawi Ci metafizyczna bezcelowosc "czarnej dziury" :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wielki "RA" co to było?:)."Nolan ukazał świetnie coś,co zawsze mnie bardzo zastanawiało i zobrazował to w sposób genialny":D Zastanawiasz się nad sensem bycia czy ciekawi Ci metafizyczna bezcelowosc "czarnej dziury" :)

Np. moment z książkami,ale nie chcę tutaj spoilerować... ;-)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie no plytka ma jakosc dobra, sprawdzalem rano.

Mecze sie wlasnie z tymi monsterami. Nie mialem odwagi wylaczyc, a korcilo mnie ze 3 razy, ...rozkrecilo sie .... no i sie mecze teraz.

Edit:
No i warto bylo sie pomeczyc.
Szkoda, ze aby oddac oczywiste przeslanie filmu, nakrecono historie bez sensu
Wizualnie niezle, w porywach genialnie. Nawet majac swiadomosc, ze spora czesc widzianych kompozycji, czy detali, to CGI, jestem pelen podziwu, dla konceptu tworcow i jego egzekucji.
Nie kazdemu, kto przywykl do hollywoodzkich produkcji, moze przypasc do gustu kadrowanie i praca kamery, bo chwilami mozna odniesc wrazenie, ze to etiuda zmanierowanego studenta, a raczej co najmniej dwoch i to o kompletnie odmiennych preferencjach.
Dzwiek,. Pierwsze minuty, mysle sobie: tandetnie sie zaczyna, to lipa murowana. Zwlaszcza ze zmiana kierunkow, z ktorych docieraly glosy wojskowych transmisji, wydala mi sie kompletnie bez sensu. Jakby ktos posadzil malpe przed konsola. No ale wprawka nie poszla na marne, bo godzine pozniej, mialem wrazenie, ze dom mi sie na glowe wali. Mix ascetyczny ale w Atmosie, co slychac wyraznie - separacja, lokalizacja i kierunkowosc zrodel dzwieku, pierwsza klasa. Adane mi bylo sluchac tylko marniutkiego DD 5.1
Film moge polecic glownie wzrokowcom, zywiacym sie obrazem, zas nie polecam go milosnikom wojska, Johna Rambo, czy tym , ktorzy oczekuja realizmu wydarzen.

Ostatnia edycja:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Np. moment z książkami,ale nie chcę tutaj spoilerować... ;-)

Wiesz , jak pooglądałem drugi raz, to na trochę zmieniłem zdanie. Nie powiem że diametralnie ale trochę podnoszę ocenę. Z 6/10 do 7/10. Cóż mi tu nie do końca gra w tym filmie. Za dużo kukurydzy:D
Co do "czarnych dziur" , to "Rig Weda" "Upaniszady" i "Stanzy Dzian" jeszcze z 10 000 lat temu opisali zjawiska i mechanizmy kosmosu, bez pomocy "nowoczesnej" nauki:-D

Henry

Active member
Bez reklam
Powiem tak - przez 3/4 filmu zastanawiałem się czy oprócz świetnych zdjęć oraz muzyki,coś mnie zaskoczy i bardziej wzruszy.Oglądało się w miarę fajnie,jednak cały czas myślałem sobie że to coś bez rewelacji jak na poziom Nolana.Jednak ostatnie 30 min to dla mnie mistrzostwo.Nolan ukazał świetnie coś,co zawsze mnie bardzo zastanawiało i zobrazował to w sposób genialny.

Jako że film ocenia się za całokształt,jak dla mnie świetny :)
Czyli nie jestem odosobniony w ocenie tego filmu :)
Wydaj mi się, że to nie jest film dla tych, którzy SF odbierają przez pryzmat Transów.
Dla mnie jest to jeden z tych filmów, które chciałbym mieć na półeczce i co kilka lat wracać do nich ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To prawda Henio.
Po obejrzeniu filmu,polecam poczytać sobie dyskusje...Niektóre są bardzo ciekawe i dużo osób inaczej interpretuje niektóre rzeczy...

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie mam czasu usiasc i obejrzec przed jutrzejszym wieczorem, ale zrobilem szybki previiew i wiem, ze bede odszczekiwal dlugo i glosno moja krytke Nolana.
To jest troche tak jak z jazda slicznym samochodem. Jednego dnia nie czujesz frajdy z przejazdzki, bo jestes glodny i nie wyspany. Dostrzegasz bloto i ptasie gowno na lakierze, ktorego kolor pasuje lambo, ale wydaje Ci sie pretensjonalny dla skorupy tylko udajacej sportowy samochod. Szydzisz z duzego BHP, bo nie wciska Cie w fotel, tak jak sie tego spodziewales. Nie czujesz sie w zakretach, jak w swojej bryczce. Innego dnia moglbys zakochac sie w tym samochodzie., bo drobne jego flaws-y, nie moga zabrac Ci przyjemnosci z jazdy, kiedy odbierasz ja wszystkimi zmyslami, czujesz slonce na twarzy i wiatr we wlosach. Nawet to, ze prowadzisz "damskie coupe", nie stanowi obciachu, bo wszycy odwracaja za Toba spojrzenie, czy z zaciekawieniem przyspieszaja, zeby przejechac sie obok Ciebie,aby przyjrzec sie przez chwile.
Analogia slaba, wiem. Jednak pokazuje ze wrazenia sa zalezne od naszego chwilowego poziomu percepcji i aktualnego nastroju, a te jak widac zaleza od czynnikow zewnetrznych i moga ulez diametrialnej zmianie.
W kinie przesiadlem sie blisko frontu, zeby rozumiec dialogi, ktore na poczatku filmu uciekaly, co sprawilo, ze muzyka stala sie za glosna i byla dla mnie meczaca. W domu jest inaczej Mlotek naprawde wgniata w fotel.
Oj bede odszczekiwal dlugo.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie oglądałem ich ale w sumie mam ochotę na jakiś europejski kryminał,więc ten hiszpański na dniach zaliczę :)
Na dzisiaj mam już zarezerwowany "Dzika droga".

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida czytałeś Kopciuszek na chwilę obecną więcej zarobił jak Czarownica... ciekawy jestem jak się prezentuje ta bajka.. bo Czarownica obu nam się podobała...

Apropo filmów w stronę słońca i Moon jak dla mnie spoko warto jest obejrzeć, pomimo swoich już kilku lat...

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,nie gubią,bo chodzą bez majtek :D

Armanig,nie spodziewałem się tego pytania...:)

Dzisiaj obejrzałem jednak :
Pingwiny z Madagaskaru (2014) - IMDb
Lepsza jakość audio/video niż w serialu,jednak produkcja Dreamworks miała gorszy klimat i była mniej zabawna.Fabuła również oklepana...Taki średniak z małym plusem...

Do góry