Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Spyro

New member
Nie dziwię się takiemu wynikowi 50 mord Greya. Zawsze filmy dla których targetem jest gimbaza zarabiały najwięcej.

Hary potery, zmierzchy, marvele, sale samobójców i inne miasta 44.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ciekawy jestem Twojej opinii o tym "Roku przemocy", oczekiwałem trochę innego filmu,bardziej gangsterskiego, klimatu roku 1981 nie dostrzegłem, jako całość może być jednak czasem się dłuży. Film powiedzmy 6/10.

A Most Violent Year (2014) - IMDb zaliczony.

Ten film to bardziej dramat z elementami kryminalnymi.Dla tych co nie wiedzą - główny bohater nie jest "typowym gangsterem".Posiada firmę zajmującą się transportem paliwa.Gdy interes zaczyna się rozwijać,konkurencja próbuje kraść jego cysterny z trasy...
Osobiście się nie zawiodłem.Wkręciłem się w życie tej rodziny i jej emocje.
Poczułem także klimat Nowego Jorku z lat 80-tych,który uwielbiam ;-).Scenografia oraz "rdzawy" kolor filmu,idealnie pasowały do tamtego okresu.
Jessica Chastain zagrała nieźle,jednak większe wrażenie zrobił na mnie Oscar Isaac,który swoim wyglądam i zachowaniem,przypominał Al'a Pacino z filmów z lat 80-tych.Wcześniej już go widziałem w "Co jest grane, Davis?" (również dobra rola),jednak gościu idealnie pasuje do ról poważnych biznesmenów jak i szefów gangów.

Tutaj jeden jego dialog z tego filmu :
http://www.youtube.com/watch?v=q3FHCB6X0v0

A tu trailer dla przypomnienia :
http://www.youtube.com/watch?v=lZU7U3k3gHY

P.S.
Ciekawy jestem co Henry napisze o tym filmie ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A właśnie chciałem napisać co sądzisz o tym filmie ? Ale dziw bo nie mogę odszukać tego filmu w sklepach... tak jakby nikt z Polski nie wydał tego filmu... a wydaje się że wart obejrzenia.. czy do kupienia to już się zobaczy..

Caparzo

New member
Bez reklam
Nie dziwię się takiemu wynikowi 50 mord Greya. Zawsze filmy dla których targetem jest gimbaza zarabiały najwięcej.

Hary potery, zmierzchy, marvele, sale samobójców i inne miasta 44.

Sam chyba chodzisz do gimnazjum, jak 50 greya jest dla gimnazjum .... Te książki są czytane przez kobiety koło 30 i więcej a nie 15 latki...

Miasto tym bardziej, a marvele sa dla każdego kto chce sie rozerwać. Ale tobie może granat wystarczy:blagam:

Spyro

New member
Sam chyba chodzisz do gimnazjum, jak 50 greya jest dla gimnazjum .... Te książki są czytane przez kobiety koło 30 i więcej a nie 15 latki...

Taaaa, czytają 30 latki, a na sali kinowej same 15 letnie dziewczynki. Pomiędzy nimi pewnie Ty, z wypiekami na twarzy śledzący akcję na ekranie :popcorn::bober::lol::p:fool:

Spyro

New member
No jasne. Kobitkom też się należy jakiś film ;) A dla facetów chyba niebawem będzie ostatnia część szybkich i wściekłych, no nie?

Caparzo

New member
Bez reklam
Taaaa, czytają 30 latki, a na sali kinowej same 15 letnie dziewczynki. Pomiędzy nimi pewnie Ty, z wypiekami na twarzy śledzący akcję na ekranie :popcorn::bober::lol::p:fool:

Co ty masz 15 lat i sianko w głowie ?? Po co takie głupie komentarze ? Oglądałem ten film i uważam że lepsze sceny lecą w filmach w tv po 23... Ja byłem z żoną i były same starsze kobietki, dzieciaków nie spotkałem, raz że pora po 20 było a dwa że to nie film od 15 lat.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Z mojej rodziny tylko corka z kolezankami na to poszla. Mowi, ze przewwzaly panie 20-40 letnie, niewielu, glownie towarzyszacych facetow. Ksiazka najwyrazniej cieszyla sie wiekszym zainteresowaniem plci brzydkiej, bo nawet moi koledzy w pracy gawedzili na jej temat.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś jest dobrze nawiedzony to może i kupi albo jak sobie ktoś wypije troszkę i cyferki mu się zleją... gorzej jak na trzeźwo zobaczy ile zapłacił za film.:) naturalny środek na kaca..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pewnie że tak ale i tak nie mogę się nadziwić że taki film tyle kasy zgarnął ..... bo rozumiem że np. Zmierzch zarobił swoje ale kupa dzieci pójdzie do kina itp. a tutaj sami dorośli...
A już 12 mln$ za dwa kolejne filmy to po tyle dostaje jak się nie mylę TC chyba że coś mi się pokręciło.... odnośnie Toma :) a gdzie kunszt Toma i to co robi w filmie choćby w MI a gdzie ten Irlandczyk - śmiech na sali..

Do góry