Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Kamienie na szaniec" dla mnie to trochę Gimbaza...;-) a "Jack Strong" prowadzi w rankingu najlepszego z 2014r :D;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Czemu gimbaza? Co tam może się podobać gimbazie? A może mylisz film dla nastolatków z filmem o nastolatkach? ;-)

Już go w sumie dokładnie nie pamiętam (co nie świadczy dobrze o filmie),ale był "lajtowy".
Nie chce mi się szukać,jednak nawet SAM EDI :D wspominał że to film bardziej "młodzieżowy"... ;-)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Tu się nie zgodzę. Pamiętaj, że to ekranizacja książki. Wolność jest wtedy ograniczona. A i tak udało się wplesc wiele mocnych rzeczy:

SPOILERY

polewanie wrzątkiem, gaszenie papierosa w ranach, podduszanie, niemało przekleństw, dużo, bardzo dużo krwi, nagość. Na zachodzie takie filmy dostają kategorię 15 przynajmniej. Do tego mocne emocje gdy rodzice patrzą na zmasakrowane dzieci.

No chyba że liczyles na srpski film czy innego slashera ;-)

Na pewno nie nazwalbym tego filmu gimbazowym. Trochę go tym dyskredytujesz. A to naprawdę solidna choć rzemieślnicza produkcja. Polecam :)

PS. ostatnio obejrzałem jeszcze Jestem numerem cztery. Dostałem gratis i... już sprzedałem. To jest dopiero gimbaza. Kamienie to inna kategoria.

Graczomaniak

New member
W ogóle teraz nastała u nas jakaś "moda" na filmy o służbach i systemie. To już chyba 3ci z kolei w tej tematyce.

Wcześniej na tapecie byli żydzi i wojna.

Ciekawe co potem.

Ja mam nadzieję, że doczekamy się kiedyś konkretnego serialu o polskiej mafii lat 90tych. (nie mylić z popłuczynami w stylu "odwróceni")

To mogłoby być świetne kino gdyby się za to wziął ktoś ogarnięty + odpowiednie aktorstwo.

Potencjał jest ogromny i wręcz leży na ulicy - tak jak pieniądze w tamtych czasach. Ktoś musi się tylko umiejętnie schylić.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoonik,wiele filmów już w życiu widziałem (nawet mocniejszych od Srpski film :wink: ) i nie obchodzi mnie czy są na podstawie książki.Oprócz treści,ważne jest wykonanie.Dla mnie np. Miasto 44 było mocniejsze...;-)

pantomima

Banned
W ogóle teraz nastała u nas jakaś "moda" na filmy o służbach i systemie. To już chyba 3ci z kolei w tej tematyce.

Wcześniej na tapecie byli żydzi i wojna.

Ciekawe co potem.

Ja mam nadzieję, że doczekamy się kiedyś konkretnego serialu o polskiej mafii lat 90tych. (nie mylić z popłuczynami w stylu "odwróceni")

To mogłoby być świetne kino gdyby się za to wziął ktoś ogarnięty + odpowiednie aktorstwo.

Potencjał jest ogromny i wręcz leży na ulicy - tak jak pieniądze w tamtych czasach. Ktoś musi się tylko umiejętnie schylić.

Etap żydów,holokaustu minoł podobnie jak wcześniejsze etapy Panów Tadeuszów'Ogniów i mieczów haa

Teraz nadszedł czas na "służby i systemy" - w kilku jak nie kilkunastu różnych edycjach .

Graczomaniak

New member
Dokładnie tak wygląda schemat.

Jeden film w danej tematyce chwyci, to muszą sklepać jeszcze kilka podobnych jak najszybciej.

Ale w sumie lepsze to niż pseudo śmieszne komedie z karolakami i adamczykami...

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Raccoonik,wiele filmów już w życiu widziałem (nawet mocniejszych od Srpski film :wink: ) i nie obchodzi mnie czy są na podstawie książki.Oprócz treści,ważne jest wykonanie.Dla mnie np. Miasto 44 było mocniejsze...;-)

Ostrosłupik ;P ja też wiele widziałem i czytam często o tym jakie to mocne kino pochłaniasz :) a co to ma do rzeczy? Ja też w czasach studenckich grzałem się snuffem (ogrish.com, rotten.com i jakieś inne facesof death - już nawet nie wiem czy dobrze te adresy pamiętam i czy nadal funkcjonują). Nie zmienia to faktu, że system przyznawania kategorii wiekowych jest jeden i uniwersalny. Nie my o nim tez decydujemy. I zgodnie z tymi kategoriami ten film lajtowy nie jest. Ja się takiego spodziewałem i... miło się rozczarowałem. Okazał się normalny. Nie jest to slasher i tyle.

Miasto 44 owszem o wiele mocniejsze, ale też to inny film. Inna skala akcji i... inny budżet ;P

eedviking

Banned
Mnie , póki co, interesuje to, aby się postarali i oddali wiernie klimat W-wy początku lat 50-tych od cinkciarzy i chuliganów poczynając, na "konikach", robotnikach, dziennikarzach czy lekarzach kończąc i zrobili porządnie "Złego". Nich pokażą rzetelnie starcie Złego ze złem.
Tego sobie i Wam życzę. ;)

pantomima

Banned
Uciekam od polskich produkcji ala za Miasto 44 biję brawo . Super oddany klimat,niesamowite ujęcia,ogółem mega oprawa .
Rzetelna robota .

eedviking

Banned
Mafia jest włoska i basta, inne bandyckie twory, zapożyczają nazwy.
Nazwa „Mafia” najprawdopodobniej ,pochodziła od pierwszych liter hasła, używanego przez Sycylijczyków, podczas panowania niewoli francuskiej.. Morte Alla Francia Italia Anela – „Śmierć Francuzom hasłem Włochów”. :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ostrosłupik ;P ja też wiele widziałem i czytam często o tym jakie to mocne kino pochłaniasz :) a co to ma do rzeczy? Ja też w czasach studenckich grzałem się snuffem (ogrish.com, rotten.com i jakieś inne facesof death - już nawet nie wiem czy dobrze te adresy pamiętam i czy nadal funkcjonują). Nie zmienia to faktu, że system przyznawania kategorii wiekowych jest jeden i uniwersalny. Nie my o nim tez decydujemy. I zgodnie z tymi kategoriami ten film lajtowy nie jest. Ja się takiego spodziewałem i... miło się rozczarowałem. Okazał się normalny. Nie jest to slasher i tyle.

Miasto 44 owszem o wiele mocniejsze, ale też to inny film. Inna skala akcji i... inny budżet ;P

To nawet nie chodzi o horrory/thrillery.Może ja więcej oglądam kina europejskiego i przypalanie szlugiem gościa mało mnie dziwi i wzrusza...;-)
Poza tym z tego co pamiętam te "okrutności" zaczęły się dopiero w drugiej połowie a na początku było trochę "bananowo" ;-)

Co to powtarzalności tematów,to już powoli jest zmęczenie materiału - wojna,Żydzi itd.
Dla mnie powinni zrobić jakiś dobry thriller czy kryminał (niekoniecznie o polskich służbach ) ;-)

pantomima

Banned
Wrócę jeszcze do tematu 4k Remastered

Doszukałem się wszystkich dost filmów w tym wydaniu

AFTER EARTH - 1000 LAT PO ZIEMI (2013)
AMAZING SPIDER-MAN - NIESAMOWITY SPIDER-MAN (MASTERED IN 4K)
ANGELS & DEMONS - ANIOŁY I DEMONY (MASTERED IN 4K)
BATTLE: LOS ANGELES - INWAZJA: BITWA O LOS ANGELES (MASTERED IN 4K)
GHOSTBUSTERS - POGROMCY DUCHÓW (MASTERED IN 4K)
KARATE KID (2010) (MASTERED IN 4K)
GLORY - CHWAŁA (MASTERED IN 4K)
GODZILLA (MASTERED IN 4K)
MEN IN BLACK - FACECI W CZERNI (MASTERED IN 4K)
MONEYBALL (MASTERED IN 4K)
OTHER GUYS - POLICJA ZASTĘPCZA (MASTERED IN 4K)
PINAPLE EXPRESS - BOSKI CHILLOUT (MASTERED IN 4K)
SPIDER-MAN 2 (MASTERED IN 4K)
SMURFS 2 3D - SMERFY 2 3D (2013)
SPIDER-MAN (MASTERED IN 4K)
TAXI DRIVER - TAKSÓWKARZ (1976) (MASTERED IN 4K)
TOTAL RECALL (2012) (MASTERED IN 4K)
BUONO, IL BRUTTO, IL CATTIVO - DOBRY, ZŁY I BRZYDKI [REMASTERED]
FARGO [REMASTERED]
RAIN MAN (1988) [REMASTERED]

Jak widać ,lista nie jest zadługa i nie bardzo jest w czym wybierać a szkoda .

D

Deleted member 121090

Guest
Nie tylko miłośnikom czeskiego kina polecam w ciemno na własną odpowiedzialność film
Muzi v nadeji.
Muzi v nadeji (2011) Full HD Trailer - Dailymotion video
Jeden z cytatów:
TAKOVÁ DOBŘE PROVEDENÁ NEVĚRA DOKÁŽE ZACHRÁNIT NEJEDEN VZTAH“.
( Dobrze przeprowadzona zdrada potrafi uratować niejeden związek).
Jak ktoś ma sprawdzone typy na nowe czeskie i słowackie dobre filmy to byłbym wdzięczny.
Najlepiej te z ostatnich lat bo ze starszymi jestem na bieżąco.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry