Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A kto się boi krytykować? Ja nie zauważyłem, konstruktywna krytyka jest jak najbardziej na miejscu, gorzej jak ktoś nie rozróżnia jej od pieniactwa i takich właśnie kozaczków internetowych chętnie bym spotkał na tym piwku ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Caparzo
To ja Ci wyjasnie. Sprawa jest prosta i wlasciwie sprowadzw sie do 2 zasad. Po pierwsze szkoda czasu na krytykowanie oczywistego, powtarzalnego szitu, dopasowanego do rozwoju emocjonalnego i intelektualnego 10-13 latka, bo wlozony w to wysilek bedzie i tak zmarnowony. Nikogo sie nie przekona, a brzmialoby to przy tym irracjonalnie, bo rezygnacja z tego typu produkcji, praktycznie wylaczalaby widza z ogladania kina przez wieksza czesc roku (mam na mysli osoby chodzace regularnie co tydzien do kina). Po drugie, wiele osob moze sie czuc taka krytyka szczerze dotknietych, przede wszystkim tych, ktorzy wyrosli na kidultow i tego typu kino jest czescia nurtu kulturalnego z ktorym sie utozsamiaja. Skoro to jest "ich rzecz", po co ciagle pisac, ze jest cos w tym zlego. Tym bardziej, ze tak naprawde nie ma w tym nic zlego. Kto szuka innej rozrywki kulturalnej, jest w stanie ja znalezc. Nie ma wiec powodu, aby plakac nad upadkiem kultury, bo w obliczu ogolnego zidiocenia populacji zachodniego swiata, wydaje sie to juz bez wiekszego znaczenia. Moralne rozterki, zwiazane z tym jaka kulture pozostawimy przyszlym pokoleniom wydaja mi sie byc niepotrzebne. Maja i rozwina wlasna. Nasza cywilizacja skazana jest i tak na zaglade. Cieszmy sie z zycia i z tego co nas laczy.
Oczywiscie moge skrytykowac Twoj gust filmowy jesli tego bardzo chcesz, ale niczego tym nie udowodnie i zadnej sprawie sie nie przysluze :)
PS
A nie przyszlo Ci do glowy, ze Koledzy kinomaniacy, znudzeni ta sama schematyczna pulpa, szukaja poprostu jakies, chocby absurdalnej, swierzosci czy urozmaicenia?

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Igrzyska smierci: Kosoglos. Czesc 1 (2014) - IMDb zaliczone.
To była najnudniejsza część ze wszystkich.Ledwo dotrwałem do końca.Jeszcze żeby dialogi i fabuła były jakieś ciekawe.
Nie doświadczymy tutaj także większej ilości efektów specjalnych (w dwójce było ich sporo).
Na plus jednak,bardziej mroczny,trochę smutny i nie taki gimbusowski klimat jak w części pierwszej (w sumie dwójka też już była trochę bardziej "poważna").
Jednak to za mało i ogólnie po poprzedniej części,która o dziwo mi się w miarę podobała,liczyłem na coś lepszego ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,a "Niezgodna" oglądałeś ?
Mi to jakoś nie podpasiło.W dodatku średnio podchodzi mi Shailene Woodley,która jest uważana za gwiazdę,nie tylko w tym filmie...

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Taa, to jest dopiero sh1t. Chodze teraz na te mlodziezowe tytuly, czysto z checi porownania dzwieku, bo wiele w nich ma mixy Atmos, a oba kina do ktorych regularnie chodze maja odpowiednie naglosnienie.
Ja nie kumam polskich tytulow, to tak na przyszlosc. .

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
...szukaja poprostu jakies, chocby absurdalnej, swierzosci czy urozmaicenia?

Właśnie coś znalazłem dla urozmaicenia.Rosyjski film (nominacja Sputnik - Grand Prix),który zaciekawił mnie swym trailerem...
Produkcja trwa półtorej godziny,a podobno nie pada w niej ani jedno słowo :D;)

[youtube]wl2IKIznBcQ[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Igrzyska smierci: Kosoglos. Czesc 1 (2014) - IMDb zaliczone.
To była najnudniejsza część ze wszystkich.Ledwo dotrwałem do końca.Jeszcze żeby dialogi i fabuła były jakieś ciekawe.
Nie doświadczymy tutaj także większej ilości efektów specjalnych (w dwójce było ich sporo).
Na plus jednak,bardziej mroczny,trochę smutny i nie taki gimbusowski klimat jak w części pierwszej (w sumie dwójka też już była trochę bardziej "poważna").
Jednak to za mało i ogólnie po poprzedniej części,która o dziwo mi się w miarę podobała,liczyłem na coś lepszego ;)

Ja jeszcze nie oglądałem ale po tym co w sieci przeczytałem to myślę że dla mnie jednak II cz będzie najlepsza, ale za miesiąc się obejrzy to zobaczę.

Jednak dam szansę drugiej części,między innymi za sprawą możliwych dobrych efektów audio/video :
https://www.youtube.com/watch?v=suZcGoRLXkU

P.S.
Chociaż jak oglądam ten trailer,to już mnie pewne rzeczy drażnią... ;)

.. wg mnie będzie lepsza :)

Henry

Active member
Bez reklam
Jak tam Lolek z Instalerem, będziesz brał na blu? Zastanawiam się właśnie.

U nas nie ma sensu, jeśli komuś nie przeszkadza brak napisów PL to tylko Amazon lub Zavvi, tam będzie wydanie 4K Mastered, a u nas jak zwykle trzeci świat....
To samo jest z Fury.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie - czekam na hbo albo C+... z tego co wyczytałem to raczej mi ten film nie podejdzie, kilku też znajomych było i mówili że w kinie za 28 zł to spoko można obejrzeć ale 90 zł nie daliby... strasznie się dłuży, mało akcji jak na 3 godzinny film... poczekam, a jak zmienię zdanie to wtedy kupię - będzie już tańszy.. dzisiaj obejrzę Dracule - historia nieznana, a najbliższe filmy co kupię to Exodus bogowie i królowie ( polecam ) mi się podoba... i Siódmy syn... a dla żony Igrzyska śmierci kosogłos cz. 1

Henry ja porównywałem na tv FHD mastered 4k i taki sam film zwykły - powiem Ci szczerze że jakbym nie wiedział że to jest mastered 4k to nie wiem czy byśmy z kolegami zauważyli różnicę.. tak deko się nam wydawało że jest lepiej ale tak jak napisałem że być może to się objawiało tym że wiedzieliśmy o tym.. dwa takie filmy porównywaliśmy.. tv był 55 cali , może u Armaniga na 80 calach byłoby lepiej to widoczne, a zdecydowanie lepiej na tv 4k. na 55 calach szału to nie robi jak dla mnie - ważniejszy chyba jest fakt że za granicą filmy są tańsze.. niż te ala 4k - bo do prawdziwych 4k to naprawdę daleko tym filmom..

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bez napisów to ciężko będzie, znam ang., ale nie jestem przekonany czy wszystko zrozumie (w tym konkretnym tytule).

Henry

Active member
Bez reklam
Ale Fury można śmiało brać, jak się komuś podobał ;)
Mimo, że film rewelacyjny nie był ja te klimaty lubię, chyba po niedzieli zamówię i dam znać czy jest różnica w porównaniu do zwykłej wersji " dla krajów trzeciego świata" ;)
btw. jeszcze nie ma szczegółów wydania UK Interstellar, być może napisy PL jednak będą, w innych nowych tytułach były ( 1000 lat..., Elysium, Kapitan Philips czy Total Reccal)

@ Lolek, mam Total Reccal w 4 KM i obraz jest super, pokusił bym się, że widać różnicę w porównaniu do Noe, czy Hobbitów gdziejakość jest super. Być może jest jak piszesz, może nie jest to jakaś straszna różnica, ale jest to obraz jak w bardzo dobrym wydaniu BR i jeśli cena jest taka sama, a nawet niższa to wybieram 4KM ; )
Zamowilem Game of Thrones za niecałe 70 eur za 4 sezony, a u nas prawie 500 zł ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem po obejrzeniu filmu Dracula historia nieznana – pod względem technicznym film zrobiony jest na wysokim poziomie nie można się czegoś przyczepić ...nie jest to może dźwięk jak jest w filmie Epicentrum ale naprawdę jest fajnie (czad niezły) i ścieżka dźwiękowa dla suba jest rewelacyjna. Jak się kupi za odpowiednią cenę film to myślę że warto obejrzeć, szkoda tylko, że nie jest dłuższy choćby o jakieś 15 – 20 min. W tym wypadku ponad 90 min mija bardzo szybko. Osobiście lubię jak film trwa w granicach 120-140 min. J
Ostatnio jak ogląda się filmy nie wiem czy mam takie szczęście do filmów ale zauważyłem że ścieżka dźwiękowa poprawiła się pod względem jakości. Jakość obrazu też zdaje się być lepsza niż to co kiedyś w niektórych wydaniach się oglądało…
Jeszcze jedna sprawa na okładce jest napisane że dźwięk jest 5.1 dolby digital w ścieżce oryginalnej – oczywiście jest to DTS HD MA –rozumiem że dystrybutor jeszcze za mało zarobił żeby ktoś skontrolował co inna osoba sknociła. Lektor w naszym ojczystym języku jest w DTS ale szału nie ma (co prawda tylko na chwilkę patrzyłem , ale nie ma co się pogrążać…)

Do góry