Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Tak, trudno mi ogarnąć jak Ktoś w kontekście polskiego kina wyjeżdża z z tekstem o veto i sejmikach szlacheckich.
A Drzewieckiego i cały ten syf polityczny to mam w d...pie!
To jest wątek o szeroko pojętym kinie.
I tyle z mojej strony.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Polska to dziwny kraj, skoro mizerie polskiej kinematografii pointuje sie dokonaniami Ministra Sportu.
BTW. Zdziwilibyscie sie jak inne kraje sa "dzikie", w porownaniu do Polski.
No ale wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.

eedviking

Banned
Kiedyś szlachta na sejmach wciąż nie mogła dojść do porozumienia między sobą,
wystarczyło, że komuś na rękę nie była jakaś ustawa lub zarządzenie to
zgłaszano veto lub rozwiązywano sejm nic nie ustalając ;-)

Tyle w temacie.

Kiedyś wikingowie robili "odlatującego kruka", gwałcili i palili, tylko nie wiem co to ma do rzeczy. :p;)

Ciekawe, że każdy mieszkaniec w każdym kraju, mówi: takie rzeczy to są tylko w...*** Polska jest piękna, dalej sobie Piłsudskiego dośpiewaj. :mrgreen::D;) Bubafat skwitował to cudnie. ;)

*** dowolne państwo.

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
O matko hahaha .
Naprawę nie dostrzegasz że wrzutka z Drzewieckim była totalnie bez znaczenia ,użyta tylko jako riposta na to że w Usa biją czarnych ...

A ta szlachta i cała reszta to zaakcentowanie tylko tego - że nie dojdziemy do kompromisu w temacie .

Ja bd upierał się przy swoim podobnie jak "wy" i skończy się tym co właśnie ma miejsce .

Sorry chłopaki, co Wy tak razem pedałujecie

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Sorry, ale to chyba Ty nie kumasz....rzucasz ogólnikami.
To tak jakby stwierdzić, że wszystko co powstaje w dużych wytwórniach, w holiłódzie jest do d...py, bo przecież Spajderciecie tam powstają.
Piszesz o polskim kinie, że pokazuje tylko szarą rzeczywistość i dołuje, to ja Ci odpowiem, że to wierutne kłamstwo.
Wkurza mnie po prostu generalizowanie, wrzucanie wszystkiego do jednego wora....
To że w polskim kinie wiele gniotów powstało- zgoda, ale procentowo tyle samo wszędzie na świecie.
To, że polskie sensacje pod względem technicznym nie dorastają do pięt amerykańskim czy europejskim- zgoda, ale za to w wielu z nich jest świetna gra aktorska.

Tak kupiliśmy sobie tandem, a co chcesz się dołączyć? ;)

[youtube]BB4SBj2qiVg[/youtube]

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
O matko hahaha .
Naprawę nie dostrzegasz że wrzutka z Drzewieckim była totalnie bez znaczenia ,użyta tylko jako riposta na to że w Usa biją czarnych ...

A ta szlachta i cała reszta to zaakcentowanie tylko tego - że nie dojdziemy do kompromisu w temacie .

Ja bd upierał się przy swoim podobnie jak "wy" i skończy się tym co właśnie ma miejsce .

Sorry moja wina. Zmyliles mnie. Myslalem, ze piszesz wylacznie z sensem.
Obserwuje ten Dyskusyjny Pub Filmowy od pewnego czasu, wiec dostrzegam wszystkie wrzuty. Jak to przy piwku, jest o doopach, samochodach nawet o molestowaniu w dziecinstwie, czy innych Reksiach, czyli niekoniecznie na tematy filmowe. Czasem wylewa sie nawet absurdalny humor, ale zeby ktos wrzucal bez sensu, czy walil "moherem" tego jeszcze tutaj. nie doswiadczylem. Przepraszam

eedviking

Banned
Jesteśmy z kółka cyklistów, więc to naturalne.
Polecam Ci gorąco film Pięćdziesiąt twarzy Greya, to film dla Ciebie, książka Ci się podobała, więc koniecznie musisz zobaczyć.
whistle.gif

pantomima

Banned
Jesteśmy z kółka cyklistów, więc to naturalne.
Polecam Ci gorąco film Pięćdziesiąt twarzy Greya, to film dla Ciebie, książka Ci się podobała, więc koniecznie musisz zobaczyć.
whistle.gif

Proste że mi się podobała,może i film mi się spodoba .

Widzisz - ogólna zasada jest taka , pierwsza jest książka,później ekranizacja . W tej kolejności ;-)

Niestety Twoja żonka delikatnie zamotała - namówiła Cię na kino (swego męża, znawcę ,konesera pl kina, co języków się nie uczył,książek nie czytał) ,a o wcześniejszym przeczytaniu książki nie wspomniała .
Ach ,pewnie sama nie przeczytała ;d
Z tąd też film mogł wam sie nie spodobać i wypaliliście z kina po 30 minutach .

Ostatnia edycja:

gerus6

Active member
Bez reklam
pantomima, tak pochłonęła ;) Cię nauka różnych języków, że zapomniałeś polskiego, co to znaczy " z tąd"?

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Słuchaj od mojej żony wara, to raz, dwa chodzę na przedpremierowe za free, to dwa. Moja żona takich gówien nie czyta - to trzy.
Nie pisz bzdur, idź na ten film i się rozkoszuj jak zupą kalafiorową!

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Chcesz to naprawdę "ciongnonć" ;-) drążyć , bo ja nie . Joke

Nie opyla się . Tego właśnie chciałem uniknąć ale wyszło jak zwykle .

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Tytul White God nie brzmi jak Disneyowska produkcja.
Co innego "White Dog", ale to tez nie byl film dla dzieci.

Do góry