Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Henry

Active member
Bez reklam
Henio,zaliczyłem :
Serce, Serduszko (2014) - Filmweb
Ogólnie film trochę nierówny.Początek ciekawy,z kolei później trochę się nudziłem.Jednak końcówka podwyższyła poziom i ogólnie uważam,że film warty obejrzenia ;)

Obejrzę w najbliższym czasie, do tej pory jeszcze nie miałem okazji....ale coś tam świta na horyzoncie :D

Teraz na cenzurowanym w necie Ida się pojawiła, po Oskarach spory ruch się zrobił i każdy chce obejrzeć, mają ścigać za nielegalne ściąganie.
Z ciekawostek, to ostatnio w radio mówili, że u nas w kinach film widziało jedynie około 180 tyś, a we Francji ponad 1 mln. :shock:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Słuchajcie bo nic nie piszemy o naszym "super" filmie albo ja przeleciałem czyli film Polskie Gówno - na innym forum aż się grzeje czy też w necie - nawet czytałem opinie że Kac Wawa to mistrzostwo świata przy tym filmie - aż dziwię się bo osobiście myślałem, że już nic gorszego nie można zrobić niż Kac Wawa... :) a jednak można...

Henry

Active member
Bez reklam
Polskiego gówna jeszcze nie widziałem, natomiast sporo dobrego o nim słyszałem.
Wydaje mi się, że sporo osób odbiera ten film jako kolejna komedyjkę, a pomimo, że wiele humorystycznych scen się tam pojawia, to komedią to nie jest.
O filmach Pythonów też słyszałem opinie, że to straszne gówno jest, oczywiście nie będę tego porównywał do Mistrzów Satyry, no ale do pewnych filmów trzeba odpowiednio podejść....
btw. jak obejrzę, to nie omieszkam swoimi spostrzeżeniami się podzielić ;)

pantomima

Banned
Polskiego gówna jeszcze nie widziałem, natomiast sporo dobrego o nim słyszałem.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::cry::cry::cry::blagam:

"Polskie gówno" ----> czyt. polskie produkcje ' zapraszam do canal + - codziennie jest mnóstwo tego polskiego shitu .

Dobrze że oprócz niego w programie jest jeszcze sporo ciekawszych pozycji w nie polskim wydaniu . Gdyby nie ta opcja,wyrzucił bym tv'dekoder i słuchał radia.
Ta,to moj stosunek do pl kina,twórców itp .
Ida ? Perełka, w jakiś tam sposób zaskarbiła sobie głosy i zdobyła tego Oscara , po za tym Ałć.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
"Polskie gówno" ----> czyt. polskie produkcje ' zapraszam do canal + - codziennie jest mnustwo tego polskiego shitu .

Dobrze że oprócz niego w programie jest jeszcze sporo ciekawszych pozycji w nie polskim wydaniu . Gdyby nie ta opcja,wyrzucił bym tv'dekoder i słuchał radia.
Ta,to moj stosunek do pl kina,twórców itp .
Ida ? Perełka, w jakiś tam sposób zaskarbiła sobie głosy i zdobyła tego Oscara , po za tym Ałć.

Nie przesadzaj, jeśli oglądasz tylko produkcje, które są w TV czy w kinach sieciówkach, to nie dziwię się, że masz takie a nie inne zdanie o polskim kinie.
Proponuję bardziej zapoznać się z polskim filmem. Dzieje się sporo, dobrego także.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Polskie gówno koniecznie do zaliczenia, a co z Disco Polo?
Widział już ktoś, ciekawy jestem co im tam wyszło ;)

pantomima

Banned
Takiej riposty mniej więcej się spodziewałem ;-)

Inaczej - wszystkie te polskie "dynastie" - klany,pierwsze miłości to nic innego jak nieskończenie powielane klimaty w wydaniu pełnometrażowych filmów fabularnych made in pl . Klimatycznie to samo .
Fakt że jakościowo wygląda to ciekawiej , mam na myśli efekty , zdjęcia , techniczne aspekty, po za tym mentalność tych produkcji jest ta sama oscylująca klimatem wokół lat 80/90 stanu wojennego .

Henry

Active member
Bez reklam
Nie chodzi o ripostę ;)
Każdy ma inną percepcję i co innego do niego przemawia...
Jak chcę się wyluzować, bezmyślnie gapić się w ekran i napić piwa, to najlepsze do tego są wysokobudżetowe produkcje holiłódzkie, ale czasem warto pomyśleć przy oglądaniu i wtedy kino europejskie najlepiej się sprawdza, w tym niektóre polskie produkcje...

pantomima

Banned
A disco w polu to co to jest ? - to jest pozycja na wypad do kina ?śmiech !

To niemoc polskich reżyserów ,całego tego kramu na brak pomysłu na scenariusz itp .

Inaczej - duża część forumowiczów posiadających wiekszą kolekcję filmów na dvd/blu ray w swych zbiorach głównie może się powchalić anglo języcznymi produkcjami,żadko kiedy polskimi bo ,bo nie warto inwestować hajsu w takie płytki . Są to filmy na jeden raz, a momentami nie warte zaczepienia się nawet.

pantomima

Banned
Moją odpowiedzią na film " Disco Polo " jest niemiecka produkcja "Berlin Calling" - filmacz ukazujący pewien nurt muzyczny a mianowicie Techo/Minimal - te klimaty . Ciekawie się ogląda,napewno dużo ciekawiej będzie się oglądało niż to polskie disco w polu. Odtwórcą głównej roli jest niemiecki producent,dj techno Paul Kalkbrenner , pewnie znany co niektórym. Polecam ;-)

quasimodek

Member
Bez reklam
Berlin Calling faktycznie jest ciekawy i dla lubiących klimaty elektroniczne zaprocentuje świetną muzyką mistrza minimalu,

pantomima

Banned
Dokładnie , tym bardziej miło będzie się oglądało z racji tego że praktycznie każdy z tu obecnych posiada bdb jakości zestawy audio .

Caparzo

New member
Bez reklam
To niemoc polskich reżyserów ,całego tego kramu na brak pomysłu na scenariusz itp .

Psy, Killer, Kroll, Demony Wojny, Seksmisja, Samowolka i ostatnie Służby Specjalne ;P no ale to filmy na męski wieczór a nie bzdety polskie gówna.. sam tytuł mówi żeby nie marnować prądu ;P

Jednym nad czym się trzeba zastanowić to Pani z Przedszkola ;) może być ciekawie i chyba śmiesznie

Henry

Active member
Bez reklam
Psy, Killer, Kroll, Demony Wojny, Seksmisja, Samowolka i ostatnie Służby Specjalne ;P no ale to filmy na męski wieczór a nie bzdety polskie gówna.. sam tytuł mówi żeby nie marnować prądu ;P

Jednym nad czym się trzeba zastanowić to Pani z Przedszkola ;) może być ciekawie i chyba śmiesznie

Demony Wojny jakoś średnio do tego zestawienia pasują ;)
Ja dorzuciłbym jeszcze Smarzowskiego do mocniejszych filmów.
A Polskiego Gówna póki nie obejrzę, nie komentuję ;)

pantomima

Banned

Zgadzam się , tylko że to są jednostki porozrzucane w dużych odstępach czasu .

Zresztą chyba nie do końca rozumiesz co mam na myśli .
Żyje mi się wygodnie tu w pl , nie narzekam , ale tak napr to taka szara polska rzeczywistość i wszystkie polskie produkcje taki sam klimat oddają bez wzgl na gatunek . To mam na myśli . Głownym tego powodem jest rzeczywistość jaka otacza nas wszystkich .
Najgorsze jest to że polscy producenci w każdym filmie za wszelka cenę dążą do stworzenia w swych "ambitnych" produkcjach klimatu z kina amerykańskiego ,co niestety nie udaje im się ani troszkę .
Dyspóując nawet środkami nie są w stanie nawet nawiązać jakością,poziomem do produkcji zagranicznych . Taka prawda.
Obsada oparta na pseudo gwiazdkach które swą popularność zdobyły w polskich miernych tasiemcach . Ble

Ostatnia edycja:
Do góry