Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To nie słyszałeś,że wydania DVD i BD zostały u nas anulowane ? :wink:
ddhvfiu-0d031a77-c92e-4701-9da7-da3074b70fc5.png

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Jako ze wrocilem do domiszcza, prosto w paszcze szalenstwa 14-dnowej kwarantanny, to chyba obejrze w koncu to badziewie {SW- TROS}, ktrore przespalem w kinie praktycznie w calosci.
Serio. Z filmu pamietam tylko szarze jakies "kosmicznej kawalerii", ktorej WTF-factor pozostawil daleko w tyle bombardowanie w zero-gravity space, z poprzedniej czescie. IMHO jedynie spinoffy serii sa zjadliwe. Za reszte tego badziewia, ktos powinien pojsc do piekla. Najpiej do tego samego kregu co ja, abym miel mozliwosc wieczego znecania sie nad scenarzystami i producentami, ktorzy zgotowali fanom serii to rozczarowanie.
Macie do zarekomendowania jakis dobry noir albo niskobudzetowe ale madre sci-fi, ktore przemknelo nieodnotowane? Pytam, bo nie mam sily przebijac sie porzes dziesiatki stron, traktujacych o serialach Netflixa i mainstreamowych"staosciach".
Pozdro

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja przedwczoraj lyknolem SW bylo ok. Takie same jak pozostale "nowe" czesci. Troche Swizdu gwizdu.. :)

Na kwarantannie powiadasz?
Daj znac to wyslemy ci nalesniki :p

bokciu

Banned
Macie do zarekomendowania jakis dobry noir albo niskobudzetowe ale madre sci-fi, ktore przemknelo nieodnotowane? Pytam, bo nie mam sily przebijac sie porzes dziesiatki stron, traktujacych o serialach Netflixa i mainstreamowych"staosciach".
Pozdro

Ostatnio rekomendowałem coś takiego.
https://www.filmweb.pl/film/Balon-2018-810294
Wiem, że to nie noir i nie sf, ale w mojej opinii warty obejrzenia.
Zaś z seriali świetną, włoską produkcję.
https://www.filmweb.pl/serial/Zero+Zero+Zero-2019-809822

Za "Platformę" również mam zamiar się zabrać na dniach.

bubafat

Well-known member
Bez reklam

SNiP3R

Member
... a ja właśnie "zassałem" film "Underwater" (2020) ["Głębia Strachu] z Kristen Stewart w roli głównej.

Czytałem bardzo pozytywne oceny i mam nadzieję że się nie zawiodę!

Właśnie zabieram się do seansu :)

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
I jakbys mnie zapytal ktory SW byl o czym to z tych "nowych" nawet ich nie rozrozniam....
Ja mam podobnie. Lubiłem SW ale do pewnego momentu. Teraz już oglądam na siłę żeby to zaliczyć. Dlatego dla mnie Mandalorian był lekką odskocznią. Powrót do starego SW. Podobał mi się.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I jakbys mnie zapytal ktory SW byl o czym to z tych "nowych" nawet ich nie rozrozniam....

Bo pewnie oglądałeś na zasadzie, aby obejrzeć.. :) skoro to nie są filmy , które lubisz.

Ja mam podobnie. Lubiłem SW ale do pewnego momentu. Teraz już oglądam na siłę żeby to zaliczyć. Dlatego dla mnie Mandalorian był lekką odskocznią. Powrót do starego SW. Podobał mi się.

A możesz wytłumaczyć mi, bo ja nie bardzo rozumiem takich wpisów i nie żebym się czepiał :- ) Postaraj się wytłumaczyć mi i pewnie nie tylko, wiedząc z założenia, że to nie jest Twoja "bajka" ogląda się taki film na siłę dla zaliczenia tego czy innego filmu.... ? Bo dobrze wiemy w przypadku pewnych filmów jakie będą kolejne części to znaczy w którym kierunku będą one szły. Nie wierzę , że nie masz fajniejszych rzeczy do zrobienia w ciągu dobrych 2 godzin, które byś zrobił z miłą chęcią i przede wszystkim z uśmiechem na twarzy..? Ile takich godzin w ciągu tygodnia, miesiąca, kwartału, roku tracisz, aby obejrzeć dany film dla zaliczenia i co ważniejsze potem napisanie o tym, że zrobiłeś to na siłę dla zaliczenia. Z boku to tak wygląda , jakby ktoś w przypadku tego filmu miecz świetlny przystawiał, aby koniecznie musieć go obejrzeć, a właściwie zaliczyć. A raczej nie jest to możliwe.
Bo inaczej by to wyglądało jakbyś napisał, że film Ci się nie podobał i generalnie wolisz stare części SW, ale obejrzałeś i generalnie czas jaki poświęciłeś nie był zmarnowanym. Bo zapewne dla większości osób w tym również moja osoba stare części SW są fajniejszymi, podobnie jest z np. Terminatorem itp., ale jest jak jest i inaczej nie będzie, jeśli chodzi o pewne filmy.

Ostatnia edycja:

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
@lolek126 pewnie troszkę to wyostrzyłem. Ale to jest tak, że od wielu lat oglądam tą serię z kimś. I nie chce może żeby się to zmieniło. Nikt mnie mieczem nie zmusza.[emoji846] Zaliczam to już do kompromisu. Inną sprawą jest to, że nie lubię chodzić już do kina od paru lat. Dlatego zrobiłem własne. U mnie jest o niebo lepiej jak dla mnie. Jak widzisz różne mogą być powody.[emoji6]
Aha i tj moja bajka.Tylko ostatnio już trochę wyciskają soki na siłę. Pozdr.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja rozumiem, że coś może się nie podobać i jeśli się to napisze w sposób cywilizowany to dla mnie jest ok. Bo trzeba też powiedzieć, że to co mi czy Tobie się podoba lub też nie to nie oznacza, że to jest właśnie dobre czy też złe. To jest nasze zdanie do którego mamy prawo wypowiedzieć się w stosunku do filmu , muzyki itp..
Tak dla przykładu , dzisiaj z rana włączyłem sobie "mega film" https://www.filmweb.pl/film/Diablo.+Wyścig+o+wszystko-2019-810271

Rewelacyjny film dla mnie na 15-20 min, więc potem w ciągu tego filmu, zjadłem śniadanie, wysłałem maila do kolegi, zadzwoniłem do Mamy, posegregowałem śmieci (mam na mysli papier) i tak mi zleciał ten fantastic film, w którym oprócz kilku fajnych dziewczyn, fajnych aut nic więcej nie było.. a i zapomniałbym, to kolejny film naszej produkcji, gdzie trzeba się domyślać co ktoś powiedział.. to taka dodatkowa atrakcja dla oglądających..
Tylko nie uczyniłem tego na siłę, uznałem, że film jest tyle warty co śnieg z zeszłego roku, więc przy okazji zrobiłem kilka innych pożytecznych rzeczy dla mojej osoby.

Do góry