Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie taa taa, ale jak Ty się brandzlowałeś jakością FHD pod pierzynką w domu i liczyłeś włosy u Karolaka w ulubionym serialu, to ja się kisiłem 400km w aucie żeby brandzlować się 4k na targach, więc mi tu nie tamtamuj złośliwie ; )

No i co z tego,jak miałeś/masz cienki wzrok ? :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przynajmniej mam paszport Polsatu i mogę wychodzi z domu, a Ty jak się kisiłeś, tak dalej się kisisz ; )

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Stelvio, nie chce Cię rozczarować, ale Piruś obejrzy 3 razy film z napisami, dwa razy Ci napisze, że FHD się nie oglada, ale ani razu Ci nie pomoże. Bądź pewien, przerabiałem już to ; )

bokciu

Banned
A na końcu dostaniecie wyblakłą kopię z ziarnem, bo reżyser miał taki zamysł i wszystkie te waśnie biorą w łeb. Ile jest takich produkcji, gdzie mimo referencyjnych danych papierowych, na ekranie mamy istny syf. Wówczas HDRy, 4k i co tam jeszcze jest, można w buty włożyć.

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie. Jeden z najlepszych obrazów na projektorze to chyba ostatnio Biźniak z Smithem. Jaki ja widziałem. Jakby jakiś cyfrowy był obraz.

donsalieri

Active member
Bez reklam
Może już oczy nie te co kiedyś, ale dla mnie ważniejsza staje się jakość dźwięku niż obrazu :D
dlatego czekam aż wyjdzie BR zeby obejrzec film, - tych po których spodziewam się dobrej realizacji, bo w niektórych to nie ma znaczenia.

zochu91

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jestem dzisiaj po seansie filmu 1917 w wersji Blu ray 1080p z Atmosem. Fabuła bardzo fajna, typowe kino drogi, 120 minut bardzo szybko mi zleciało. Chociaż to chyba bardziej za sprawą świetnego obrazu, bardzo dobrych ujęć i genialnej ścieżki dźwiękowej (muzyka + efekty Atmos). Sufit fajnie pracuje w tym filmie, rewelacyjnie to czuć w scenie gdy szeregowi uciekają z zawalającego się bunkra po wybuchu. Polecam film wszystkim kinomaniakom.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jestem dzisiaj po seansie filmu 1917 w wersji Blu ray 1080p z Atmosem. Fabuła bardzo fajna, typowe kino drogi, 120 minut bardzo szybko mi zleciało. Chociaż to chyba bardziej za sprawą świetnego obrazu, bardzo dobrych ujęć i genialnej ścieżki dźwiękowej (muzyka + efekty Atmos). Sufit fajnie pracuje w tym filmie, rewelacyjnie to czuć w scenie gdy szeregowi uciekają z zawalającego się bunkra po wybuchu. Polecam film wszystkim kinomaniakom.

Świetny film, czekam aż wyjdzie na BR to z miłą chęcią kupię, pomimo, że byłem w kinie.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pod koszem - z Benem Affleckiem zaliczone.
https://www.imdb.com/title/tt8544498/

Nie pisałbym, ale wyjątkowo lubię Afflecka w takich rolach (Batmana nie widziałem i nie wiem czy chce) i tylko z uwagi na jego obecność zainteresowałem się pozycją.
Typowa ponura (następna z kolei) historia wykolejonego trudami losu delikwenta.
Bez fajerwerków, zbędnych pompatycznych wzniesień i może właśnie dlatego całkiem przyjemnie się oglądało.
Film średni, w mojej ocenie przyzwoity, seansu na pewno nie żałuje, ale też nic wybitnego.
Lubie taki gatunek.

M.in wspominam o tym filmie (czy raczej Afflecku), bo przypomniała mi się inna rewelacyjna wręcz pozycja pt. "Zaginiona dziewczyna".
Oczywiście też z Benem, więc kto nie widział, polecam. Do kompletu oczywiście "Rzeka tajemnic" i "Labirynt".
Te trzy pozycje, to czołówka gatunku.

Ostatnia edycja:

STELVIO

Well-known member
Bez reklam
Też wczoraj zaliczyłem. Zgadza się. Kolejna historia tego typu ale takie lubię. Aktor super. Oczywiście nic wybitnego ale nie tylko takie oglądamy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To teraz chyba dobry (???) moment, aby odświeżyć sobie któryś z filmów o... epidemii ; )

Jedyny który kojarzę dobrze, to "Epidemia" z Dustinem Hoffmanem, z tego co pamiętam, nie był zły, ale w tamtych czasach, bardziej jako SF, dziś nabiera nieco innego wymiaru:
https://www.filmweb.pl/film/Epidemia-1995-5432

Natomiast nie przypominam sobie tego:
https://www.filmweb.pl/film/Epidemia-1995-5432

Ponoć obecnie jeden z najchętniej oglądanych filmów:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/c...sciej-ogladanych-filmow-roku/gc7ftmd,681c1dfa

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Sprawdź te :D

4.jpg

s-2d107522ab430a2ea87ce891093f759f4d9a66f4.gif

Do góry