Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Witamy,witamy :D:mrgreen:
giphy.webp

Właśnie mam zamiar jutro się za niego zabrać.
Ja za chwilę odpalam :D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Miałem obejrzeć dzisiaj Alite w 3d, ale że o 20.10 jest premiera na HBO filmu Alfa to obejrzałem dzisiaj sobie Kapitan marvel.
Pod względem technicznym obraz jak to u Marvela super, a pod względem dźwiękowym może głowy nie urywa, ale jest to poziom zadowalający. Sam film tak jak pisałem po przyjściu z kina dla mnie dał radę pomimo negatywnego stosunku do odtwórczyni roli głównej to jednak muszę się przyznać, że nie miałem racji co tej dziewczyny. Całkiem nieźle sobie poradziła, a tym bardziej, że debiutowała w Marvellu i prosto Jej nie było. Dla tych co nie oglądali proponuje tak jak ja pisałem czy też choćby Kolega Bipo o tym wspominał, że dobrze jest go obejrzeć przed ostatnią częścią Avengersów. I pamiętajcie o dwóch scenkach po napisach :), bo to już ostatnie takie scenki..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pośmiać się jest dobrze w końcu jak to mówią śmiech to zdrowie :) Piramida jak światłowód kiedyś u mnie zawita wtedy na przeszkolenie do Ciebie wpadnę w sprawie skąd , gdzie i jak :) A póki co, to pozostaje płacić... czy to za Br czy za pakiet HBO, C+, filmox , cinemax :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pośmiać się jest dobrze w końcu jak to mówią śmiech to zdrowie :) Piramida jak światłowód kiedyś u mnie zawita wtedy na przeszkolenie do Ciebie wpadnę w sprawie skąd , gdzie i jak :) A póki co, to pozostaje płacić... czy to za Br czy za pakiet HBO, C+, filmox , cinemax :)
Wtedy to już przejdę na streaming :wink:

lolo2

Well-known member
Bez reklam

Nie nazekaj. Masz przeciez neta do 8mbitow tak samo jak ja. Wiec streamingi i torrenty dzialaja.

Chcesz konto netflixa na probe to ci dam? Obczaisz sobie czy 4k hdr ci sie zalacza. Bipowi dalem i wylapal jakies tam pozycje filmow i mowi ze obraz bardzo dobry.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Alita obejrzana i powiem szczerze, że jeśli chodzi o walory techniczne to jestem zadowolony, nawet 3d w stosunku do tych ostatnich pozycji, które kupowałem w tym formacie nie było gorzej, a odnoszę wrażenie, że lepiej film się prezentuje pod tym względem szczególnie w scenach akcji. Sam film to tak jak pisałem po obejrzeniu w kinie, mi się podoba, a na pewno lepsze na mnie wrażenie wywarł jak np. Zabójcze maszyny, gdzie myślałem , że będzie to wyższy poziom. Natomiast Alita ma coś w sobie, że film naprawdę przyjemnie się ogląda i mi szybko minęło 2 godziny i w moim przypadku nie ma mowy o nudzie. A jak ktoś lubi tego typu klimaty to myślę,że również nie będzie zawiedziony.

Lolo ja nie narzekam :) mi naprawę to co mam jeśli chodzi o film to w zupełności wystarcza na moje potrzeby, a tym bardziej, ze jeśli dalej tak będzie jak jest obecnie z filmami to myślę na poważnie o zaprzestaniu kupowania filmów, bo niestety coraz więcej filmów na raz , dwa razy... ale póki kupuje.. :)
Natomiast to co chce innego to stereo i tu będą zmiany w swoim czasie... na razie kolejny test chce złapać, ale jakto w Polando jak były kolumny i integra to nie było cdika, jak znowu jest cdik i integra to znowu kolumny się sprzedały.. ale może się uda w przyszłym tygodniu..

Ostatnia edycja:

bramowicz1

Member
Bez reklam
Alita obejrzana i powiem szczerze, że jeśli chodzi o walory techniczne to jestem zadowolony, nawet 3d w stosunku do tych ostatnich pozycji, które kupowałem w tym formacie nie było gorzej, a odnoszę wrażenie, że lepiej film się prezentuje pod tym względem szczególnie w scenach akcji. Sam film to tak jak pisałem po obejrzeniu w kinie, mi się podoba, a na pewno lepsze na mnie wrażenie wywarł jak np. Zabójcze maszyny, gdzie myślałem , że będzie to wyższy poziom. Natomiast Alita ma coś w sobie, że film naprawdę przyjemnie się ogląda i mi szybko minęło 2 godziny i w moim przypadku nie ma mowy o nudzie. A jak ktoś lubi tego typu klimaty to myślę,że również nie będzie zawiedziony.

Również obejrzałem Alitę w 3D i moim zdaniem było ok. Potwierdziło się to o czym pisałem 3D natywne, super głębia.
Sam film spoko, i chętnie poczekam na następną część bo po końcówce odnoszę wrażenie, że będzie kontynuacja.

bramowicz1

Member
Bez reklam
[youtube]eFZ8MyqFSDM[/youtube]

Jak na Netflixa to źle to nie wygląda.

To trzeba obejrzeć. Historia na faktach więc warto.
No i Chris Evans, który jak się okazuje dobrze spisuje się nie tylko w Marvelach,
polecam niebanalny tytuł z nim w roli głównej: Zanim się rozstaniemy (2014)

[youtube]80WflPMzAcw[/youtube]

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Zgadza się, The red Sea Diving Resort, historia oparta na faktach, warto obejrzeć. I tak jak napisałeś C.Evans daje radę.

Do góry