Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Wypali na bank.

[Youtube]https://youtu.be/q_b6C0PHXkQ[/youtube]

Swietny kawalek (naduzywam)
Moj ulubiony film Sci-fi, ktory odswiezam rokrocznie i ktoremu dobre wydanie HDR by nie zaszkodzilo, co zreszta mozna ocenic na podstawie scen wykorzystanych w ponizszym klipie.

[Youtube]https://youtu.be/4nhtHNqUxqM[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Król Lew obejrzany i powiem krótko, bo nie ma sensu się rozdrabniać świetny film/bajka, naprawdę robi wrażenie na człowieku, chyba w każdym wieku. I pewnie nie jednym łezka w oczku zakręci się…. :)
Pod względem wizualnym to szał drodzy Koledzy, coś pięknego, co pokazuje jak technologia poszła do przodu i co dzięki temu dzisiaj możemy oglądać na ekranach kin. Sam film na pewno inaczej odebrałam niż wtedy, kiedy miałem powiedzmy 20 lat i to co zobaczyłem w tamtym czasie. A później kiedy się dorosło i z dziećmi się oglądało te bajki i co chciało się przekazać poprzez zwierzęta i ich zachowanie, które się widziało na ekranie tv. To nie mniej jednak ten film również działa na nasz sposób spostrzegania otaczającej nas teraźniejszości i to, że warto być człowiekiem, dobrym człowiekiem, bo dobro zawsze zwycięża i zawsze powróci do nas. Pomimo, że czasem nie warto być tym dobrym, a właśnie lepszym wyjściem wydaje się kombinowanie i iść na skróty, ale dzięki między innymi takim filmom można spojrzeć inaczej i starać się być przyzwoitym gościem chodzącym po tym Świecie. Polecam wszystkim film, bo naprawdę warto obejrzeć.

I tym wpisem żegnam się :) tym wszystkim, którzy również śmigają na wczasy życzę udanego urlopu. :eek:k:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek przesyła pozdrowienia z wakacji :-D

hqdefault.jpg

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Bubafat,dobry ten Midsommar ? ;)

Ja sie bawilem. Ale moglby byc lepiej. Zalezy co wezmiesz....

A na serio, to ten Polak mogl to lepiej nakrecic.
Tymczasem w srode wybieram sie znowu na microleda, a tam The Current War, film sprzed prawie 2 lat ( wiec pewnie bez HDR-u), ktorego u nas jeszcze nie graja. Nie wiem jak Was, bo daty dla PL nie widze

wucash

Active member
Bez reklam
Tymczasem w srode wybieram sie znowu na microleda, a tam The Current War, film sprzed prawie 2 lat ( wiec pewnie bez HDR-u), ktorego u nas jeszcze nie graja. Nie wiem jak Was, bo daty dla PL nie widze

To i tak szok że wogóle go grają, bo były wątpliwości czy ujrzy światło dzienne po aferze z Weinsteinem.... Skoro jest wyświetlany to może wkrótce sie pojawi cyfrowo bo na premierę w PL to bym chyba nie liczył
Wg wiki aktualna premiera w UK to 26 lipca a w USA to 4 październik 2019.

Ostatnia edycja:

wucash

Active member
Bez reklam
Dlatego napisałem że może pojawi sie cyfrowo ;-)
Sam czekałem na ten tytuł i już myslalem zostanie półkownikiem...

venomas200

New member
Bez reklam
Właśnie wróciłem z kina z Króla Lwa I mam mieszane uczucia.
W Cinema City ekran obcięty po bokach prawie w jednej czwartej. U was też w kinach tak jest wyświetlany obraz?
Sam świetnie zrobiony ale ten obraz.
Tak samo wiele zastrzeżeń do dźwięku w Dubbing PL jakoś wykastrowany z dynamiki

Do góry