Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

jurass

Banned
Rutger Hauer nie żyje. Słynny aktor miał 75 lat.
R.I.P.

I to prawdziwie smutna wiadomość, szczególnie dla takich starych pierdzieli jak ja, którzy dorastali jak były grane takie pozycjach jak The Hitcher czy Blind Fury. Świat młodości odchodzi... :cry:
Miałem inne plany na wieczór, ale chyba odpalę taką nowość jak Blade Runner 1982 The Final Cut w UHD.

bokciu

Banned
I to prawdziwie smutna wiadomość, szczególnie dla takich starych pierdzieli jak ja, którzy dorastali jak były grane takie pozycjach jak The Hitcher czy Blind Fury. Świat młodości odchodzi... :cry:
Miałem inne plany na wieczór, ale chyba odpalę taką nowość jak Blade Runner 1982 The Final Cut w UHD.

Zgadza się...Dla mnie Hauer to jeden z synonimów kina lat 80 tych. Wychowałem się na VHSach z takimi pozycjami jak "Autostopowicz", "Obroża", "Ślepa furia" czy sławetny "Łowca androidów".

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Macie rację panowie, to był świetny aktor, jak to kolega wcześniej napisał wychowaliśmy się na VHS-sach w latach 80-tych, gdzie w wielu kultowych filmach grał R. Hauer...
Szkoda, że już nie zagra w żadnym filmie...

Bipo

Active member
Bez reklam
Właśnie wróciłem z kina z Króla Lwa I mam mieszane uczucia.
W Cinema City ekran obcięty po bokach prawie w jednej czwartej. U was też w kinach tak jest wyświetlany obraz?
Sam świetnie zrobiony ale ten obraz.
Tak samo wiele zastrzeżeń do dźwięku w Dubbing PL jakoś wykastrowany z dynamiki

Z tego co czytałem był kręcony w formacie IMAX wiec bez pasów góra dół, dlatego miałeś pasy po bokach jeśli oglądałeś na ekranie w formacie 2,39:1... :)
Dźwięk przy dubbingu przeważnie jest wykastrowany wiec tutaj nie ma zaskoczenia :)

Ślepa furia, uwielbiam ten film.. :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Znalazłem szybsze źródło,idę oglądać :mrgreen:
248778_front.jpg

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Śmiało możesz oglądać T34, rewelacji nie ma, ale przyjemnie się ogląda. Nie jest to ta klasa co Stalingrad, ale nie jest źle.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Szkoda,że tych 3 godzin nie nagrali na płytę 25 GB ;)

Kod:
DISC INFO:

Disc Title:     Avengers.Endgame.2019.UHD.BluRay.2160p.HEVC.Atmos.TrueHD7.1
Disc Size:      64,366,463,017 bytes
Protection:     AACS2
Extras:         Ultra HD, BD-Java
BDInfo:         0.7.5.3 (compatible layout created by DVDFab 11.0.1.4)

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00800.MPLS
Length:                 3:01:11.527 (h:m:s.ms)
Size:                   63,881,785,344 bytes
Total Bitrate:          47.01 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-H HEVC Video       36253 kbps          2160p / 23.976 fps / 16:9 / Main 10 @ Level 5.1 @ High / 4:2:0 / 10 bits / HDR10 / BT.2020 /

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Dolby TrueHD/Atmos Audio        English         5417 kbps       7.1-Atmos / 48 kHz / 5417 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1 / 48 kHz / 640 kbps)
Dolby Digital Audio             English         320 kbps        2.0 / 48 kHz / 320 kbps
Dolby Digital Audio             French          640 kbps        5.1 / 48 kHz / 640 kbps
Dolby Digital Plus Audio        Spanish         1024 kbps       7.1 / 48 kHz / 1024 kbps (AC3 Core: 5.1 / 48 kHz / 576 kbps ( Core: 5.1 / 48 kHz / 576 kbps))

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         33.644 kbps
Presentation Graphics           French          27.072 kbps
Presentation Graphics           Spanish         28.748 kbps
Presentation Graphics           French          0.561 kbps
Presentation Graphics           Spanish         0.387 kbps

Do góry