Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
O kurczaczek to coś musiałem pomylić... Jak chcesz się przeszkolić to odezwij się na priv:D

Lolek
Znam ludzi, którzy przy takich zarobkach zwariowali, zaczęli innych traktować jak powietrze.

btw
7 filmów 4K

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To jest kwestia charakteru - daleko nie będę szukał mój Brat super zarabia , a jak bym Ci powiedział jaki ma smartfon, albo jaki ma tv i generalnie KD to byś się uśmiał na maksa, ale to człowiek, który wydaje pieniądze na to co jest mu potrzebne, a nie żeby się czymś pochwalić.. także widzisz są normalni ludzie.. :) i cieszę się, że jest nim mój Brat.

A oglądałeś ten film ?

Uciekaj! - zwiastun - nr 1 - Filmweb

Wczoraj chyba premiera jego była, a jak dostał Oskara to może warto nagrać by było :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A mi się wydawało, że na Niebezpiecznych kobietach skończyła się Twoja przygoda z tym reżyserem? ;)
A tu nic bardziej mylnego, kolejna pokusa wygrała. Tak to jest z filmami Vegi, wszyscy na nie psioczą ale sukces kasowy odnoszą...Niebywałe.: :)
No przecież napisałem, że Botoks odpuściłem, a Kobiety Mafii przy odpowiednim "znieczuleniu" prawdopodobnie obejrzę. Wprawdzie nie spożywalem wczoraj żadnych napojów wysokokowych przed seansem, ale skoro już udało mi się wydostać z domu po kilku dniach (poczatki cabin fever), przebić se przez zaspy i powalczyć o miejsce parkingowe, to nie mogłem odejść z kwitkiem. Moj główny problem z filmami Vegi, to jest to, że robi głównie pod tępą publike, opiera film na "kur€&ch" i seksie, tymczasem historia kuleje. Największy i niewybaczalny grzech, absolutnie dyskwalifikujacy dla mnie film, to , że jest to jakiś skrót z materiału do serialu. Ja mogę domyślić się czy wyimaginowac sobie historie, ktory wypełni dziury i zwiąże kolejne sceny i rozwój postaci, w ciag przyczynowo-skutkowy, ale nie zamierzam znosic tego, żeby mnie Vega traktował jak frajera, który ma przynieść w zębach kasę przy takim braku szacunku dla widza.
Idę do kina, nie po to aby oglądać teaser, tylko niezależne, skończone dzieło. Chcą zrobić serię, proszę bardzo, ale nie w ten sposób. Jazda z "Nianią" i gangusami, pod koniec filmu, to już przegięcie. Zamierzam bojkotowac filmy tego człowieka. Sukces finansowy oznacza przyzwolenie na obecny kurs i takie praktyki. Chcecie tego? - Wasza sprawa. Dla mnie miarka się przebrać.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek
Znam ludzi, którzy przy takich zarobkach zwariowali, zaczęli innych traktować jak powietrze.

To nie są wielce duże pieniądze, wiem, jak to brzmi jeżeli ktoś zarabia 2tyś., ale, znam takich co zarabiają grube setki miesięcznie i nie zwariowali, a wręcz uważam ich za o wiele normalniejszych od tych świrów których spotykam bardzo często na ulicy, tu kogoś trącisz na chodniku, tam ktoś zajedzie drogę i już pierwsi do bitki i awantur, ale wiem o czym piszesz, dla mnie to tzw. nowobogaccy, a to jest najgorsza swołocz i buractwo, kiedyś na kilometr takiego wyczułeś - jak jeszcze bidował ze swoim rozpiżdżonym "golfem po tuningu" lansując się pod remizą, ale dziś jezdzi nową S klasą, ubiera się w firmowe ciuchy i nie odróżnisz na pierwszy rzut oka i to jest najgorsze. Patrzą na ciebie z góry i wyżej słają jak dupe mają, ale zwyczajnie są pośmiewiskiem dla tych co faktycznie mają hajs, zresztą dla wszystkich są.
Inna para kaloszy, to ta, że jak ciężko robisz i idą za tym konkretne pieniądze i widzisz odpowiedzialnych pracowników którzy w bardzo trudnej sytuacji finansowo/rodzinnej pracują sumiennie, a podchodzi do ciebie zdrowy 30-letni żul i się żali jak on to nie ma pieniędzy, to urwica mnie chwyta, a jak mu zaproponujesz robotę, to się śmieje w twarz.
Także nie ma co generalizować, bo, to że ktoś z kasą (często też z wiedzą, doświadczeniem życiowym) traktuje półmozgów jak powietrze, a biedny nowobogackiego jak zapyziałego buraka, to zupełnie normalne zjawisko, na jednych i drugich szkoda czasu, ale na szczęście jest sporo normalnych, bez względu na kase ;)

wucash

Active member
Bez reklam
Sukces finansowy oznacza przyzwolenie na taki kurs i praktyki. Chcecie tego, Wasza sprawa. Dla mnie miarka się przebrała
i tak długo czekałeś :) ja miałem dość już po drugim Pitbulu (pierwszy mi sie podobał) i jedyne co oglądam powiązanego z twórczością tego pana to rysunki o Papryku Vege :p

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja na pewno obejrzę film Papryki, oczywiście, że widać na kilometr już po trailerach czego się spodziewać - szczególnie po Botoksie, ale różowe okulary i jedziemy, Polskiej produkcji w klimatach gangsterskich na pewno nie odpuszczę, w końcu to nasze, rodzime.

Bardziej mnie interesuje inna rodzima produkcja Pasikowskiego, a premiera już 15 marca.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
i tak długo czekałeś :) ja miałem dość już po drugim Pitbulu (pierwszy mi sie podobał) i jedyne co oglądam powiązanego z twórczością tego pana to rysunki o Papryku Vege :p
Nie to że czekałem. Twarde Kobiety zmeczyl mnie dostatecznie, żeby nie oglądać Botoksu. Jednak na każdy polski film pokazywany tutaj, na obczyźnie, staram się chodzić nie tylko z ciekawości, co również dlatego, aby uczynić przedsięwzięcie dystrybutora i kina oplacalnym, aby nie zaprzestali pokazywać polskich filmów "na codzień", tzn poza festiwalami.

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie armanig, miałem na myśli tych nowobogackich, którzy w szybkim czasie ze średniej krajowej wskoczyli na pułap 30k+.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Słuchajcie z pieniędzmi jest jak ze zdrowiem - się ma.. dzisiaj, jutro, za tydzień..... za rok/dwa może być o 100% w drugą stronę i wtedy człowiek się przekonuje jakim się było dla innych, kiedy czasem potrzeba jest uzyskania pomocy od rodziny, przyjaciół, kolegów..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Lolek, Pasikowski, to Kroll, Psy, Reich itp. Sam wiesz.
Zupełnie inna klasa, dlatego jestem ciekawy jak mu wypadnie Pitbull, a Vega, to filmy GangstaPolo, taka maszynka do zarabiania pieniędzy, zupełnie jak muzyka DiscoPolo, wiecznie ten sam bicik, te same tekstu i lalunie, a że, każdy z nas od czasu do czasu zarzuci okiem i na taki repertuar, to czemu nie. Mi Vega nie przeszkadza, wolę już te jego produkcje, jak następny film o "perypetiach miłosnych" z Karolakiem i całą tą ferajną.
Zresztą Vega, to przede wszystkim dobry biznesmen i podejrzewam, że gość robiąc te filmy w takiej, a nie innej formie ma tego pełna świadomość.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Myślę, że więcej jak "troszkę" ;)

patryk-vega-ferrari-385949-GALLERY_BIG.jpg

bokciu

Banned
No przecież napisałem, że Botoks odpuściłem, a Kobiety Mafii przy odpowiednim "znieczuleniu" prawdopodobnie obejrzę. Wprawdzie nie spożywalem wczoraj żadnych napojów wysokokowych przed seansem, ale skoro już udało mi się wydostać z domu po kilku dniach (poczatki cabin fever), przebić se przez zaspy i powalczyć o miejsce parkingowe, to nie mogłem odejść z kwitkiem. Moj główny problem z filmami Vegi, to jest to, że robi głównie pod tępą publike, opiera film na "kur€&ch" i seksie, tymczasem historia kuleje. Największy i niewybaczalny grzech, absolutnie dyskwalifikujacy dla mnie film, to , że jest to jakiś skrót z materiału do serialu. Ja mogę domyślić się czy wyimaginowac sobie historie, ktory wypełni dziury i zwiąże kolejne sceny i rozwój postaci, w ciag przyczynowo-skutkowy, ale nie zamierzam znosic tego, żeby mnie Vega traktował jak frajera, który ma przynieść w zębach kasę przy takim braku szacunku dla widza.
Idę do kina, nie po to aby oglądać teaser, tylko niezależne, skończone dzieło. Chcą zrobić serię, proszę bardzo, ale nie w ten sposób. Jazda z "Nianią" i gangusami, pod koniec filmu, to już przegięcie. Zamierzam bojkotowac filmy tego człowieka. Sukces finansowy oznacza przyzwolenie na obecny kurs i takie praktyki. Chcecie tego? - Wasza sprawa. Dla mnie miarka się przebrać.

Kto wie, czy za chwilę nie powstanie z tego serial jak to uczynił z Botoksem...tak jak mówisz, nakręcono materiału na cały serial i skleili z tego pełnometrażówkę, która wygląda jak teaser.

wucash

Active member
Bez reklam
Dokładnie Pasikowski to inna bajka tzn. klasa :) zresztą zobaczymy za tydzień w Ostatnim Psie czy forma ta sama. A Vega oczywiscie że bedzie kręcił bo jest popyt a on ma z tego grubą kasę :)
Próbowałem założyć różowe okulary na Botoks ale popękały po 10 minutach i musiałem wyłączyć :D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie Pasikowski to inna bajka tzn. klasa :) zresztą zobaczymy za tydzień w Ostatnim Psie czy forma ta sama. A Vega oczywiscie że bedzie kręcił bo jest popyt a on ma z tego grubą kasę :)
Próbowałem założyć różowe okulary na Botoks ale popękały po 10 minutach i musiałem wyłączyć :D

Zrobiłeś błąd i nie tej firmy okulary założyłeś :)

Do góry