Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja nie oglądałem, tylko napisałem to co uważam po tym co w necie można było wyczytać.. :) ale wiesz jak to czasem jest jak się dużo o czymś lub o kimś pisze.. I różnie może być... prywatnie lubię Oldmana, więc życzę mu aby dostał tego Oskara.. :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Oldman tyłka nie urwał,po części charakteryzacja mu pomogła... :wink:

Frances McDormand ładnie,podobno ma mieć solówę z matką tej,co na łyżwach jeździła :mrgreen:
Nie, to nie tak.
Matka tej z lyzwami, z matka tej z rybimi oczami ( najlepsza zreszta z tego filmu, razem z ojcem, ktory tez sie zalapal do wyscigu, ale z roli tego pedziowatego sasiada tej, co to bzykala sie z czlowiekiem ryba.
Mam nadzieje, ze sie wyjasniolo :)

Ktos zcancelowal snieg, przekopali droge, wiec ruszylem do kina. wyprawa okazala sie prawie sukcesem, Wprawdzie spoznilem sie na Czerwona jaskolke, tj wrobla, wiec poszedlem na Kobiety Mafii. Kurrr... Vega juz wiecej zadnych moich pieniedzy nie zobaczy, ani ja zadnego Jego filmu. Przyznam sie, ze lepiej zdarzalo mi sie marnowac czas w zyciu.

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Kurrr... Vega juz wiecej zadnych moich pieniedzy nie zobaczy, ani ja zadnego Jego filmu. Przyznam sie, ze lepiej zdarzalo mi sie marnowac czas w zyciu.

A mi się wydawało, że na Niebezpiecznych kobietach skończyła się Twoja przygoda z tym reżyserem? ;)
A tu nic bardziej mylnego, kolejna pokusa wygrała. Tak to jest z filmami Vegi, wszyscy na nie psioczą ale sukces kasowy odnoszą...Niebywałe.: :)

wucash

Active member
Bez reklam
Ja tam zadowolony :) Role pierwszoplanowe i drugoplanowe zgodnie z moimi odczuciami, 3 dla Dunkierki i 2 dla Blade'a. W kategorii głównej małe zaskoczenie ale Guillermo zna się na rzeczy ;)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Lolek
Tak, zaraziłem się od Piramidy. O ile muzykę kupuję na cd o tyle na filmy najzwyczajniej w świecie szkoda mi kasy, ale szanuję to że kupujesz BD!

Aktualnie mam jeszcze z 10 pozycji do oglądnięcia w 4K. Każda wstawka średnio 60gb+

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To teraz ja Ci zadam Kolego pytanie - tylko na 100% szczerą odpowiedź napisz.. Czy jakbyś miał 14.03.18 r. (premiera, aczkolwiek na dzień dzisiejszy w RP nie wiadomo kiedy będzie 4k) wydać 150-160 zł na tego Thora - wydałbyś w stosunku do 75 zł za 2d czy 95 zl za 3d ? Jeśli nie wyjdzie takie wydanie w RP to z zagranicy będzie jeszcze drożej.. I mało tego kolejne filmy również musiałbyś o tyle więcej wydawać w stosunku do wydań na BR. Kupowałbyś je i dalej był byś tak zachwycony, patrząc o ile więcej drożej musiałbyś płacić za każdy film kupiony w sklepie ?

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście że nie. Dla mnie to głupota wydać na film 160 zł, który oglądnę pewnie raz. Gladiator, Ostatni Mohikanin, Braveheart, Tańczący z wilkami, Trylogia Batmana Nolana, Interstellar - tylko te pozycje widziałem kilka razy, wracam do nich bo to klasyka ze świetną muzyką.

Mam nadzieję, że Netflix będzie dodawał topowe filmy do swojej oferty i nie będę musiał się bawić w torrenty. 50zł miesięcznie za netflixa (14zł allegro) jest jak najbardziej do zaakceptowania.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Właśnie Kolego i to jest cały problem zjawiska w kupowaniu filmów, muzyki - cena .... Dlatego ja np jak kupuje oryginalne płyty cd japońskie, nigdy nie napisze, że teraz to na zwykłe płyty cd to się .... wypnę, bo po pierwsze są również dobrze nagrane zwykłe płyty cd, po drugie to co otrzymujemy na plus to jest powiedzmy 10 czasem 20 %, tylko w tym wypadku im lepsze zabawki tym jest to jeszcze bardziej odczuwalne. Ale czasem jak jest te 10% to też można się zastanawiać czy wydanie 40 zł na płytę cd w stosunku do 140 zł, to czy jest sens.. ? Chyba , że mówimy o zespole, wykonawcy którego lubimy wtedy troszkę inaczej patrzy się na pieniądze, a przynajmniej ja tak mam :) Tylko wiesz jaka jest jeszcze różnica ? Płytę cd odsłucha się xxx razy, a film może być tak w wielu przypadkach, że obejrzy się raz czy dwa razy i będzie leżał.. ale każdy wydaje na to co lubi i co sprawia mu przyjemność. Szkoda tylko, że nas nie stać żeby mieć same filmy w 4k jak i same płyty cd Made in Japan :)

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jak będę kiedyś zarabiać 30k miesięcznie to pozwolę sobie na zakup 5 płyt BD 4K miesięcznie;)

Do góry