Wczoraj o tych dziadkach w HBO troszkę mówili.. wnioski z rozmowy były takie, że dziadki muszą ustąpić miejsca młodszym "herosom" kina akcji ..![]()
dziadki muszą ustąpić miejsca młodszym "herosom" kina akcji ..![]()
Dzisiaj przyszło![]()
Dzisiaj przetestuję REMUXy z płyt 4k.
Piramida - teraz to wiesz Thor, Kapitan Ameryka itp... jeszcze trochę i o moim Tomku C. zapomnę :- )
Nie bardzo rozumiem, co masz na mysli i na czym pikega ta "olbrzymia zaleta".Dzisiaj przyszło![]()
Do tego ma olbrzymią zaletę, której Google nie posiada - pilot.
To, że steruję swoim HTCP za pomocą telefonu i jak ktoś dzwoni to nie mam jak zatrzymać filmu i wychodzę z pokoju, żeby porozmawiać. Tutaj wyciągam mini pilot i klikam pauseNie bardzo rozumiem, co masz na mysli i na czym pikega ta "olbrzymia zaleta".
Chromcastem jako rendererem mozna sterowac przy pomocy dowolnego urzqdzenia, a sposob zaawansowania, czy funkcji zalezy wylacznien od aplikacji sterujacej.
Działają wszystkie REMUXy jakie sprawdziłem (Passengers, Patriots Day, The Huntsman Winters War). Puszcza też dźwięk do amplitunera (passthrought). Fakt, że przy przewijaniu potrafi się przyciąć na chwilę, ale potem już idzie płynnie. Wszystko oczywiście po WiFi 5Ghz. Za tą cenę jestem naprawdę zaskoczony. Jak znajdę chwilę to sprawdzę czy HDR jest poprawnie wykrywany, ale to muszę iść do sypialni bo tylko tam mam TV 4k z HDRem.I jakie Kolego wnioski ?? :- )
Jak zrobić automatyczną pauze w aplikacji Netflix?Enocyl
No to moze zanim cos "nowego odkryjesz" i z3chcesz o tym napisac, to pobaw sie troche najpierw.
Tak jak wczesniej napisalem funkcjonalnosc dlna renderera, w tym wypadku Chromcasta (podejrzewam, ze piszac Google, miales na mysli wlasnie Chromcasta, a nie np Nvidie Shield, czy innego "googke tv" boxa), zalezy przede wszystkim od aplikacji sterujacej. Mozesz nie tylko streamowac z HTPC (czy NAS, czy intsrnetu) sterujac wszystkimi jego wbudowanymi (np w KODI) funkcjami Z TELEFONU, ale dodawac nowe czy jak chocby wyswietlac wiadomosci sms automatycznie na ekranie tv, czy wrecz zapauzowac automatycznie kiedy odbierzesz rozmowe telefoniczna. Druga reka mozesz sie w tym czasie dalej drapac, zamiast szukac nerwowo pilota.![]()
100" z około 3,5mNa jak dużym ekranie to odtwarzasz?
Jak zrobić automatyczną pauze w aplikacji Netflix?![]()