Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ty spoważniej, bo zamiast napisać wprost to produkujesz jakieś głupoty o skarpetach :D
Aż mi się to przypomniało, tylko zwrot "o żabach...", zamień na "o skarpetach... "
https://youtu.be/85xV-xwYsX0

W każdym razie swoje napisałem i pewnie komuś się przyda, a Ty dalej żyj w świecie murzynów i skarpet, ale powiem Ci, że dziwne masz fetysze.

Z mojej strony EOT i mam nadzieję, że się nie obrazisz ;)

Alez nie obrazam sie, tak jak nie obrazam sie na jakiekolwiek wysilki osobnikow, z czerwona pileczka na nosie i mocnym makijazem na twarzy, zawodowo zajmujacych sie rozsmieszaniem, ktorzy chca mnie wciagnac do swojego show. Jedynie wtedy, kiedy ich dowcipy nie sa smieszne, pojawia sie zal i poczucie zmarnotrawionego czasu, czy okazji. Niesmieszny blazen plasuje sie nizej od cieplego piwa, czy sennej prostytutki.
Ciezko mi znalezc relacje pomiedzy sytaucja, a skojarzonym przez Ciebie fragmentem filmu. Przychodzi mi do glowy tylko to, ze przeczytales w zyciu jedynie 2 ksiazki, ale nie upatruje w tym niczego zabawnego, ani chwalebnego. To, ze nie zrozumiales mojej aluzji, swiadczy wylacznie o Twojej ignorancji i lenistwie. Wystarczylo wpisac w google "netflix skarpety" i szydera stalaby sie zrozumiala. Odpowiadajac bardziej bezposrednio na Twoje pytanie - nie wiem ktora z aplikacji potrafi automatycznie zapauzowac Netfliksa podczas rozmowy telefonicznej, poniewaz nigdy taka funkjonalnosc nie byla mi potrzeba, a praktyczna wiedza na temat androidowych odtwarzaczy, tiny client-ow, czy htpc, jest od lat poza zakresem moich dociekan, czy zainteresowan. Gdybys jakies 4-5 lat temu czytal dyskusje na innym polskim forum , znalazlbys zapewne sporo ciekawych informacji na ten temat wszelkiej masci mediaplayerow, life-hackow, czy praktycznych rozwiazan, m.in ta o automatycznym pauzowaniu streamowanego video podaczas przychodzacej rozmowy. W jaki sposob taka funkcjonalnosc jest aktualnie osiagalna i czy rowniez dotyczy streamowania Netfliksa, mozesz sie dowiedziec samodzielnie, tworzac odpowiednie zapytanie w wyszukiwarce. Jezeli nie potrafisz znalezc jednoznacznej odpowiedzi, zawsze mozesz zapytac w takich miejscach jak xda-developers, freaktab, androidcentral czy jakimkolwiek innym forum, na ktorym rezyduja power userzy i developerzy, ktorym mozesz nawet zasugerowac wprowadzenie takiej funkcji do ich aplikacji. Ja streamujac, czy wykorzystujac do tego celu telefon ( najczesniej na wyjazdach/wakacjach) robie to manualnie, przy uzyciu tego samego telefonu, tuz przed podjeciem rozmowy. Jest to zdecydowanie szybsza i wygodniejsza metoda, niz pospiesznie szukanie pilota. Tlumacze na wypadek gdybys jednak potraktowal swoje pytanie czy argumentacje jako powazne, choc trudno mi je za takie uwazac, stad tez moj wczesniejszy komentarz.
Jezeli uwazasz ze posiadany przez Ciebie player jest na tyle atrakcyjny i wyjatkowy, ze wymaga zalozenia oosobnego watku, to zrob to, zamiast spamowac. W taki sposob napewno znajdziesz zainteresowanie do wymiany informacji. Piszacy tutaj wiedza co wyroznia Twoj player od setek innych android boksow i ze z pewnoscia nie jest to pilot. wiec nie ma sensu abys marnowal swoj czas i pisal w watku, w ktorym szukajacy praktycznych informacji na temat playera ich nie znajda.

Ostatnia edycja:

Seizo

Active member
Bez reklam
Co tam polecacie na dzisiejszy wieczór??? Nowy Obcy czy Mumia? Mam jeszcze na celowinku Contratiempo, który jakiś czas temu polecał Armanig i kilka osób się pod tym podpisało. Czytając opinie, to ten film niszczy ostatnie hamerykanskie produkcje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obcy spoko można oglądać, a Mumii nie oglądałem więc nie wiem ale na BR biorę .. ale to jeszcze chwila..

enocyl

Banned
Alez nie obrazam sie, tak jak nie obrazam sie na jakiekolwiek wysilki osobnikow, z czerwona pileczka na nosie i mocnym makijazem na twarzy, zawodowo zajmujacych sie rozsmieszaniem, ktorzy chca mnie wciagnac do swojego show. Jedynie wtedy, kiedy ich dowcipy nie sa smieszne, pojawia sie zal i poczucie zmarnotrawionego czasu, czy okazji. Niesmieszny blazen plasuje sie nizej od cieplego piwa, czy sennej prostytutki.
Ciezko mi znalezc relacje pomiedzy sytaucja, a skojarzonym przez Ciebie fragmentem filmu. Przychodzi mi do glowy tylko to, ze przeczytales w zyciu jedynie 2 ksiazki, ale nie upatruje w tym niczego zabawnego, ani chwalebnego. To, ze nie zrozumiales mojej aluzji, swiadczy wylacznie o Twojej ignorancji i lenistwie. Wystarczylo wpisac w google "netflix skarpety" i szydera stalaby sie zrozumiala. Odpowiadajac bardziej bezposrednio na Twoje pytanie - nie wiem ktora z aplikacji potrafi automatycznie zapauzowac Netfliksa podczas rozmowy telefonicznej, poniewaz nigdy taka funkjonalnosc nie byla mi potrzeba, a praktyczna wiedza na temat androidowych odtwarzaczy, tiny client-ow, czy htpc, jest od lat poza zakresem moich dociekan, czy zainteresowan. Gdybys jakies 4-5 lat temu czytal dyskusje na innym polskim forum , znalazlbys zapewne sporo ciekawych informacji na ten temat wszelkiej masci mediaplayerow, life-hackow, czy praktycznych rozwiazan, m.in ta o automatycznym pauzowaniu streamowanego video podaczas przychodzacej rozmowy. W jaki sposob taka funkcjonalnosc jest aktualnie osiagalna i czy rowniez dotyczy streamowania Netfliksa, mozesz sie dowiedziec samodzielnie, tworzac odpowiednie zapytanie w wyszukiwarce. Jezeli nie potrafisz znalezc jednoznacznej odpowiedzi, zawsze mozesz zapytac w takich miejscach jak xda-developers, freaktab, androidcentral czy jakimkolwiek innym forum, na ktorym rezyduja power userzy i developerzy, ktorym mozesz nawet zasugerowac wprowadzenie takiej funkcji do ich aplikacji. Ja streamujac, czy wykorzystujac do tego celu telefon ( najczesniej na wyjazdach/wakacjach) robie to manualnie, przy uzyciu tego samego telefonu, tuz przed podjeciem rozmowy. Jest to zdecydowanie szybsza i wygodniejsza metoda, niz pospiesznie szukanie pilota. Tlumacze na wypadek gdybys jednak potraktowal swoje pytanie czy argumentacje jako powazne, choc trudno mi je za takie uwazac, stad tez moj wczesniejszy komentarz.
Jezeli uwazasz ze posiadany przez Ciebie player jest na tyle atrakcyjny i wyjatkowy, ze wymaga zalozenia oosobnego watku, to zrob to, zamiast spamowac. W taki sposob napewno znajdziesz zainteresowanie do wymiany informacji. Piszacy tutaj wiedza co wyroznia Twoj player od setek innych android boksow i ze z pewnoscia nie jest to pilot. wiec nie ma sensu abys marnowal swoj czas i pisal w watku, w ktorym szukajacy praktycznych informacji na temat playera ich nie znajda.

Przeczytałem pierwsze dwie linijki i doszedłem do wniosku, że dalej nie ma sensu. Jesteś idealnym przedstawicielem osób, które zamiast napisać wprost co i jak to dodają do tego aurę tajemniczości, żeby podreperować swoje internetowe ego :) Widać mój post bardzo Cię zabolał, skoro zmusiło Cię to do wylania żalu w tak dużej ilości ;)

EDIT:
Doczytałem resztę i jednak udało Ci się napisać coś z sensem i bez dodawania do tego głupot o skarpetach ;) Tak jak pisałem wcześniej ma być prosto, a nie ma nic prostszego niż naciśniecie pauzy. Ty za to proponujesz mi szukanie odpowiedzi na forach czy nawet sugerowanie deweloperom, aby dodali jakieś wyimaginowane funkcjonalności, które do niczego mi nie są potrzebne... Zastanów się trochę zanim zaczniesz podobną dyskusję. Chyba, że lubisz sobie komplikować życie, zamiast sięgać po najprostsze rozwiązania, ale nie proponuj tego innym, a przynajmniej mnie.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Przeczytałem pierwsze dwie linijki i doszedłem do wniosku, że dalej nie ma sensu. Jesteś idealnym przedstawicielem osób, które zamiast napisać wprost co i jak to dodają do tego aurę tajemniczości, żeby podreperować swoje internetowe ego :) Widać mój post bardzo Cię zabolał, skoro zmusiło Cię to do wylania żalu w tak dużej ilości ;)

EDIT:
Doczytałem resztę i jednak udało Ci się napisać coś z sensem i bez dodawania do tego głupot o skarpetach ;) Tak jak pisałem wcześniej ma być prosto, a nie ma nic prostszego niż naciśniecie pauzy. Ty za to proponujesz mi szukanie odpowiedzi na forach czy nawet sugerowanie deweloperom, aby dodali jakieś wyimaginowane funkcjonalności, które do niczego mi nie są potrzebne... Zastanów się trochę zanim zaczniesz podobną dyskusję. Chyba, że lubisz sobie komplikować życie, zamiast sięgać po najprostsze rozwiązania, ale nie proponuj tego innym, a przynajmniej mnie.

Popraw nosek. Pileczka Ci sie odkleila.

[youtube]XMb_nKGhSTQ[/youtube]

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Takiej odpowiedzi się spodziewałem :smile:

Kolego xxxxxx x
Siedzisz ze mna na drugim forum od dekady, bedac aktywnym od mniej wiecej 3 lat.
Zakladam wiec, ze czytasz moje posty i znasz moj apodyktyczny styl. Dziwie sie, ze poddajesz watpliwosci moja wiedze, czy doswiadczenie w poruszonej materii i zapominasz o tym, ze cenie adwersarzy, ktorzy przedstawiaja logike i konkrety, czy o tym, ze nie mam cierpliwosci, dla tych ktorzy zachowuja sie wrednie i glupio.
Zadalem Ci konkretne, proste pytanie. Wystraczylo udzielic .sensownej odpowiedzi. Wybrales inaczej. Nie mam do Ciebie zalu, nie dramatyzuj.

Edytowano przez administrację 2017-07-31 10:17

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie ma jak z rana obejrzeć fajną Miśkę :- ) nawet wybaczam jej że poleciałem na wczasy do Izraela i jej tam nie było, a miała być .. :- ) choć z aktorek i tak nr 1 dla mnie jest Margot :- ) - choć Gal świetne ma mimikę twarzy ... a zresztą po co się rozdrabniać na drobne skoro fajnie by było z obiema porozmawiać, wypić po dobrym drinku i wykąpać się w ciepłym Morzu :- ) W końcu obie wyglądają na mega sympatyczne kobiety.. Nie jak Vikander gdzie jak się ją ogląda to wygląda tak jakby miała kilka kredytów mieszkaniowych i to w CHF.. a na dodatek groziła jej utrata pracy..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ale zobacz jak biegną po moją "kolbę" :-D:wink:
Tylko ten po prawej trochę mnie niepokoi :mrgreen:

tenor.gif

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Masz humor z rana jak smietana ;).

Lolek.
Wiedzialem ze nabierzesz apetytu jak zobaczysz, ale wkleilem rowniez z innego powodu, tj zeby raz na zawsze pozegnac watpliwosci niektorych, co do tego, czy Gal jest ladyboyem. ;)

Bo Ty juz znasz moje Miski :- ) pomimo że ich kilka mam :- )

A ja jestem po Dunkierce i teraz czekam na Starym Mieście az podadza nam kaczuszkę i będę się nią delktowal popijajac piwko :- )

enocyl

Banned
Siedzisz ze mna na drugim forum od dekady, bedac aktywnym od mniej wiecej 3 lat.
Zakladam wiec, ze czytasz moje posty i znasz moj apodyktyczny styl.

Nie ma się czym chwalić. Powiem Ci tylko, że ciężko się czyta Twoje posty. Taki przerost formy nad treścią. Więcej konkretów, a będzie łatwiej dla pozostałych ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem Dunkierkę – chyba to pierwszy film na który poszedłem do kina (gdzie przed seansem czytałem opinie o tym filmie), a najlepsze jest to, że z wieloma tymi ocenami się zgadzam, a naprawdę są różne od zachwytów po średnie opinie.. Potwierdzam kolejny raz, że na pewne filmy to tylko IMAX, a potem długo długo nic.. dźwiękowo wymiata film (jak nie skręcą na BR) to będzie co oglądać.. + ścieżka dźwiękowa jak to mówimy odrobił lekcję Gość .. boska jest….
Jest to inny film niż np. ostatnio przez wielu oglądany – Przełęcz ocalonych, tutaj wojna jest ukazana w zupełnie inny sposób bez krwi (może bardziej „cukierkowy”) bez takich emocji albo inaczej dramatyzmu i bohaterstwa jak to było w przypadku wymienionego wyżej filmu… ale mi osobiście również to się podobało i miało w sobie „to coś”.. sceny z udziałem samolotów (a szczególnie kilka) jak dla mnie były bardzo realistyczne ale nie będę pisał o które chodzi żeby nie zdradzać fabuły.. dla tych co chcą jeszcze w kinie zobaczyć ten film. Choć każdy będzie miał swoje odczucia..
Niektórym ten film w pewnych scenach może deko albo deko więcej przypominać sceny np. z filmu Titanic… :) i w tych scenach dramatyzm i walka o życie jest pokazana w odpowiedni sposób… i dla mnie jest to bardzo realistyczne…
Film nie do końca realnie pokazuje tę rzeczywistość filmową z faktyczną, która miała miejsce w przeszłości.. Ale widać Nolan chciał pokazać to w taki , a nie w inny sposób… Brak jest bohatera czy bohaterów (Armanig o tym chyba pisał) takich konkretnie pokazanych, nie powoduje że mamy niedosyt pod tym względem, (przynajmniej ja nie odczułem, że brak jest takiego „herosa” 100% w tym filmie..) - bo każdy z nich jest na swój sposób takim bohaterem. Nie poznajemy ich, nie są zbytnio rozmowni – oni po prostu są.. .. co nie zmienia faktu, że być może to niektórym widzom osłabi emocje i dramat tych żołnierzy w jakiej znaleźli się sytuacji, ale wg mnie Nolan świadomie chciał pokazać w ten sposób oglądającym beznadziejność i zrezygnowanie żołnierzy, ale strach na ich twarzach pokazuje dobitnie w jakiej byli sytuacji w tamtym czasie. I to wszystko jest w tym filmie i to wszystko jest momentami bardzo namacalne w pewnych scenach z odpowiednia przerażającą muzyką – pomimo, że dla niektórych ten film jest zbyt „cukierkowy” – to ma swoją moc i swoje przesłanie.
Generalnie dla mnie film jest fajny i warto obejrzeć w kinie, a na pewno warto mieć go na półce w swoim domu. Polecam.

Ps. kiedyś rozmawialiśmy o misjonarzach Naszych - może nie wszyscy wiedzą jaka im towarzyszy piosenka kiedy wyjeżdżają z misji do domu ... bez względu z jakiego miejsca wyjeżdżają leci zawsze ta sama piosnka - wklejam link do tej piosenki..

https://www.youtube.com/watch?v=M7uoisPmY6c

Dla żołnierzy podobo to taki drugi "hymn" ...

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Nie ma się czym chwalić. Powiem Ci tylko, że ciężko się czyta Twoje posty. Taki przerost formy nad treścią. Więcej konkretów, a będzie łatwiej dla pozostałych ;)
Ale przeciez nie ma obowiazku czytania, zwlaszcza dla tych, ktorych to przerasta.

[youtube]fHLJ7TH4ybw[/youtube]

Ostatnia edycja:
Do góry