Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A mało to opinii "wyrzucana kasa w błoto" po seansie, a zaraz litania co było nie tak x2?
Różnica polega na tym, że ktoś kto ukradł/dostał/pożyczył nigdy nie oceni przez pryzmat kasy. Jedyne co mógł stracić, to czas.
Część osób (mam nadzieje, że marginalna), na bank dosadniej skrytykowała seans z uwagi na stracony pieniądze, raz, że seans kieprawy, dwa stracona kasa, a tam gdzie kasa jest żal. Przez tą właśnie kasę, niektórzy (przecież nie każdy) wyrzuci tej żółci więcej.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida przekręciłeś Kolego .. Cena filmu ma znaczenie z chwilą kiedy podejmuje decyzje o zakupie danego filmu- zakupie, a nie oceny filmu.. Natomiast jeśli już film oglądam i nie zależnie od tego czy go kupię czy też oglądam np z C+ to moja ocena jest w 100% szczera i nie ma to znaczenia czy zapłaciłem za ten film 100 zł, 50 zł czy też obejrzałem "za darmo" w C+.. Kilka filmów obejrzanych w tv zachwalałem po niebiosa jak np Sędzia.... a mam ileś filmów na BR o których napisałem tak sobie ale chce je mieć tak jak np serię Szybkich, RE i wiele wiele innych .. to nie ma żadnego znaczenia dla mnie i dla mojej oceny.. To tak samo jak oceniam jakiś testujący zestaw z elektroniki - nie ma znaczenia że na to co słucham może mnie nie stać, bo nie patrzę portfelem i nie porównuję tego do xxx tańszego zestawu tylko testując skupiam się na tym co usłyszę a porównuję do zestawów o porównywalnej cenie..

Armanig tak jak napisałem wg mnie (bo nie chce za sąsiada się wypowiadać) ocena filmu bez względu czy się go ściągnie czy kupi, czy obejrzy się go w kinie z promocją, czy w domu na tv itp. powinna być taka sama - nie powinno mieć to żadnego znaczenia ... dlatego napisałem że nie zgadzam się z tym że osoba która film obejrzy za darmo będzie bardziej bardziej szczera od osoby, która kupi ten sam film... bo to zależy od człowieka i jego charakteru.. I każdy ma prawo do oceny danego filmu bez względu z jakiego źródła go obejrzy co nie zmienia faktu że jeśli dana osoba ściągnie film i do tego konkretny jak np Szybcy, a będzie się żalić na maksa jaki to film słaby to ja takiej osoby nie rozumiem w 100% znaczeniu tego słowa.. i w tym konkretnym przypadku jestem bardziej skłonny zrozumieć osobę która wydała te 70 zł na taki film, ale warunek jest jeden że nie była świadoma jaki to jest rodzaj tego konkretnego filmu... a w dzisiejszych czasach raczej ciężko jest nie wiedzieć jaki to jest film i jakiego rodzaju będą kolejne części ... zresztą nie tylko tego filmu..

Natomiast odrębną sprawą jest to co ja myślę na temat ściągania muzyki, filmów, programów komp. itp.. i to co ja myślę nie zmieniam tego od X lat - bo takie samo mam zdanie ... A mam to każdego dnia bo tak jak pisałem mój brat ma, firmę która pisze programy komputerowe i wiem ile to kosztowało go pracy, nauki, poświecenia siebie i swojej rodziny żeby miał to co ma.. a jeśli ktoś twierdzi że programy komp. są za drogie to wiesz jakbym był szczery na 100% to bym odpowiedział tak, że każdy miał prawo zostać informatykiem, automatykiem, być drugim na roku w danej uczelni, zrobić doktorat - poświęcić całe swoje życie dla tego tematu i teraz zarabiać konkretne pieniądze.. a nie ciągle marudzić i zwalać winę na wszystkich, a do siebie zero zastrzeżeń - oczywiście to ogólnie było na pisane, a nie w kierunku Twojej osoby. Ale tak u nas to w Polsce działa.. Marudzenie to w 80% - cecha Polaków .. i najlepiej powiedzieć że filmy są za drogie , muzyka jest za droga, programy komputerowe są za drogie - więc ....ma się pełne przyzwolenie... ale nie pomyśli nikt że ten informatyk ma rodzinę i że musi ją wyżywić. to samo tyczy się muzyki czy filmów.. Takie mam zdanie i nigdy go nie zmienię. A jak przyjdą czasy że nie będzie mnie stać na kupno filmów, płyt cd zapłaty za abonament C+ i HBO to nie będę oglądał filmów, nie będę słuchał nowych płyt ale nigdy nie ściągnę tego z sieci.. I tak wychowuje swoje dzieci. Nie wspominając że jest jeszcze drugi aspekt tej sprawy ale to już zostawiam dla siebie..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To dlatego napisałem że wtedy będę oglądał to co mam lub to co będzie w zwykłej telewizji.. w chwili obecnej też można ściągać filmy i muzykę, a jednak tego nie robię ,, za mało Kolego mnie znasz jeśli chodzi o ten temat.. poznasz to się przekonasz..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig tak jak napisałem wg mnie (bo nie chce za sąsiada się wypowiadać) ocena filmu bez względu czy się go ściągnie czy kupi, czy obejrzy się go w kinie z promocją, czy w domu na tv itp. powinna być taka sama - nie powinno mieć to żadnego znaczenia ...

Ja też uważam, że "powinno" - "nie powinno", a jest jak w życiu.
Dwóch Kowalskich jedzie na wakacje.
Jeden zbierał cały rok i płaci 10tyś. w tym hotel, wyżywienie, wycieczki. Są pewne oczekiwania. Normalna sprawa.
Drugi jedzie za free.
Statystycznie opinie będą różne, zapewniam.
To samo jest z każdą inną rzeczą. Normalna sprawa.
Podkreślam, statystycznie. Nie piszę tu o Tobie, czy o mnie.

dlatego napisałem że nie zgadzam się z tym że osoba która film obejrzy za darmo będzie bardziej bardziej szczera od osoby, która kupi ten sam film...

Ostatni raz. Statystycznie osoby które za coś płacą, mają więcej powodów do narzekania (lub przesadnego chwalenia - skoro zapłacili już), jak ci którzy dostają coś za darmo. Nie "powinno tak być", ale jest. Takie jest życie.

bo to zależy od człowieka i jego charakteru..

Alleluja.
Kończmy. Temat został wyczerpany.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Idąc dalej, Piruś natomiast ma zupełnie wywalone na to ile film kosztuje :D (nie przejmuj się Piramida, ja też) i zawsze ocenia chłodnym okiem.

Wiem,bo często oglądamy razem :grin:
211052chandlerjoeyS2chair.gif

Teraz również możemy.Napijemy się wódeczki,później wpadną dupeczki... albo odwrotnie :-D:mrgreen:

Piramida przekręciłeś Kolego .. Cena filmu ma znaczenie z chwilą kiedy podejmuje decyzje o zakupie danego filmu- zakupie, a nie oceny filmu..

Ja mam jednak wrażenie,że inaczej podchodzisz do produkcji,które puszczają w TV,a tych na BD i w przypadku tych pierwszych,gdy trafi się średnia,nie masz takiego żalu i często napiszesz to,o czym wspomniałem dwa swoje posty wcześniej :wink:

Nowy "Kickboxer" do obejrzenia na telefonie :grin:
W TV szkoda prądu,nie mówiąc już o BD :wink:
[youtube]kuQHBr2Zun4[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida to kwestia odczucia .. a tak jak pisałem - kilka filmów które zachwalałem i oglądałem w tv, a nie mam ich do dnia dzisiejszego na BR czy nawet na dvd.. a żeby nie mieć żalu wydania na darmo kasy to kupuje to czego jestem pewny albo to co mnie w jakiś sposób zaciekawiło żebym wydał kasę..ale nawet jak kupię na BR, a są to filmy średnie tak jak np RE, Szybcy itp.. to nie zachwalam je - kupiłem bo chciałem je obejrzeć na BR, a nie w tv. I jak chcieć podejść z drugiej strony to też możesz napisać że jednak podchodzę z kasą .. ale do kupna a nie do oceny.. ale nie istotne.. :)

pantomima

Banned
Nowy "Kickboxer" do obejrzenia na telefonie :grin:
W TV szkoda prądu,nie mówiąc już o BD :wink:
[youtube]kuQHBr2Zun4[/youtube]

Piramida - ogranij bajere ! ;)

Po co zabierasz sie za filmy , o ktorych wiadomo z gory ze sa denne , tak jak w tym przypadku Kickboxer..

Nie lubie skandynawskiego francuskiego kina , wiec unikam jego ogladania .
Obejrzec by tylko zaliczyc ?- jaki tu sens ?
Oglada sie dla przyjemnosci , no chyba ze jest sie zawodowym krytykiem filmowym, lub dziala w temacie kinematografi .

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Już nie ściemniaj,bo wiem,że Ci się podoba :-D
Masz jeszcze dwa :-D:mrgreen:

[youtube]JMdkofVdSIY[/youtube]
[youtube]FRAGnFK-Ch8[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja wlasnie zaliczylem w koncu Ksiege Dzungli 3d :) ale nie moge byc obiektywny, bo dalem 160 zeta (steelbook z Czech, z polskimi napisami i dubbingiem) ;)

A powaznie to spoko film. Poczatek troche zbyt spokojny, ale od momentu pojawienia sie Baloo, banan na twarzy. Potem jeszcze akcja goni akcje i jest spoko :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Najsympatyczniejszy jest niedźwiedź. Największe wrażenie robi król małp. Wąż ma fajne przejścia surround. Tygrys mógłby bardziej ryczeć/mruczeć (jak wilkolaki w Underworld). Słonie najsłabsze chyba. Wilki jeszcze fajne.

pantomima

Banned
Ja wlasnie zaliczylem w koncu Ksiege Dzungli 3d :) ale nie moge byc obiektywny, bo dalem 160 zeta (steelbook z Czech, z polskimi napisami i dubbingiem) ;)

A powaznie to spoko film. Poczatek troche zbyt spokojny, ale od momentu pojawienia sie Baloo, banan na twarzy. Potem jeszcze akcja goni akcje i jest spoko :)

Rownież zaliczyłem i naprawdę nie rozumie jak mozna az tak podniecać sie bajka, tym bardziej nie rozumie jak mozna wyrzucac hajs na takie glupoty..

Sorry Raccoon ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pantomima ale zobacz jakie to jest piękne każdy ogląda co chce i się ekscytuje tym czym chce :- ) ale nie mów, że niedźwiadek nie był sympatyczny w tej bajce :- )) A Raccoon ma młodego, który jeszcze bajki lubi oglądać i kupuje.. Ja ze swoimi już chodzę do kina i ewentualnie jeszcze z raz obejrzą w tv i na tym kończą z bajkami..

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Mam 5 letniego syna, ktory bardzo takie bajki lubi :)
Sam tez ogladam :)

Podniety nie ma. Oceniam na 7, moze 7+. Szczerze mowiac spodziewalem sie 9 lub nawet 10. Wyszlo zatem bardzo dobrze ale nie celujaco :)

Do tego jedno bylo pewne - 3d od Disneya nie powali :) wyszlo solidnie ale nie jest to najwyzszy poziom :)

Ostatni element ukladanki: rezyser. Bardzo gościa lubie :) mimo krecenia filmow "cgi heavy", umiejetnie prowadzi fabule :)

A gdzie ogladales Panto?

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Sorry panowie , chyba trochę mnie poniosło- nie mam jeszcze dzieci .
Dopiero po zatwierdzeniu posta błysnęło mi w glowie ze mogłeś nabyć film glownie pod katem dzieciaków , obejrzec go razem z synem ;)

Obejrzalem w tv . Tak wiem , to przepaść w stosunku do 3d z Blu .
Disney ma slabe 3d ? - mam Wigilijna Opowieść w 3d i tutaj akurat efekt trójwymiaru bez zarzutu na moje oko, a to chyba rowniez Disney ;)

Ostatnia edycja:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
3d w ANIMACJACH Disneya jest spoko (chociaż Illumination i Dreamworks są jeszcze lepsze). Ale już w filmach aktorskich Disneya dużo gorzej, np. w prawie całej serii MCU. Oni mają taką politykę, że dopieszczaja sceny akcji (które i tak wychodza zachowawczo i konserwatywnie), a w scenach dialogów praktycznie w ogole nie ma głębi. Taki Warner Bros, FOX czy Paramount zjada ich 3d na sniadanie i bez popijania :) a najlepsze 3d robi chyba Constantine Films, z tym że... ich filmy są slabe same w sobie, np. Legenda Herkulesa lub Pompeje. To 3d (natywne) miażdży kazdy blockbuster od Disneya :)

Ksiega dżungli akurat w 3d - jak na Disneya - jest spoko, bo mimo ze to film "aktorski" to w praktyce 90% obrazu stworzyl komputer, wiec to praktycznie animacja :)

A co do filmow dla dzieci to............ jest okazja pochwalic sie! W styczniu bedzie drugi szkrab ;) hyhyhy
Jesli dziewczyna to trzeba bedzie dokupic bajek, bo wszystkie mam chlopakowe ;)

Ostatnia edycja:
Do góry