Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Wlasnie obejrzalem Wonder Woman.
Nie pamietam, kiedy ostatnim razem mialem uczucie tak fatalnie zmarnowanego czasu. Zebym chiciaz poduszke ze soba wzial.
Moze juz za stary jestem, a to taki film raczej dla 10-latkow albo sierot po Harrym Poterze..
A moze juz przesadzam,
Harry nie byl taki nudny i po seansach nie bolala mnie szyja, ;)
Z Syren Gotham zdecydowanie wybieram Harley Queen.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
To nie jest prawda.

Dużo lepiej? Wyobrażasz sobie lepsze zakończenie? Wiem...nie było wybuchów, latających talerzy i mnogości CGI wywołujących oczopląs, ale nie o to w tym filmie chodziło. To historia o dążeniu do samouświadomienia sztucznej inteligencji, pozwalająca zatrzymać się na chwilę i przemyśleć kilka spraw związanych ściśle z ludzkim umysłem i zasadą jego funkcjonowania. O następstwach i skutkach eksperymentowania z czymś na kształt ludzkiego IQ. Reszta to pięknie zrealizowana otoczka... Nie każdy ma jednak potrzebę zadumy i rozkładania wszystkiego na części pierwsze, zadając sobie pytanie jak płynna jest granica pomiędzy świadomością ,a jej brakiem.
Szanuję, że Ci się podobał, moje zdanie jest jednak odmienne, zresztą nie tylko moje.
Pierwsze odcinki jak i fabuła były intrygujące, jednak im dalej w las... tym gorzej.
Od strony technicznej, jak to bywa w przypadku produkcji HBO bardzo dobrze.

ps. Istnieje opcja "Edycja" - nie będziesz musiał dodawać kolejnych postów przed poprzednimi. ;)

No i dobry ten najnowszy film z Majchrzakiem ? :wink:
1-2 filmy na weekend przy dobrych wiatrach, ten z uwagi na sprzyjającą aurę musi poczekać ;)
Duet Kolski- Majchrzak ma u mnie na dzień dobry "szósteczkę"... a resztę ocenimy po obejrzeniu :)

Bubafat się nam zmienia :mrgreen:
Dał awatar i nawet wykupił abonament :-D;-)
Ampli sprzedaje, to abonament opłacił :D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
U nas, w EIRE, chodza po domach specjalni kontrolerzy i wala slone kary za nie placenie abonamentu. Nie placisz to do sadu i kara idzie w tys euro. monitory,komputerowe, laptopy i tablety, tez podchodze juz pod aboinament telewizyjny.
Ot taka ciekawostka dropsa ;)

bokciu

Banned
Szanuję, że Ci się podobał, moje zdanie jest jednak odmienne, zresztą nie tylko moje.
Pierwsze odcinki jak i fabuła były intrygujące, jednak im dalej w las... tym gorzej.
Od strony technicznej, jak to bywa w przypadku produkcji HBO bardzo dobrze.

ps. Istnieje opcja "Edycja" - nie będziesz musiał dodawać kolejnych postów przed poprzednimi. ;)

No popatrz, jest taka opcja...niebywałe, to chyba jakieś forumowe novum. ;)

Pytanie tylko w którym miejscu dodałem post przed poprzedni i czy w ogóle można dodać kolejny post przed poprzedni. :D

Henry

Active member
Bez reklam
To jako novum mógłbyś też przyswoić "multicytowanie"
Może "pismo obrazkowe" będzie łatwiejsze do ogarnięcia
post.jpg

Ostatnia edycja:

ThePepe

New member
Bez reklam
Według regulaminu powinno się edytować posty, odpowiadając kilku osobom cytować, żeby nie było sytuacji że kilka kolejnych postów należy do jednego użytkownika. Kiedyś to było przestrzegane i pilnowane przez administrację.

Nie bierz tego jako atak na swoją osobę, takie są zasady tego forum.

bokciu

Banned
Według regulaminu powinno się edytować posty, odpowiadając kilku osobom cytować, żeby nie było sytuacji że kilka kolejnych postów należy do jednego użytkownika. Kiedyś to było przestrzegane i pilnowane przez administrację.

Nie bierz tego jako atak na swoją osobę, takie są zasady tego forum.

Zgadza się, ale są sytuacje, gdzie równolegle w danej chwli pisze w jednym temacie kilka osób.Posty pojawiają się jeden po drugim w tym samym czasie, więc odpowiadając na jeden , nie widzimy tych które pojawiają w tej samej chwili. Jak się więc odnieść do kilku wypowiedzi naraz skoro jeszcze ich nie ma. Przypomina to w tym momencie bardziej konwersację on line...

ThePepe

New member
Bez reklam
No ale odpowiadasz na posty które już były i robisz to w odstępie kilku minut. W takich przypadkach powinno się cytować i odpowiadać w jednym poście.
Ale luz, nie ma się co stresować :)
Zresztą nie jesteśmy administratorami :)
Ważne żeby odpowiedzi były merytoryczne :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam obejrzałem Wonder Women co można powiedzieć o tym filmie? Na pewno film dedykowany jest tym którzy lubią te klimaty to po pierwsze.. po drugie jeśli chodzi o to jak grają główni bohaterowie …jest między nimi więź lub jak kto woli chemia i wg mnie naprawdę fajnie im to wyszło..po trzecie film zapewne przez wielu będzie dedykowany bardziej dla "młodzieży" :)
Sama G. Gadot bardzo pasuje do tej roli i myślę, że dla zwolenników DC spodoba im się ta Misia w tej roli.. jest zmysłowa, bije seksem (choć to nie jest ten rodzaj "seksu" co był w pierwszych dwóch częściach Transów :- ) ) – generalnie świetnie się ją ogląda.. to jej film - nikt lepiej chyba od niej nie zagrałby tej roli, a i H. Pine daje radę i całkiem spoko wciela się w pilota jak i w kompana Diany.
Ale wiadomo jak film jest o super bohaterach to też są pewne niedoskonałości że tak powiem.. które mogą się nie spodobać.. nie będę pisał o co chodzi żeby nie zdradzać fabuły.. ale to co najgorsze to efekty cyfrowe bo niby tak generalnie to sceny akcji są naprawdę widowiskowe, do tego naprawdę przyzwoita muza ale efekty to takie są jakby to było dobrych kilka lat wstecz.. ewidentnie brak kasy, ewentualnie reżyserka nie bardzo potrafiła sobie z tym poradzić (może za mało ma doświadczenia w czymś takim, ale jeśli tak to po co taką osobę zatrudniać) Myślę że Piramida, który bardzo wnika w efekty po obejrzeniu tego filmu będzie miał co pisać.. np. lubię SM to tak w tym filmie przesadzili.. jak obejrzycie to zobaczycie sami co mam na myśli.. I ostatnia sprawa, która nawet mi wrzuca się w oczy… skoro śmiga super bohaterka z mieczem to aż chciałoby się żeby troszkę tej krwi było..  a tutaj jest czyściutko.. ale wiadomo film ma zarobić …. A nie było chętnego tak jak to było w przypadku Logana, że sam aktor dołożył do filmu żeby był bardziej brutalny i że jak podniosą grupę wiekową to film straci na biletach w kinie..
A przydałoby się troszkę brutalności.. 
Generalnie mi osobiście ten film bardziej się spodobał niż Legion samobójców, a czy lepszy od ostatniego Batmana – kwestia gustu a z tego co czysta się w sieci to rożne są opinie w tym temacie..
Mi osobiście szybko minął czas w kinie..

A w piątkowy wieczór mam randkę z GAL to po powrocie coś więcej Wam napiszę :- ) I wszystkim którzy zaczynają urlopy życzę dużo słońca i odpoczynku..

Ps. Bubufat odnośnie abonamentu RTV to nie tylko tak jest u Ciebie.. Mam tylko nadzieję że kiedyś dożyję takich czasów żebym w tv miał jakość obrazu tego co widzę na płytach BR..

Ostatnia edycja:

kierame

New member
Ostatnio byłam na Piratach z Karaibów i powiem tak: tacy Piraci :) nic porywającego - dobre jak zawsze :) jak ktoś lubi takie kino to polecam

Piramida

Well-known member
Bez reklam
efekty to takie są jakby to było dobrych kilka lat wstecz.. ewidentnie brak kasy, ewentualnie reżyserka nie bardzo potrafiła sobie z tym poradzić (może za mało ma doświadczenia w czymś takim, ale jeśli tak to po co taką osobę zatrudniać) Myślę że Piramida, który bardzo wnika w efekty po obejrzeniu tego filmu będzie miał co pisać..

Chyba mnie z kimś pomyliłeś :D

Idę dzisiaj w końcu zobaczyć ten "Life",no bo przecież nie "Szybkich..." w WEB-coś tam ;-)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
"Life" zaliczone.
Life (2017) - Filmweb
Life (2017) - IMDb

Widzę, że na naszym forum film nie specjalnie się przyjął, a ja wyjątkowo zgadzam sie tutaj z Pietrasem, chociaż ostatnio mi podpadł, to tym razem mam bardzo podobne odczucia. Oczywiście zastrzeżenia są, ale Pietras to ładnie ujął więc nie ma sensu się powtarzać.
Dżwięki audio to już osobny temat, bez zbędnej infantylności. Idealne.
Na pewno nie czuję się rozczarowany, bo i tez nie nastawiałem się na nic więcej.
Co innego Obcy, tutaj już mam konkretne oczekiwania.

[youtube]w7iCXKqfhYM[/youtube]

Bez szału,jednak nie odczuwam wrażenia zmarnowanego czasu ;-)
Taki slasher w Kosmosie,gdzie można było w miarę przewidywać,którzy uczestnicy wyprawy będą zabijani... chociaż "urwana" końcówka trochę inna niż myślałem :wink:
Kilka niezłych ujęć,również tych ze spotkania z Obcym.
Dźwiek w miarę ok,obraz już niekoniecznie (BD).
Tak,wiem Caparzo,na fizycznym nośniku nie zdarza się słaby :D

bokciu

Banned
Zarzuć screena :wink:

No proszę Cię, przecież wszelkie zdjęcia są zupełnie nieadekwatne do rzeczywistości. :)
Musisz mi uwierzyć na słowo, tym bardziej, że ja również przywiązuję ogromną uwagę do jakości i tutaj jest naprawdę dobrze. Jest ostro w na całej powierzchni kadrów, kontrastowo i szczegółowo - ziarna brak, więc czego chcieć więcej. :)

Format : Matroska at 15,9 Mb/s
Length : 11,6 GB for 1 h 43 min 58s 241 ms

Video #0 : AVC at 13,0 Mb/s
Aspect : 1920 x 804 (2.388) at 23.976 fps

Audio #0 : DTS at 2.687 kb/s / 1.509 kb/s
Infos : 8 kanałów / 6 kanałów, 48,0 kHz

Do góry