Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zgadza się Kolego to nie jest Gal :- ) nawet jak założę okulary 3d to nie przypomina mi jej ta dziewczyna :- )

Teraz jak się wydało,to się wykręcasz :D
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/a9/0a/09/a90a0986e7864de1162b4170b22753f8.jpg

Uhm...Jakość przednia. Wygląda jak kręcone kapciem. ;)

Taka jakość jest przekozacka.Rozwija wyobraźnię i daje więcej do myślenia... co tam dokładnie było :D
A tak serio,to nieźli są ci,którzy oglądają takie wstawki ;)
Przeciez ona jest nieletnia.
W kazdym razie nie wyglada na stokilkadziesiat wuosen.

Stara pupa.Sprawdzałem w aktach,rocznik 93' :wink:

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Właśnie zaliczam odcinki z serii "Czarne lustro" (Netflix)
Czarne lustro (Serial TV 2011- ) - Filmweb
Polecam, świetne historie (każdy odcinek opowiada o czymś innym) i dają do myślenia, szczególnie w kontekście wpływu nowych technologi na świat w którym żyjemy. Niektóre z przymrużeniem oka, ale bdb.

Już dawno drugi sezon za nami, szybki jesteś ;)
Ale lepiej późno niż wcale. Świetny - potwierdzam, praktycznie nie ma słabych odcinków. Świnia już była? :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja zacząłem ostatnio od 3 sezonu i pierwszego odcinka, myśląc, że to jednorazowy seans (bdb) i tyle, a tu niespodzianka i mamy całą serie.
Także teraz lece od początku. Jest bardzo ok.
Tak, wczoraj była świnia ;)

bokciu

Banned
Ja zacząłem ostatnio od 3 sezonu i pierwszego odcinka, myśląc, że to jednorazowy seans (bdb) i tyle, a tu niespodzianka i mamy całą serie.
Także teraz lece od początku. Jest bardzo ok.
Tak, wczoraj była świnia ;)

No tak, coś mi się pokręciło, mówiąc drugi sezon, miałem na myśli trzeci. :)
W sumie jest 12 odcinków i rewelacyjny specjalny "White Christmas" - pozycja obowiązkowa.

Jak już jesteśmy w temacie seriali sf, to muszę napomknąć o "Westworld", gdybyś też przypadkiem przegapił. ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tego odcinka jeszcze nie widziałem, mam nadzieje, że to nie jakiś gangbang ;) Serial SF sprawdzę, zobaczymy co to warte.
Sporo pozaczynałem, ale jak na razie nic mnie nie zatrzymało na dłużej.
Za dużo tych seriali, wiem natomiast, że nie po drodze mi z "kostiumowymi".
Wszystkie te MarcoPolo, Piraci itp. to nie moja bajka. Nie twierdzę, że są złe, ale zwyczajnie odległe czasy mnie nie rajcują.
Te wszystkie szaty, komnaty, jakieś konie. Nie, nie. Nie moja bajka ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiedziałem,że Ci się spodoba.Nie pytaj skąd :grin:
Mam tylko małe zastrzeżenia do obrazu (Ty pewnie podobnie :wink:),bo o ile w niektórych filmach takie aspect ratio jako tako się sprawdza,tutaj już moim zdaniem nie i film wygląda jak produkcja b/c klasowa,która nie dostaje dystrybucji kinowej,tylko od razu wychodzi na DVD/BD ;-)

A wiesz Piramida,w jakim ostatnio oglądanym przeze mnie filmie,takie szerokie aspect ratio się sprawdziło ? :wink:
Podpowiem Ci :D
[youtube]0gxSSrCr8sY[/youtube]

Tylko patrząc na rok urodzenia tej panny (no może Miss Polonia,to ona nie była :wink:),mogłeś również zerknąć na dwie pierwsze cyfry :mrgreen:
Sam seans uważam za udany,brakowało mi ostatnio takiego klimatu :wink:
Temat ciekawy i odjechany,końcówka trochę zboczyła na inny tor gatunkowy,chociaż można było również inaczej podejść do całej sprawy/fabuły (od początku do końca) :wink:
Bojan Bazelli - operator filmowy,wykonał kawał dobrej roboty,uwielbiam takie ujęcia :D
Na pochwałę zasługują także dźwięki/muzyka i nawet niezła gra aktorska młodego Di Caprio ;)
2,5 godziny minęły bardzo szybko,jednak niektórym ten film może nie przypaść do gustu.
Jako,że nie ma tam tak dużej ilości akcji co w "Transach",z pewnością nie jest to pozycja dla Armaniga :mrgreen::D (serio,to obczaj sobie wieczorem/w nocy ) :wink:

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Widział już tu ktoś ten film o warszawskim zoo... (też Praga,ale czeska ) ? ;-)

azyl-plakat.jpeg

bokciu

Banned
Podobne mam zdanie - liczyłem że dużo lepiej będzie..

Dużo lepiej? Wyobrażasz sobie lepsze zakończenie? Wiem...nie było wybuchów, latających talerzy i mnogości CGI wywołujących oczopląs, ale nie o to w tym filmie chodziło. To historia o dążeniu do samouświadomienia sztucznej inteligencji, pozwalająca zatrzymać się na chwilę i przemyśleć kilka spraw związanych ściśle z ludzkim umysłem i zasadą jego funkcjonowania. O następstwach i skutkach eksperymentowania z czymś na kształt ludzkiego IQ. Reszta to pięknie zrealizowana otoczka... Nie każdy ma jednak potrzebę zadumy i rozkładania wszystkiego na części pierwsze, zadając sobie pytanie jak płynna jest granica pomiędzy świadomością ,a jej brakiem.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dużo lepiej? Wyobrażasz sobie lepsze zakończenie? Wiem...nie było wybuchów, latających talerzy i mnogości CGI wywołujących oczopląs, ale nie o to w tym filmie chodziło. To historia o dążeniu do samouświadomienia sztucznej inteligencji, pozwalająca zatrzymać się na chwilę i przemyśleć kilka spraw związanych ściśle z ludzkim umysłem i zasadą jego funkcjonowania. O następstwach i skutkach eksperymentowania z czymś na kształt ludzkiego IQ. Reszta to pięknie zrealizowana otoczka... Nie każdy ma jednak potrzebę zadumy i rozkładania wszystkiego na części pierwsze, zadając sobie pytanie jak płynna jest granica pomiędzy świadomością ,a jej brakiem.

Nie wnikam - ja swoje zdanie wyraziłem i kilka osób jak serial leciał swojego czasu na HBO podobnie było zawiedzionych.. choć to kwestia gustu.. a o tym ja nie dyskutuje.. ale np mojej żonie serial bardziej podszedł niż mi bo każdy lubi to co lubi..:) i nikomu nic do tego..
Prosty przykład w Tabu też nie było wybuchów itp a serial mi się spodobał.. i czekam na kontynuację.

Do góry