Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Mam do was prośbę podajcie listę filmów które warto obejrzeć razem z żoną bo po wczorajszym debilnym filmie kolejnej części Pogromcy duchów zwątpiliśmy po 40 minutach filmu i go wyłączyliśmy. Ma być wciągający, nie kiedy mrocznie i do końca filmu mam nie wiedzieć jak się skończy.
Oglądacie tyle filmów, że na pewno macie swoich faworytów. Będę wdzięczny.. ;-)
Ja chciałbym jeden na tydzień, może na miesiąc obejrzeć razem z żoną a wszystkie akcyjniaki, komedie, miłosne nam się przejadły na chwilę obecną.

wucash

Active member
Bez reklam
Aż tak źle z tą Mumią...
poszedłem do kina bez nastawienia, po prostu ma być rozrywka bez podniosłych idei... sam koncept był nienajgorszy a i do części wizualnej nie mogę za bardzo sie przyczepić ale z każda minutą robiło sie gorzej... ja przynajmniej odebrałem to jak sztucznie posklejane wątki, każdy trochę z innej bajki, momentami żenujące... za stary chyba jestem... jak wychodziliśmy z kina żona powiedziała - drogo zapłacisz za te 2 stracone godziny :D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja uwazam Mumie za udana produkcje. Ma zdecydowanie wiecej humoru i napiecia niz Indiana Jones i Mumia rqzem wziete. A ze to sa odgrzewane kotlety? No coz. Tak to juz jest z hollywoodzkimi blockbusterami.

wucash

Active member
Bez reklam
Indiana Jones 1-3 zjada Mumię na śniadanie :D a na serio to napięcia niestety żadnego, przynajmniej u mnie. Wkładam na półkę z F&F8 z napisem niezbyt mądre komedie :p

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ma być wciągający, nie kiedy mrocznie i do końca filmu mam nie wiedzieć jak się skończy.

Z tych nowszych w klimatach thrillera,niezłe były "Split" oraz "Lekarstwo na życie",z tym,że końcówki tych filmów nie wszystkim przypadły do gustu... (nie piszę tutaj koniecznie o sobie) ;-)

[youtube]7c1HHspifL8&t[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ja wczoraj obejzalem:

Don't Say a Word
http://m.filmweb.pl/film/Nikomu+ani+słowa-2001-31374

Film z 2001 roku, jakos nie ogladalem go wczesniej a ze ostatnio moda na torrentach na wrzucanie staroci to obejzalem. Sczegilnie za ma 7,0 pkt na filmwebie.

Zawsze jak zaczynam ogladanie filmow o 24;00 to mam problem z obejzeniem do konca a przy tym filmie nie bylen znuzony - wiec samo to ze nie usnolem daje dobra rekomendacje.

Wiec Bipo moze ten film cie zainteresuje, staroc, moze film przewidywalny, ale zrobiony w dobrym starym stylu. Bez jakichs "komedi" 21 wieku.

Ocena 6,5 - 7 jak dla mnie zasluzona.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ee nie.
Salesman jest ok ale imho niekoniecznie pasuje do tego profilu.
Split juz zostal wymieniony, ale jesli moga byc "niemroczne", to z filmow, ktore ukazaly sie w tym roku, polecam Ci @Bipo Miss Sloane. Tam glowna bohaterka jest sprytna, niezalezna babeczka, wiec powinno sie wszystkim kobitkom podobac.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Z tych nowszych w klimatach thrillera,niezłe były "Split" oraz "Lekarstwo na życie",z tym,że końcówki tych filmów nie wszystkim przypadły do gustu... (nie piszę tutaj koniecznie o sobie) ;-)

[youtube]7c1HHspifL8&t[/youtube]

Panowie dziękuję za propozycje filmowe, Split właśnie zaliczony seans bardzo udany. Film spodobał się mojej żonie jak również i mnie..:) Kolejne propozycje będą zaliczone w krótce.. :)

Do góry