Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bokciu

Banned
Nie wnikam - ja swoje zdanie wyraziłem i kilka osób jak serial leciał swojego czasu na HBO podobnie było zawiedzionych.. choć to kwestia gustu.. a o tym ja nie dyskutuje.. ale np mojej żonie serial bardziej podszedł niż mi bo każdy lubi to co lubi..:) i nikomu nic do tego..
Prosty przykład w Tabu też nie było wybuchów itp a serial mi się spodobał.. i czekam na kontynuację.

Zatem musisz poszerzać horyzonty, tym bardziej, że Tabu również dobre. ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
A wiesz Piramida,w jakim ostatnio oglądanym przeze mnie filmie,takie szerokie aspect ratio się sprawdziło ? :wink:
Podpowiem Ci :D
[youtube]0gxSSrCr8sY[/youtube]

Tylko patrząc na rok urodzenia tej panny (no może Miss Polonia,to ona nie była :wink:),mogłeś również zerknąć na dwie pierwsze cyfry :mrgreen:
Sam seans uważam za udany,brakowało mi ostatnio takiego klimatu :wink:
Temat ciekawy i odjechany,końcówka trochę zboczyła na inny tor gatunkowy,chociaż można było również inaczej podejść do całej sprawy/fabuły (od początku do końca) :wink:
Bojan Bazelli - operator filmowy,wykonał kawał dobrej roboty,uwielbiam takie ujęcia :D
Na pochwałę zasługują także dźwięki/muzyka i nawet niezła gra aktorska młodego Di Caprio ;)
2,5 godziny minęły bardzo szybko,jednak niektórym ten film może nie przypaść do gustu.

Szykujesz jakas monodrame, czy dotknela Cie samotnosc dyskutanta? ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Piramida.
Przepraszam, ze Cie zostawilem.
Wracam niebawem ...wraz z Gra o Tron ;)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
https://finanse.wp.pl/nowy-abonament-juz-niedlugo-zobacz-co-cie-czeka-6130685496157825a
Dla wielu nastąpi czas do płacenia.. abonamentu.. tylko żeby to coś poprawiło.. ale wątpię że np będzie lepsza jakość albo pojawiające się szybciej nowości filmowe w publicznej tv..

Chore złodziejskie ustawy. Za co ten abonament. Jakie filmy, jaka jakość?
W jakim Ty świecie Lolek żyjesz, tam nikogo nie interesuje ramówka.
TVP to nie HBO.
Przecież to żenująca tuba polityczna, bez względu kto jest przy korycie.
Ja mam płacić abonament żeby jakiemuś redaktorzynie-celebrycie na pensje 50tyś starczyło?
Temu który nie potrafi przeprowadzić merytorycznej dyskusji. Jakimś celebrytom i pseudoaktorom z kozie upy?
TVP to dno, pod każdym jednym względem, a jak widzę to "Wspaniałe stulecie" to nie wiem w którą strone pawia puszczać. Niech wyłączą całe mi to TVP dożywotnio, będę kombinował, żeby nie zapłacić ani grosza, juz wystarczająco i z nawiązką doją z każdej strony.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida.
Przepraszam, ze Cie zostawilem.
Wracam niebawem ...wraz z Gra o Tron ;)

Spoko,już jestem przyzwyczajony,że mnie zostawiasz :(:mrgreen:
Za "Grę o tron" zabieram się w przyszłym roku,z myślą obejrzenia wszystkich ośmiu sezonów (widziałem kiedyś tylko pierwszy),no chyba,że mnie zanudzą po drodze :wink:

bokciu

Banned
Nie ma obowiązku prawnego, aby płacić abonament, ponieważ TVP jak i Radio Polskie przekształciły się w spółki akcyjne i obowiązuje ich kodeks spółek handlowych, a co się z tym wiąże żądając zapłaty abonamentu zwyczajnie wyłudzają pieniądze, ponieważ musieliby zawrzeć umowy cywilno prawne z każdym obywatelem. Niezgodne z prawem jest również utrzymywanie się i z abonamentu i z reklam. W takiej sytuacji obywatel ma prawo wystąpić z roszczeniem z tytułu emisji reklam do TVP i KRRiT. Każdy obywatel jest odbiorcą reklamy i ma prawo żądać od nadawcy reklamy udziału w zyskach. Pytanie jeszcze tylko co ustawą o ochronie danych osobowych, którą operatorzy TV, będą musieli złamać.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Niech się lepiej wezmą za tych darmozjadów z czarnej mafii, a nie doją z obywateli na taki chłam.
Mariusz Max Kolonko już wyjaśniał gdzie leży problem TVP i trudno się z tym nie zgodzić. Misyjna tv, taka misyjna, jak z rydzyka ksiądz.
Jeszcze mam płacić za jakieś modły i farmazony, bo ci zamiast transmitować relacje z satelit na stacji kosmicznej i wyjaśniać dzieciom (nasza przyszłość) co w trawie piszczy, to ci transmitują watykan i przypowieści, a idż z tym ciemnogrodem.
Dobra wracajmy do filmów, bo nie będę się stresował, a grosza nie zapłacę.
Chyba, że obetną wszystkim pensje do średniej krajowej tym pseudo redaktorom.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Chore złodziejskie ustawy. Za co ten abonament. Jakie filmy, jaka jakość?
W jakim Ty świecie Lolek żyjesz, tam nikogo nie interesuje ramówka.
TVP to nie HBO.
Przecież to żenująca tuba polityczna, bez względu kto jest przy korycie.
Ja mam płacić abonament żeby jakiemuś redaktorzynie-celebrycie na pensje 50tyś starczyło?
Temu który nie potrafi przeprowadzić merytorycznej dyskusji. Jakimś celebrytom i pseudoaktorom z kozie upy?
TVP to dno, pod każdym jednym względem, a jak widzę to "Wspaniałe stulecie" to nie wiem w którą strone pawia puszczać. Niech wyłączą całe mi to TVP dożywotnio, będę kombinował, żeby nie zapłacić ani grosza, juz wystarczająco i z nawiązką doją z każdej strony.

Armanig ale po pierwsze gdzie ja napisałem że to pochwalam ???? Po prostu napisałem.. Myślisz że jakby wprowadzili podatek od ścigania muzyki i filmów powiedzmy 30 zł miesięcznie to też byłoby dużo burzy... pomimo, że w tym wypadku takie 30 zł to nic w stosunku do tego ile pewni ludzie ściągają muzyki i filmów.. patrząc na to co oferuje tvp 1 i tvp 2.. gdzie nadmieniam nie płacimy za tvp1 i tvp 2 tylko za posiadanie odbiornika..
Choć mam swoje zdanie w tym temacie ale to nie portal polityczny więc nie wypowiadam się.. Ale jakby już coś powiedzieć to Armanig raz jeszcze napiszę nie płacimy abonamentu za tvp 1 i tvp 2... itp.. płacimy za posiadanie odbiornika tv i radiowego. Jest jeden sposób na nie płacenie czyli nie podpisujesz żadnej umowy z żadnym operatorem i oglądasz z anteny np umieszczonej na balkonie .. W przeciwnym wypadku po wejściu "kwita" każdy operator będzie zmuszony podania osoby z którą zawarł umowę na Pocztę Polską która zainkasuje kasę od takiej osoby.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A co ma ściąganie filmów czy muzyki do abonamentu TVP.
Ściągasz to ściągasz, po co drążyć.
Różnica polega na tym, że ja nie ściągam nic co by było własnością TVP i nie chce, wręcz proszę o odłączenie całej tej żenady z kabla, a teraz mam jeszcze płacić za posiadanie odbiornika, bo przecież pieniądze nie idą na TVP i tych darmozjadów, a lecą prosto do Samsunga i LG na rozwój Oledów.

bokciu

Banned
Pytanie tylko dlaczego akurat za posiadanie odbiornika TV, a nie za posiadanie komputera, kuchenki mikrofalowej bądź zmywarki...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie oczywiście że to nie ma nic wspólnego.. kiedyś pewna osoba zadała takie pytanie która płaci bodajże 22 euro jakiemuś portalowi za ściąganie - osobie, która tnie na maksa muzykę i filmy i była wielce oburzona tym że jakby musiała zapłacić te 30 zł na miesiąc gdzie ściągając tylko jeden album muzyki już jest do przodu.. w stosunku do tego ile musiałby zapłacić... oczywiście ta kasa nie szła by na media publiczne - żeby nie było... ale nie istotne..

A w przypadku abonamentu to tak jak wspomniałem płacimy za co innego ...jakby dany operator wycofał się w jakiś sposób z umowy na dostarczanie TVP 1, TVP 2 i Ty czy ja byśmy zrezygnowali z tych kanałów operator by wyciął je z Twojego, mojego abonamentu to i tak abonament się należy .. tylko ludzi denerwuje to, że te pieniądze idą w całości dla stacji publicznych.. ale prawda tez jest inna za czasów innych rządów też ludzie nie płacili więc to nic się nie zmienia.. ludzie generalnie nie chcą płacić i tyle.. i taka jest prawda ...

Bokciu na razie Skandynawia nam nie grozi :- ) na razie .. bo tam chyba jest najwięcej podatków i opłat..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat się nam zmienia :mrgreen:
Dał awatar i nawet wykupił abonament :-D;-)

U mnie żółte bardziej pasuje do piasku :-D
A tak serio,kiedyś chciałem wykupić dostęp,ale coś nie zabanglało i później już nie chciało mi się w to bawić... może popatrzę na dniach ;-)

Kamil_89

Member
Ale abonament nie jest tylko na TVP jest również na pozostałe stacje jak i również na utrzymanie całej sieci TV naziemnej. Jak dla mnie opłata powinna być bo na całym zachodzie jest wszędzie i to w większych kwotach. Ale nie w takiej formie jak chcą wprowadzić bo jest to niesprawiedliwe. Dlaczego do płacenia będą zmuszeni Ci co mają kablówki lub sat? To jest nie fair.

Co do innego wątku odnośnie wycofania kanałów TVP z płatnych platform. Niestety nie jest to możliwe bo reguluje to inna ustawa która wymaga od operatorów bezpłatnego udostępnienia ogólnodostępnych kanałów TV.

Inną kwestią jest to że szukają na szybko kasy, stąd ta ustawa. Mało tego TVP wysyła pisma do hoteli w sprawie praw do reemisji ich treści, szukają szukają..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bokciu zgadza się ale dlatego na razie nie grozi nam Skandynawia zarówno pod względem zarobków jak i rożnych opłat i podatków - to miałem na myśli :- )

Do góry