Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Screeny do końca nie oddają rzeczywistej jakości,ale można się z nich dużo dowiedzić...
To wstawka,o której piszesz ;) :

Life.2017.PL-_SUB.1080p.Blu_Ray.x264.DTS-_HD.MA.7.1.jpg

bokciu

Banned
I co ja tu zobaczę? Zdjęcia jak zdjęcia, na lapku wyglądają inaczej, na telefonie jeszcze inaczej, a na "żywo" jeszcze inaczej. Absolutnie się tym nie sugeruję...Zdjęcia traktuję jako poglądowe, które pozwalają rozróżnić jakość CAM, od SD, bądź SD od HD. Wyobraźmy sobie, że ktoś wrzuci screena z referencyjnej kopii na referencyjnym TV...i co nam to da? Sam aparat już na wstępie może nie oddać jakości, nie mówiąc już o tym, że wyświetlimy to na lapku, który nie jest nawet FHD. To tak jak puścić komuś utwór muzyczny ze sprzętu audiofilskiego przez telefon i kazać ocenić jakość. :D
Czy to są frotowe skarpety? :)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
I co ja tu zobaczę? Zdjęcia jak zdjęcia, na lapku wyglądają inaczej, na telefonie jeszcze inaczej, a na "żywo" jeszcze inaczej. Absolutnie się tym nie sugeruję...Zdjęcia traktuję jako poglądowe, które pozwalają rozróżnić jakość CAM, od SD, bądź SD od HD. Wyobraźmy sobie, że ktoś wrzuci screena z referencyjnej kopii na referencyjnym TV...i co nam to da? Sam aparat już na wstępie może nie oddać jakości, nie mówiąc już o tym, że wyświetlimy to na lapku, który nie jest nawet FHD. To tak jak puścić komuś utwór muzyczny ze sprzętu audiofilskiego przez telefon i kazać ocenić jakość. :D
Czy to są frotowe skarpety? :)

Troche odjechales juz dzisiaj, choc pora wczesna.
Nawet juz nie wspominam o tym ogladaniu na laptopie, czy telefonie (sic!), ale dlaczego przyszlo Ci do glowy, ze to sa zdjecia z aparatu?!! Pojedyncze klatki nie oddaja tego co widac w ruchu, ale z racji tego, ze nie ma lepszej metody, tak sie wlasnie poronuje wydania. Z tym ze nie na podstawie zdjec, a zrzutow ekranowych.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Co tak cicho, neta odcięli czy co?
Ostatnio na którymś serwisie pisali coś o świetnej komedii (?) (bodajże Francuskiej), gdyby coś ktoś kojarzył, to przypomnijcie tytuł.
Opis wrażeń był bardzo obiecujący, coś tam chyba było na rzeczy w relacjach "biało" - "czarni", ale nie był to "Get out".
Przeczytałem po łebkach, strona uciekła i nie mogę znaleźć tytułu.

Btw. Nikt nie oglądał Szybkich 8? ; )

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam

Nie ma chyba jeszcze BD. Widzialem tylko webdl.

Ja kolejny raz obejzalem ksiegowego, nie dawalo mi spokoju audio w tym filmie a w szczegulnosci dzwiek strzalow. No i sie utwierdzilem chyba najlepiej nagrane odglosy strzalow. Wicek, Banghazi, bourne chyba w zadnym filmie nie bylo takich pieknych odglosow strzalow.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Co tak cicho, neta odcięli czy co?
Ostatnio na którymś serwisie pisali coś o świetnej komedii (?) (bodajże Francuskiej), gdyby coś ktoś kojarzył, to przypomnijcie tytuł.
Opis wrażeń był bardzo obiecujący, coś tam chyba było na rzeczy w relacjach "biało" - "czarni", ale nie był to "Get out".
Przeczytałem po łebkach, strona uciekła i nie mogę znaleźć tytułu.

No ja widzialem w kinie. Obciach sie przyznac.

ThePepe

New member
Bez reklam
Arminig, ja oglądałem.
Nie było tak źle, jest więcej pościgów niż w poprzednich. Kilka akcji mnie zaskoczyło. Oczywiście było kilka akcji które w realnym świecie rządzonym przez prawa fizyki nie mogły mieć racji bytu, ale kto oglądał poprzednie części to wie, że to stało się już częścią tych filmów. Po za tym miałem wrażenie że jakby bardziej brutalny. Nie chcę tu pisać spoilerów :)
Ja traktuje te filmy jaką czystą rozrywkę, nie wysilając się zbytnio w złożoność fabuły i dialogów. Na sobotni wieczór przy piwku - spoko :)

wucash

Active member
Bez reklam
Jedyny pozytyw Szybkich nr 8 to Statham z dzieckiem w samolocie :D

Ja generalnie traktuję te filmy jako komedie, tylko przyczyna śmiechu jest momentami inna ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To i ja dorzucę 3 grosze.
Część 8 to apogeum absurdu.
W poprzednich częściach, a mam tu głównie na myśli tą w której panowie szybowali pomiędzy wieżowcami, ewidentnie było widać, że ktoś tu odpływa i nie do końca wie w którą stronę ten kurs zmierza.
W części 8 twórcy dalej płyną, ale to już nie jest nieznany kurs, a skonkretyzowany kierunek potężnym promem rodem z rozkładu P&O Dover Calais ; )

Absurd goni absurd, naiwny chciałem zobaczyć tylko scenę z łodzią podwodną, a to tylko mała ociupinka tego co się tam wyprawia.
Ale tak, podobało mi się. Pierwszy raz nie zasnąłem na takiej kumulacji absurdu, efektów i tego całego misz-maszu.
Przynajmniej teraz dokładnie wiem gdzie płynę, a za rok "kapitan" obiecał, że zabiera nas w kosmos ; )

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W kinie w Lupczy, tam gdzie się kozy...
Wiedziałem, że jak zobaczę Twój wpis to dokładnie to napiszesz.
Jesteś przewidywalny jak baba z okresem ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiem,że już się nie mogłeś doczekać najnowszych "Szybkich..." ale ja chcę Cię oduczyć oglądania w tej lipnej jakości :grin:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To po co przysyłasz linki i piszesz, że dobra jakość - można oglądać :)
Pisałem Ci, że w kinie byłem i nie chce, a Ty dalej namawiasz, a teraz się czepiasz.
Ty już sam ze sobą zacząłeś rozmawiać na forum, także nic mnie już nie zdziwi ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Te wiadomości były dla beki,aby ci na górze,którzy je czytają,się złapali... :wink:
Myślałem,że to jest łatwe dla Ciebie do przewidzenia :grin:

Savron

Well-known member
Bez reklam
Te wiadomości były dla beki,aby ci na górze,którzy je czytają,się złapali... :wink:
Myślałem,że to jest łatwe dla Ciebie do przewidzenia :grin:

W przypadku z Tobą , nic nie jest łatwe do przewidzenia:p
A ten "film", to jest jakiś absurd do potęgi. Wsio, więcej tej seryj nie oglądam. Oni naprawdę nie żartują , następna część będzie w .....kosmosie:blagam::blagam: Litości.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
W przypadku z Tobą , nic nie jest łatwe do przewidzenia:p
A ten "film", to jest jakiś absurd do potęgi. Wsio, więcej tej seryj nie oglądam. Oni naprawdę nie żartują , następna część będzie w .....kosmosie:blagam::blagam: Litości.

Oj tam, oj tam. A Twardowsky tak ladnie poganial na Ksiezycu. Zwazywszy na to, ze mozna tam skoki konkrerne robic, to moze byc najbardziej efektowna czesc.
Pomysl co to bedzie w 12 odslonie, po sukcesie kolejnego Avatara. Prawdopodobnie zejda pod wode i beda sie scigac z Jar-Jarem.
Dalej droga jest juz tyko jedna - bede musieli stawic czola Driverowi, ktoremu na imie Adam, temu co ubiera sie na czarno i ma slabosc do siostry, ktora ma moc.
Taka bedzie kulminacja i wreszcie REBOOT !!!.
Poki co, nie ma sensu robic zakladow, kto bedzie gral Łysego, czy plakac zawczasu, zwlaszcza , ze nie jest oczywiste, ze musi to byc czarnoskory transwestyta. Obstawiam raczej azjatyckie typy. ;)

Jak to sie robi w Darndale.

[Youtube]paJYAk6Lkmc[/youtube]

Ostatnia edycja:
Do góry