Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W końcu Cruise w swoim żywiole, jak za starych dobrych lat.
Coś czuje, że to będzie mój film roku. Jest tu wszystko co lubię.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
John Wick 2 - zaliczony.

Czy lepszy od jedynki? Wedlog mnie nie
Pierwsze 5minut wogole nie ogarnialem, ale mniejsza o to.

Ogolnie film spoko - tylko troche glupie bylo wysadzenie jego domu. Jak dla mnie bez sensu, poniewaz bylo to perfidnie powtorzenie z jedynki. Wystarczylby zwykly szantarz za niespelnienie insygni, szantarz bylby wystarczajacym argumentem dla misji, reszte juz bym zostawil.

Film ocenilbym na 7,5 - 8 na 10. Punkty odjete za sam poczatek i za te wszystkie kule, ktore otrzymal i dalej sie poruszal (byla gruba przesada) no i troche kuly w oczy te znikajace trupy (zabija dwoch kolesi, auto go potraca a po trupach ani sladu - takie akcje w co drugim ujeciu). Zdecydowanie za duzo ochroniazy

Co do dzwieku, niby atmos, ale to nie ma nic wspolnego z atmosem. Wedlog mnie szczytem dla tego filmu jest 5.1 w ostatecznosci 7.1. Atmos zupelnie skopany.

Obraz - niektore momenty np odbicia w kaluzach bardziej wyraziste niz samo tlo. Obraz w tych odbiciacj zyleta - swietny ale juz tlo malo wyraziste. Za mocno skupili sie na pierwszym - bliskim planie a o reszte nie zadbali.

Ogolnie jestem zadowolony. Nie zawiodl mnie - a tego sie balem. Bo napalalem sie na ten film bardziej niz na Logana.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W końcu Cruise w swoim żywiole, jak za starych dobrych lat.
Coś czuje, że to będzie mój film roku. Jest tu wszystko co lubię.

Wiedziałem,że Ci się spodoba.Nie pytaj skąd :grin:
Mam tylko małe zastrzeżenia do obrazu (Ty pewnie podobnie :wink:),bo o ile w niektórych filmach takie aspect ratio jako tako się sprawdza,tutaj już moim zdaniem nie i film wygląda jak produkcja b/c klasowa,która nie dostaje dystrybucji kinowej,tylko od razu wychodzi na DVD/BD ;-)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo w wydaniu na RP dźwięk jest DTS HD MA :- )

]

Ja mam takie wydanie:

Audio #1
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Mode : 16
Format settings, Endianness : Big
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 2mn
Bit rate mode : Variable / Constant
Bit rate : Unknown / 1 509 Kbps
Channel(s) : 8 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Frame rate : 93.750 fps (512 spf)
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Audio #2
ID : 3
Format : Atmos / TrueHD
Codec ID : A_TRUEHD
Bit rate mode : Variable
Maximum bit rate : 8 814 Kbps
Channel(s) : Object Based / 8 channels
Channel positions : Object Based / Front: L C R, Side: L R, Back: L R, LFE
Sampling rate : / 48.0 KHz
Frame rate : 1 200.000 fps (40 spf)
Compression mode : Lossless
Language : English
Default : No
Forced : No

Ten drugi format, amplituner wykrywa normalnie jako atmosa. Na spokojnie sprawdze ktore glosniki sa aktywne. Bo wczoraj pozno w nocy zaczalem seans Wicka. W TV lecial spirderman, myslalem ze wszystkie ogladalem ale ten co byl w tv to chyba najlepszy spiderman, jakiego ogladalem. Wciagnal mnie niesamowicie.
.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz albo ten atmos został spie... albo taki z niego atmos w tym filmie jak z niektórych wzmacniaczy, które na papierze deklarują mega moc, a jak przychodzi co do czego to .... :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Wiesz albo ten atmos został spie... albo taki z niego atmos w tym filmie jak z niektórych wzmacniaczy, które na papierze deklarują mega moc, a jak przychodzi co do czego to .... :)

No niestety tu masz racje. Z atmosa, ma to tylko nazwe, marketingowcy wpadli na pomysl podwyzszenia sprzedazy :)
Tak jak ostatnie koncowki Marantza mm7055 z HDR i 4k do kupienia na allegro.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
John Wick 2 - zaliczony.
Czy lepszy od jedynki? Wedlog mnie nie
Pierwsze 5minut wogole nie ogarnialem, ale mniejsza o to.

Pierwsze 5 minut, to najlepsze 5 minut filmu, a dokładnie 14 minut.
Nie wiem co tu jest do ogarniania, to czysta niczym nie zmącona akcja i perfekcyjne wprowadzenie.
Cała reszta to już typowy akcyjniak. Ja już o tym filmie zapomniałem.
Jedynka lepsza, mniej przekombinowana.

Wiedziałem,że Ci się spodoba.Nie pytaj skąd :grin:
Mam tylko małe zastrzeżenia do obrazu (Ty pewnie podobnie :wink:),bo o ile w niektórych filmach takie aspect ratio jako tako się sprawdza,tutaj już moim zdaniem nie i film wygląda jak produkcja b/c klasowa,która nie dostaje dystrybucji kinowej,tylko od razu wychodzi na DVD/BD ;-)

No to dobrze, że wiesz. Bo dla mnie to ideał, jachtu mi tam jeszcze brakuje ;)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Pierwsze 5 minut, to najlepsze 5 minut filmu, a dokładnie 14 minut.
Nie wiem co tu jest do ogarniania, to czysta niczym nie zmącona akcja i perfekcyjne wprowadzenie.

Akcja tak, zgodze sie, ale o co komu chodzilo to nie ogarnalem. Bynajmniej nie kojazylem tego kolesia z pierwszej czesci, nie wiem skad u niego to auto a po trzecie w jedynce na sam koniec dostal auto od firmy (fakt ze inne) aby sie uspokoil. Zreszta i tak zezlomowal to tego mustanga :)

Chcieli zrobic szybki wstep, z akcja i strzelanina aby nie zanudzac od samego poczatku paplanina do momentu az sie rozkreci fabula. Moze i dobrze.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mnie nie musisz przekonywać,że jest fajna :-D
Tylko musimy sobie znaleźć jakieś inne,bo z nią póki co bajeruje Bubafat :wink:

No mnie też nie...:)

Koledzy rozumiem że wszyscy ja lubimy ale ja i tak mam największe szanse bo już za minutkę /już za chwileczkę jak to mówią wybieram się na wczasy do Izraela i po części jestem z Nią omówiony, tylko nie wiem co z żoną zrobić..dzieciom zawsze mogę powiedzieć że to ciocia :- ) także sorki koledzy :blagam::blagam::blagam:

Ps .. dlatego idę na WW zawsze to większe szanse na ... dostanie od Niej autografu :- )

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zgadza się Kolego to nie jest Gal :- ) nawet jak założę okulary 3d to nie przypomina mi jej ta dziewczyna :- )

Do góry