Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dwie były na pewno :- ) ale pewnie są i takie które zaglądają i czytają jak coś ich interesuje, a nie mają przy sobie mena :- ) Mam znajomego takiego "fantyka" stereo to powiem Ci że kobieta jego naprawdę dużo wie o pewnych klockach jak np SF, PASS nie jednego gościa tutaj by zagięła.. nawet chodzi z mężem na odsłuchy :- ) I to chyba jedna z niewielu zon gdzie zdaje sobie sprawę że kable jakie ma wpięte w system który mają w salonie to nie jedni samochodami jeżdżą w tej cenie .. : -)

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Aftermath - z Arnim zaliczony.
Aftermath (2017) - Filmweb
Ocena 5.7 to kpina.
Jak ktoś szuka "Szwarcenegera" którego kojarzy z rozpierduchy, to nie tutaj.
Nie traćcie swojego czasu.To nie ta bajka.
Świetny Arni, przede wszystkim naturalny. Taki jak powinien być. Świetnie wypadł.
To dramat w czystej postaci. Nie jest to dzieło, ale przyzwoity tytuł.
W swojej kategorii uznaje za przyzwoitą pozycję. Naturalnie są lepsze, ale ten na pewno nie jest zły.

Potwierdzam - dobry...a ocena 5,7 wynika chyba właśnie z faktu, iż dla większości Arni kojarzy się z nawalanką i stąd takie rozczarowanie.

szejos

New member
WW zaliczone.

Jak zawsze w przypadku filmów Marvela/DC fabuła gra dla mnie drugie skrzypce, więc nie będę się nad nią rozczulał.

W filmie mamy dużo tego, czego mieliśmy na końcu Batman vs Superman, jednak tym razem solo przez amazonkę.

Wszelkie sceny walki wręcz trzymają się kupy, efekty 3D na wysokim poziomie a dźwięk potrząsał salą.

Momentami nie podchodziła mi gra aktorska Pine'a, ale strona humorystyczna jak najbardziej OK.

Nie żałuję, na seansie nie nudziłem się, a BR na pewno zawita na półce. Dla mnie 7.5/10.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem wczoraj najnowszy Resident evil a zarazem ostatni.. jeśli chodzi o walory techniczne to tak jak zawsze przy tych filmach i tym razem jest wszystko tak jak powinno być.. fajny obraz i świetny dźwięk.. każdy wystrzał, wybuch jest duża dynamika, a do tego w głośnikach surandowych dosyć dużo się dzieje więc pod tym względem nikt się nie zawiedzie..
Natomiast sam film jak dla mnie to typowy RE ani słabszy ani gorszy w stosunku do ostatnich dwóch części bo te jeszcze pamiętam .. w RE cierpi montaż i niektóre sceny tak wyglądają jak wyglądają za mało kasy mają żeby to zrobić lepiej ale generalnie film jest do obejrzenia.. stwory zmutowane, które pokazane mi osobiście się podobają… jest kilka scen przy których deko można się wystrzyc oglądając przez KD, a w szczególności Panie – choć myślę że nie tylko … 3d nie ma nic szczególnego jest głębia ale super efektów nie było, chyba w poprzedniej części z 3d było lepiej.. choć gdybym miał wybór to RE kupowałbym w 2d.. niestety Sony nie daje takiej możliwości..

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak ślimak powiadasz? ; )

"Life" zaliczone.
http://www.filmweb.pl/film/Life-2017-765212
http://www.imdb.com/title/tt5442430/

Widzę, że na naszym forum film nie specjalnie się przyjął, a ja wyjątkowo zgadzam sie tutaj z Pietrasem, chociaż ostatnio mi podpadł, to tym razem mam bardzo podobne odczucia. Oczywiście zastrzeżenia są, ale Pietras to ładnie ujął więc nie ma sensu się powtarzać.
Dżwięki audio to już osobny temat, bez zbędnej infantylności. Idealne.
Na pewno nie czuję się rozczarowany, bo i tez nie nastawiałem się na nic więcej.
Co innego Obcy, tutaj już mam konkretne oczekiwania.

[youtube]w7iCXKqfhYM[/youtube]

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Jak ślimak powiadasz? ; )

"Life" zaliczone.
Widzę, że na naszym forum film nie specjalnie się przyjął, a ja wyjątkowo zgadzam sie tutaj z Pietrasem, chociaż ostatnio mi podpadł, to tym razem mam bardzo podobne odczucia. Oczywiście zastrzeżenia są, ale Pietras to ładnie ujął więc nie ma sensu się powtarzać.
Dżwięki audio to już osobny temat, bez zbędnej infantylności. Idealne.
Na pewno nie czuję się rozczarowany, bo i tez nie nastawiałem się na nic więcej.

[youtube]w7iCXKqfhYM[/youtube]

Jak kopia, znośna? WEB-DL?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wyjątkowo tak, ale oglądałem na tv. Spokojnie, a DD 5.1 daje radę ponad "stan", a na bank biorę BR i robię ponowny seans na projekcji.
SF zbieram do kolekcji, jaki by nie był, a ten mieści się w moich ramach, choć dziełem nie jest, ale ma tam trochę tego co lubię, zresztą skojarzenia są oczywiste, Pietras o tym mówi i ja się pod tym podpisuje, jeszcze zanim obejrzałem recenzje miałem bardzo podobne odczucia.

bokciu

Banned
Wyjątkowo tak, ale oglądałem na tv. Spokojnie, a DD 5.1 daje radę ponad "stan", a na bank biorę BR i robię ponowny seans na projekcji.
SF zbieram do kolekcji, jaki by nie był, a ten mieści się w moich ramach, choć dziełem nie jest, ale ma tam trochę tego co lubię, zresztą skojarzenia są oczywiste, Pietras o tym mówi i ja się pod tym podpisuje, jeszcze zanim obejrzałem recenzje miałem bardzo podobne odczucia.

Tylko, że ja nie wiem o czym mówił Pietras i jakie były odczucia...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To bardzo dobrze, więc zanim zabierzesz się za film, to odpuść.
Efekt zaskoczenia i świeży otwarty umysł to najlepsze co może spotkać widza.
Każda jedna recenzja (moja czy kogokolwiek) to sugerowanie czegokolwiek i z natury narzucanie. Ja po za kilkoma wpisami nic o tym filmie nie widziałem, lub zapomniałem. Ot, obejrzałem i tyle. Dopiero po seansie sprawdziłem co w trawie piszczy, tu na forum i po za, a jak wiemy nie samym forum człowiek żyje.

Ostatnia edycja:

wucash

Active member
Bez reklam
Też zaliczyłem wczoraj LIFE :) bardzo dobrze się ogląda, trzyma w napięciu i nawet mimo kilku bzdur, przyzwoita pozycja. Mnie najbardziej rozsmieszyła/poirytowała scena z dokującym Sojuzem, (MAŁY SPOILER) a dokładnie jego rozhermetyzowaniem - najpierw trzymają sie barierek żeby ich nie wciągnęło a potem zapiepierzaja z powrotem jakgdyby nic). Suma sumarum rozrywka z gatunku thriller Sci-fi jak dla mnie 7/10. Ciekawe czy skuszą się na sequel :p

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też zaliczyłem wczoraj LIFE :) bardzo dobrze się ogląda, trzyma w napięciu i nawet mimo kilku bzdur, przyzwoita pozycja. Mnie najbardziej rozsmieszyła/poirytowała scena z dokującym Sojuzem, (MAŁY SPOILER) a dokładnie jego rozhermetyzowaniem - najpierw trzymają sie barierek żeby ich nie wciągnęło a potem zapiepierzaja z powrotem jakgdyby nic). Suma sumarum rozrywka z gatunku thriller Sci-fi jak dla mnie 7/10. Ciekawe czy skuszą się na sequel :p

Też o tym sequelu pomyślałem, ale nie będę spoilerował ;)

Do góry