wszary napisał:czy możesz mi tez przesłać ten sofcik. Byłbym bardzo wdzięczny.
Oto mail: wszary@onet.eu
Dzięki i pozdrawiam,
lub drugi adres: wojciech.szary@trelleborg.com
wszary napisał:czy możesz mi tez przesłać ten sofcik. Byłbym bardzo wdzięczny.
Oto mail: wszary@onet.eu
Dzięki i pozdrawiam,
mac79 napisał:zrzucajcie się na browarka panowie
http://www.allegro.pl/item184231147_super_rewelacyjny_adapter_dvi_a_vga_f_m_fvat_.html
malysek napisał:Takie cos to na pewno nie przejdzie. Jedynie taki kabelek mozna kupic na rynku u nas i to tylko na allegro
http://www.allegro.pl/item188069964_super_kabel_do_monitora_vga_15m_5xbnc_3m_fvat.html
a po zakupieniu trzeba jedynie odciac koncowki BNC i przylutowac RCA i bedzie smigalo wszystko w porzadeczku.
Pozdawiam
kernit1 napisał:Witam,
Chciałbym powtórzyć pytanie, na które poprzednio nikt nie odpowiedział. Jak podłączyć dźwięk w tym tv z dekodera n-ki przy łaczeniu przez komponent?. Z instrukcji wynika, że powinno to być wejście audio L/R typu jack przy wejściach komponentowych, a z drugiej strony 2 chinche do dekodera lub przewodem digital audio z pojedyńczymi końcówkami. Próbuję pierwszym sposobem i niestety nie mogę sobie poradzić. Wydaje mi się, że pojawienie się foni powinno nastąpić automatycznie po samym połączeniu. Na dekoderze zmieniam tryb z hdmi na dvi i też nic. Może potrzebne są jakieś specjalne ustawienia w tv i w dekoderze, więc proszę wszystkich, którzy mają podłączony ten lcd przez komponent i przwód audio z n-ką o radę.
Pozdrawiam,
Harpo napisał:Hehe, glowa do gory wszary - na pewno szybkogo dostaniesz. Telefon z ponagleniem nie zawadzi...
Dobra, podenerwuje Cie: ogladalem wczoraj mecz na C+ w formacie 16:9 - SZOK! pozdrawiam
luigi napisał:Skoro tak twierdzisz to czy sam sprawdziłeś ten sposób i czy działa dobrze???
Widziałem też przejściówki wtyku BNC(ż) na RCA(m)-jeśli je się zastosuje to tez powinno być dobrze?
Miałem kiedyś taki kabel ale uznałem że nie zda egzaminu bo nie wiadomo czy na tych 2 końcówkach (oprócz tych 3 RGB) była synchronizacja H/V.
...i dałem sobie spokój z przeróbkami a co do kabli to są dostępne na ebayu za $ dokładnie takie jak w instrukcji napisali bez żadego kombinowania
nie wiem czemu żaden sprzedawca u nas ich nie oferuje przecież sporo jest tych Philipsów na naszym rynku i wielu ma problem z podłączeniem kompa oprócz tych szczęśliwców posiadających wyjście DVI.
Tomasz93 napisał:Nie mam podlaczonej N-ki, ale mam podobnie podlaczone DVD. Obraz z odtwarzacza przesylam do telewizora componentem, a dzwiek coaxialem. U mnie taki uklad dziala poprawnie. Mozesz podobnie sprobowac z N-ka.
kernit1 napisał:Dzięki za radę. Ale z n-ką to nie przejdzie, gdyż dekoder można podłączyć tylko optykiem, a w tv jest wejscie na coaxial.
Trochę mnie dziwi, ze nikt inny z posiadaczy tego tv nie odpowiedział na moje pytanie. Widocznie musiałem mieć wyjatkowego pecha, gdyż okazuje się,że prawdopodobnie mam zepsute w tv wejście audio L/R typu jack przy połączeniach komponentowych i niestety nie chodzi mi tu dźwięk. A po hdmi rzadko, ale zrywa mi fonię i chciałem skorzystać z połączenia komponentowego. Radzę więc innym potencjalnym klientom n-ki i nabywcom tego lcd jak macie możliwość, to przetestujcie współpracę tych urządzeń, aby nie było zaskoczenia i nerwów, że coś jest nie tak. Niestety tv pójdzie chyba do serwisu.
Pozdrawiam
kernit1 napisał:O kurcze! Myślałem, że będzie to robione na miejscu w serwisie wrocławskim. Jak tak, to muszę się zastanowić z powodu wątpliwości jakie Ty miałeś wcześniej, czy te rzadkie przerwy w foni na hdmi na tyle mi przeszkadzają, że oddam tv na tułaczkę po Polsce. Do komponentu powrócę jak sobie sprawię kino domowe, ale wtedy poradzę sobie z fonią po optyku.
Pozdr,