nowosć 32pfl7332

fffddd

New member
Mam pytanie czy 32pf7332 rozni sie tylko kontrastem od 32pfl7332 i ktory ma lepszy obraz? Jak ten telewizor radzi sobie z meczami pilki nozbej i siatkowki z sygnalu dekodera cyfrowego polsatu? Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje

mac79

New member
luigi napisał:
Mam kolejne pytanie odnośnie podłączenia dźwięku z komputera do Philipsa, czy jeśli podłącze przez DVI w kompie i HDMI w LCD to jakim złączem wtedy puścić dźwięk skoro w komputerze jest wtyk typu jack a wejście audio jest typu chinch (audio in, digital).
Jest też 2 wejście audio lecz służy ono do podłączenia dźwięku razem gdy podłączamy obraz z wyjścia VGA w komputerze.
proszę o poradę
;)
N'ka po hdmi ma dźwięk ale z kompa DVI-->HDMI nie ma dźwięku,mam zestaw głośników z subem więc nie potrzebuje tych dwóch nędznych głośniczków w TV

pozdro

ro-mek

New member
@luigi
Z komputera dźwięk podłączasz na wejscie jack przy EXT3 i tak jak napisałem wcześniej musisz przypisać w menu to gniazdo Audio L/R IN do gniazda HDMI którym masz podłączony sygnał wideo.

luigi

New member
ths :D
działa znakomicie na rozdzielczości 1280x1024 obraz trochę rozciągnięty, do przegłądania www trochę za mała czcionka (trzeba usiąść bliżej) ale ...
niestety obrazu z filmów nie ma- ciemność w formacie 16:9 widzę :p
:( :( :( chodzi mi oczywiście o połączenie DVI--->HDMI.

ro-mek

New member
Nie wiem jakiej firmy masz kartę graficzną,jeśli Nvidia to do filmów musisz w panelu kontrolnym zmienić ustawienie przy opcji "wyświetl na" z "Ekran podstawowy" na "Ekran pomocniczy".Może się to trochę inaczej nazywać bo komputer pod tv podłączałem ostatnio pare miesięcy temu i już dokładnie nie pamiętam.

luigi

New member
dzięki ro-mek jeszcze raz ;)
Obraz na naszym LCD pojawi się w momencie zmiany z ekranu pomocniczego na ekran główny w ustawieniach nview, najlepszy obraz uzyska sie przy rozdzielczości 1280x720 (jest to dokładnie format 16:9). Na monitorze obraz jest wtedy ściśnięty ale niektóre karty nvidii maja niezależne ustawienie parametrów monitora i telewizora.
Dodam że jadę na 10m kablu DVI-HDTV i nie widać żadnej różnicy w jakości oglądania w porównaniu do 2-metrowego, niestety mam za słaby komputer bo materiały w formacie 1080i robią się stop klatki... za to taki materiał można oglądać z nosem przy ekranie bez narzekania na jakość. Teraz pora sprawdzić jaki będzie obraz po komponencie.
Jeszcze moja jedna uwaga odnośnie oglądania filmów Divx na Philipsie - niestety porażka, widać wszelkie niedoskonałości, układy poprawy obrazu praktycznie nic tu nie dają. Lepiej i to o wiele ma sie sprawa jeśli film był na 2 płytach skompresowany.

zVisior

New member
Witam.
Kupiłem ten TV miesiąc temu.
Podłączony do PC za pomocą kabla DVI->HDMI.

Sporo ludzi pyta o max rozdzielczość w takim połączeniu więc:
Max to 1024x768. 1280x768 nie działa.

Działa też 1280x720 ale obcina po 10-15 pikseli z każdej strony i nie można w tym trybie zmienić formatu na TV na inny niż 16:9 więc jest kichowato - obcina pasek Start itp w Windzie. Przesunąć obrazu też się nie da w tym trybie.
Czasem też przy przełączaniu sygnału na HDMI nie zsynchronizują się kolory i jeden kolor jest przesunięty względem reszty itp.

Jeśli ktoś ma jakieś info na temat tych problemów lub pomysł jak je rozwiązać to poproszę.

mac79

New member
Nie wiem skąd u Was takie problemy, u mnie działają wszystkie rozdzielczości nawet 1920x1080, oczywiście po kablu DVI-->HDMI, komputer stary sprzed kilku laty, Nvidia 5600 czy jakiś podobny złom

zVisior

New member
W 1280x720 filmy ogląda się dobrze ale praca na tak obciętym ekranie nie ma sensu.
Spróbuję u brata na karcie NVidia. Sam mam ATI (9500Pro).
U Ciebie mac79 w rozdziałce 1280x760 nie obcina nic na pulpicie?

Ostatnia edycja:

wszary

New member
okres serwisowania

Witam Wszystkich,

Mam pytanie. Dzisiaj mineły 2 tygodnie odkąd mój tv pojechał do serwisu i nie mam żadnej odpowiedzi od nich. Dzwoniłem tam ale usłyszałem, że w tym tygodniu będzie cięzko żeby do mnie wrócił.
W tym przypadku chcę dostac nowy telewizor, ponieważ nie naprawili mi starego w okresie 14 dni.
Czy ktoś z was może mi doradzić, czy śmiało moge wystąpić o wydanie nowego tv?
Czy ktoś z was miał już taką sytuację? I jak wygląda procedura wydania nowego egzęplarza telewizora w przypadku nie usunięcia wady w ciągu 14 dni:confused:

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!!!!

piotrenzo

New member
witam przeglądałem 2 telewizorki 7332 w sklepie i kazdy miał dlamnie znacząca wade nie przyleganie matrycy do obudowy- dzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi że to jest żecz nie naturalna i po kupnie odrazu powinny wylądować w serwisie =jakie macie spostrzezenia na ten niby mało znaczący problem

lukaso

Banned
piotrenzo napisał:
witam przeglądałem 2 telewizorki 7332 w sklepie i kazdy miał dlamnie znacząca wade nie przyleganie matrycy do obudowy- dzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi że to jest żecz nie naturalna i po kupnie odrazu powinny wylądować w serwisie =jakie macie spostrzezenia na ten niby mało znaczący problem
Wszystkie pchilipsy które oglądałem w sklepach tak miałya nawet wyższe modele tak miały poprostu tak jest a jeśli to jest niedopuszczalne z punktu widzenia serwisu to co robi kontrola jakości, mam już ten tv miesiąc i nie przeszkadza mi to liczy się obraz jak daje .

piotrenzo

New member
witam a jak chodzi ten telewizorek z polsatem cyfrowym bo wszyscy tylko pisza o n-ce czy niema problemów z podłączeniem

mac79

New member
piotrenzo napisał:
witam a jak chodzi ten telewizorek z polsatem cyfrowym bo wszyscy tylko pisza o n-ce czy niema problemów z podłączeniem
cholerka, jak nie dolega matryca do obudowy to Polsat wątpię żeby działał:fool:

oksis

New member
Z Polsatem Cyfrowym obraz bardzo dobrze się prezentuje, zwłaszcza te kanały rzekłbym "firmowe".

luigi

New member
piotrenzo napisał:
Ja rzekłbym, że oprócz Polsatu i Polsatów Sport obraz przeciętny rodem z kablówki ale "oni", zawsze mieli słabszą jakość -połączenie przez euro.
Tym samym kablem obraz na Cplus szczególnie na żółtym o klasę wyżej.

Co do luźnej matrycy to trzeba przywyknąć po prostu i podczas czyszczenia "przymknąć oko" przecież to w oglądaniu wcale nie przeszkadza...
swoją droga fabryki Philipsa na Węgrzech powinni pozamykać skoro nie potrafią tego dobrze dopasować :D :D :D jakoś u innych producentów nie widziałem tych problemów.

Do góry