kupiłem ten telewizor miesiac temu i po takim czasie użytkowanie opisze moje sugestie.
obraz z kablówki czy też z siatkowej anteny jest dobry byłem mile zaskoczony obrazem bo na wszesniejszym kineskopowym telewizorze sony miałem gorszy ograz. co do obrazu na cyfra+ to obraz bdobry choc nie na wszystkich kanałach (hbo gorszy od canal+) co do telewizji hd to nie sprawdzałem ale mam zamiar kupic enke i wtedy opisze co mysle o jakosci!!! co do menu telewizora to jest oczywiscie po polsku i według mnie bardzo proste w obsłudze nie trzeba zagladac do instrukcji
jedynym minusem menu jest ustawianie czasu wyłaczenia tv. szesciokrotne wcisniecia przycisków powoduje wejscie dopiero do tej funkcji i na dodatek nie widzimy obrazu aktualnie ogladanego kanału. co do kątow widzenia tv jak tu niektórzy opisuja nie maja racji kąty sa bardzo dobre( ja siedząc przy pcecie w kącie ok 120-130 stopni i odległosci 1metra od tv moge bez zadnych problemów go ogladac i to nie widzac róznicy w jakosci obrazu. a pozatym nie wiem kto oglada tv w takim dużym kącie nio chyba ze tak lubi
heh
pilot lekki, sredniej wielkosci jak dla mnie dobry. a pozatym tak go żadko używam ponieważ kanały przełaczam pilotem od cyfry.
co do wyglądu to bardzo ekskluzywny. swieconca ramka ładna poprawia wyglad ale ten kurz niesamowicie widoczny na ramce a dołaczona szmatka do tej ramki nie sprawdza sie w 100% i tak robi bardzo minimalne ryski. do do dzwieku o którym zapomniałem wspomniec jest dobry i tyle do ogladanie tv bdobry do słuchania muziki juz gorzej!!
A teraz cos o tutejszy opniach innych
kontrasy 4000:1 oczywiscie dynamiczy, żeczywisty to ok 1700:1 co nie jest złym wynikiem. a pozatym liczy sie jakos obrazu jaki jest a nie jakies tam kontrast podany tylko po to by niektórzy sie nim cieszyli.
Co do ruszajacej matrycy w górnych rogach ramki to rzeczywiscie tak jest nie wiem dlaczego kontrola jakosci w tej firmie wogóle pracuje. czy tez technolodzy nie wymysla czegos co by usunąc ten powtarzajacy sie problem. choc nikt w domu nie dotyka matrycy bo to nie zdrowe dla telewizora
a co do piszczenia to jest takze ale bardzo słabo słyszalne i tylko jak sie chce te piszczenie usłyszec czyli dostawiajac ucho do tv
inne firmy tez maja to do siebie ze piszcza
Jeszcze wspomne o mozliwosci powieszenia na scianie. ja zaryzykowałem i go powiesiłem kupiłem uchwyt za 130zł z allegro ale przeraziłem sie gdy zobaczyłem ze tv mocowany a śróbki m4. po powieszeniu plastik niezle sie wygiął ale naszczescie wisi i mam nadzieje ze nie spadnie heh
Podsumujac nie załuje wyboru pixel plus 2 robi to ca ma robic.
a te małe minusy tak naprawde drobiazgowe nie przeszkadzaja w niczym a napewno nie w ogladani bardzo dobrego obrazu. oceniam na 8 poniewarz marzy mi sie tv full hd napewno lepszy ale na którego narazie mnie nie stac. za ta cene czyli ok 3100 spokojnie mozna go kupic. kto kupi nie bedzie żałowac wyboru. pozdawiam kupujacych