Takie mam odczucie ze chyba sprzedajesz LG bo piszesz ze zakupiłeś dziś PC51 a w innym dziale piszesz że też dziś kupiłeś PT81 http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=19728&page=9 w każdym poście bardzo chwalisz LG , a jak co wypowiedź czytam o skalerze Faroudji to od razu mi się ze Stormem kojarzy.. Prowadzicie jakąś wspólną akcję ??uszyneq napisał:Witam...
Własnie dzis kupilem Plazme LG 42PC51 z przeznaczeniem ogladania Tv kablowej, odtwarzania filmow z laptopa oraz grania na Playstation 3
Najbardziej przekonalo mnie to ze LG posiada:
- plazma slim (jest bardzo zgrabna ma tylko 8cm grubości) dostała nagrodę za desing IF Awards
- jest ekologiczna (jak na Plazme) pobór max 310W ( w trybie oszczędnym ok.190W)
- przyjmuję sygnał 1080P
- ma wbudowany skaler Faroudji
- ma 100Hz
- trybie 24/s do blu ray
- Dobra cena
Przekonania wywnioskowane sa po przeczytaniu forum a jak bedzie na real to zobaczymy jak juz ja dostane... (dostawa do domu przewidziana jest na sobote)
Co do bzyczenia to dowiedzialem sie ze w modelach listopad/grudzien 2007 zostalo to zarzegnane ale przetestuje to i napewno porusze o tym jakis wątek..
Tak z ciekawosci porównam LCD Samsung LE40R81B ktorego juz posiadam do plazmy LG 42PC51 i opisze zaobserwowane + i -
P.S. Ten topic miał byc o PC51 - i tak jest do 15/16 strony a reszta to prywatne pogaduchy ktore do niczego sie nie przydadza ludziom ktorzy chca czegos waznego dowiedziec sie o tym modelu..
Pozdrawiam..
sebaku napisał:TV w serwisie /plamy, wariujące piksele - problem już przeze mnie opisywany/. Wspomniałem przy zgłoszeniu o bzyczeniu, to się chłop na infolini zaczął motać w zeznaniach, tak że do końca to nie zrozumiałem czy poradzili sobie z tym problem czy nie , ale przyjął na zgłoszeniu. Oczywiście poinformuję o rezultatach pracy magików z LG.
intryga napisał:Wydaje mi się, ze postąpiłem słusznie a nawet jestem pewny, że bardzo słusznie nie kupując tego modelu. Napaliłem się strasznie na plazmę 42 cale i cena tego modelu była dość atrakcyjna ostatnio w promocji w makro 3300 na 20 rat 0%. Ale dokładnie poczytałem posty, wizyta w kilku sklepach, rozmowy z kilkoma sprzedawcami i okazało się że niewarty tej ceny jest ten TV. Przebija się zieleń na czerni , bzyczy i to w sklepie słychac było jak się człowiek przybliżył, no i chyba najgorsze bo po to sie zdecydowalem na plazme aby tej galarety z LCD nie widzieć a w tym modelu niestety taka widzę . Poprostu słabizna i tyle. Ponadto straszne powidoki zostawiał, sprzedawca nie mógł sie nadziwić, no i nie wspomne o wypaleniu, owszem ze na modelu wystawowym ale według sprzedawcy grał duzo krócej niz inne plazmy na wystawie i skutek tragiczny. No i to że polski to już wogóle mnie załamało. Odradzam ten model niech się sklepy wysprzedają z tym szajsem i poczekać do wakacji należy wtedy mam nadzieje coś nowego wejdzie i ceny spadną. Do tych co chwalą ten model i są na etacie fabryki LG: wstyd, hańba jesteście beznadziejni, prawie wam uwierzyłem, ale tylko prawie.
Będe szukał nadal ale już Philips i LG odpadają.
Pozdrawiam
intryga